PDA

View Full Version : URGENT!! NPC's gun positioned through his knee, not in his hand?!


Lord_Frieza
06-29-2003, 06:44 PM
Ok Ive tried allsorts, I have successfully downloaded a few player models to put into my sp game. I have them pk3'd into my mod archive. U can spawn them fine (all textures, shaders, sound present)

NPC SPAWN JAWA
or
NPC SPAWN TUSKEN
or
NPC SPAWN GAMORREAN
(Exact three i dowloaded :) )

When their spawned, however, their gun is positioned between the legs at knee level, their hands are positioned fine as if they were holding an invisible gun, but they shoot from the gun between the legs.

HELP!!!!!!!!!!!!

tFighterPilot
06-29-2003, 07:30 PM
Show us what you wrote in the npc.cfg

Lord_Frieza
06-29-2003, 09:03 PM
OK NO PROB:

jawa
{
playerModel jawa
health 30
headPitchRangeDown 30
reactions 3
aim 1
move 3
aggression 3
evasion 1
intelligence 5
rank crewman
playerTeam enemy
enemyTeam player
// race klingon
class stormtrooper
height 64
crouchheight 48
walkSpeed 51
runSpeed 200
snd jawa
sndcombat jawa
sndextra jawa
yawspeed 70
walkSpeed 55
runSpeed 200
dismemberProbHead 0
dismemberProbArms 10
dismemberProbLegs 0
dismemberProbHands 20
dismemberProbWaist 0
}

tusken
{
playerModel tusken
health 50
headPitchRangeDown 30
reactions 5
aim 5
move 5
aggression 5
evasion 5
intelligence 5
rank captain
playerTeam enemy
enemyTeam player
// race klingon
class stormtrooper
height 64
crouchheight 48
walkSpeed 51
runSpeed 200
snd tusken
sndcombat tusken
sndextra tusken
yawspeed 70
walkSpeed 55
runSpeed 200
dismemberProbHead 100
dismemberProbArms 100
dismemberProbLegs 100
dismemberProbHands 100
dismemberProbWaist 100
}


gamorrean
{
playerModel gamorrean
snd gamorrean
reactions 3
aim 1
move 3
aggression 3
evasion 1
intelligence 5
rank crewman
playerTeam enemy
enemyTeam player
// race klingon
class reelo
snd gamorrean
sndcombat gamorrean
sndextra gamorrean
yawspeed 90
walkSpeed 55
runSpeed 200
dismemberProbHead 5
dismemberProbArms 1
dismemberProbHands 20
dismemberProbLegs 1
dismemberProbWaist 0
}

tFighterPilot
06-29-2003, 09:17 PM
Make it stormjawa stormtuskan and stormgamorrean

Lord_Frieza
06-30-2003, 07:43 AM
I have tried this, it dont make any difference.

:confused:

CortoCG
06-30-2003, 12:24 PM
You have to rename the modelname, the NPC can be called anyway I think, at least some of my model have the name I wanted. But the modelname must be something like 'imperialgamorrean' or 'stormtroopergamorrean', if you want him shooting with a E-11 blaster. If want him wielding a lightsaber you'll need to name de model and the npc to something like 'reborngamorrean'.
This implies that the folder in which the model is placed needs to be renamed to models/players/*modelname*, and perhaps you'll need to fix the .skin files that came with the pk3, to point them to the new folder, so with the shaders.
It's a kind of pain on the butt, but since the npc classes are harcoded it's the only way to make new NPCs work fine in SP.

Lord_Frieza
06-30-2003, 08:02 PM
OK OK
Next question!

:D

In Radiant how do you place the newly created npcs (is the simplist of tasks with the normal ones)

in the right click menu if u scroll down to npc in that group there is no new npc's jus the usual ones that are in the game. (I havent skinned over any of the default ones i have created new ones a jawa, tusken, gamorrean) but their not in the list how?

ANSWER SOM1 ASAP plz!

CortoCG
06-30-2003, 11:26 PM
You have to update the SP_entities.def with the definition of the new NPCs.