PDA

View Full Version : please help me....i can hardly play sw galaxies....


thespider
08-09-2003, 04:50 PM
hi, i used to have a geforce 2 mx 64 (sucks) anyway i got a job for a bit and boight a gefocre 5600 fx 128mb, cause of Star WArs Galaxies. the graphics are very high demanding, but lieka guy with a 64mb 5200 had about 26 fps, and the most i can get is 20,with all graphic settings down, also 3dmark give me a 976!!!
waht the the hell is the problem here? have i lost my money to a bad card?
My specs:
P4 1800mhz
512mb ram
geforce 5600 fx 128 mb

please please please help,casue i\right now i dont see much improvement over my gforce 2...
tahnks

Kiedo
08-11-2003, 10:17 PM
Have you downloaded and installed all the latest drivers?

DarkLordEclipse
08-12-2003, 04:56 PM
Have you installed all the patches and the Gaming Client.

Do you have a good Graphics card?
And a good video card?


Cause you really need those, things.

fltaylor
08-30-2003, 06:42 AM
Don't worry, it's not your computer at all... the FPS is capped at 30, I'm usually running at around 11 - 16, rarely higher than 20, and I get hit with a 1 fps running out of towns :P

EsahC
09-03-2003, 06:39 PM
Why is the FPS capped at 30? :-(

Didjer
09-13-2003, 06:05 PM
i usually run around 29-30 fps with an ATI radeon 9800 pro 128 mb DDR card and a p4 3.0G with 512M ram... from all i've read about the geforce FX line of cards.. they bite when compared to the ATI equivalent and ATI cards are designed to interact optimally with intel chips.. if i had to make a suggestion... return the geforce and get the ATI equivalent.. you'll probably see a bit better performance.

black label665
10-03-2003, 02:43 AM
i wish i had the 400 bucks for that card...

HawkEyes
10-03-2003, 12:59 PM
Not to go in on that whole ATI/NVIDIA war but i do not agree on Nvidia cards not working properly withing SWG.

I have a FX5900 128MB and i also run at 26 to 29 fps a sec with all and everything enabled.

I do think its a combo off all sort of things. Perhaps that the FX series of cards do not operate at full speed on anything lower than a true 8x AGP board and a CPU of at least 2.4Ghz.

Think of this if i had a 1.5 and a TI4200 128 mb i would not get a super boost in performance by replacing it for an FX5900 and sure my FPS would go up by maybe 4 - 6.

If i keep my TI4200 and start using a 3.0 Ghz HT processor i should see an large increase in performance. Throw in a FX5900 or a Radeon 9800 and your absolutely set.

just my 2 cents

Terrick
10-07-2003, 02:42 AM
Why is the FPS capped at 30? :-(


Most video you see (TV, movies, etc.) are only 30 fps. The human eye can't percive frame rates much faster than 30 fps anyways.