PDA

View Full Version : No Tunics?


The Cheat
09-13-2003, 01:14 PM
OK, i know that this game takes place after the original trilogy in the new age of jedi but i have to admit that i was kind of dissappointed in the demo that there was no classic tunic available for the game.

Is anybody else dissapointed by this and do you think it will be possible to make a mod to add a tunic if somebody makes a tunic model later?

epikon
09-13-2003, 01:17 PM
I believe the demo has a fraction of the tunics faces etc, i think ;)

The Cheat
09-13-2003, 01:20 PM
well i havnt seen any sign that there will be tunics like obi-wan and anikan wore in the prequels but who knows

StormHammer
09-13-2003, 01:25 PM
No, there aren't really any tunics like those seen in the movies. One outfit for the human male is quite long at the back, though.

As for hoping for any further costumes, I wouldn't hold your breath. I have a feeling the customisation options are pretty much complete in the demo.

King Jezuz Pie
09-13-2003, 01:30 PM
I'm pretty sure, that the customisation possibilities offered in the demo are all we got in the full version, or have you seen any screenshots showing more varieties? Besides that, you can't see any more options on the customisation screen shown in the videos on the official JA page...

tFighterPilot
09-13-2003, 01:35 PM
I doubt a tunic is the thing that would make this game similar to Star Wars.

Kurgan
09-13-2003, 02:20 PM
Correct me if I'm wrong, but isn't the tunic the "cross the chest" shirt thingy that we see Luke wearing in RotJ (the black part)?

http://dictionary.reference.com/search?q=tunic

Because just about all Jedi we see in the movies wear these, and too in Jedi Academy many of the outfits include this.

I think what you're thinking of is the Jedi robe, which is a brown thing (or black, in the case of the Sith... although Palpatine and Maul were the only ones seen wearing these... Vader wore a cape instead).

http://dictionary.reference.com/search?q=robe
Or
http://dictionary.reference.com/search?q=cloak

Some Jedi in the post-ROTJ era still wear these, but not all.

There are no robes we know of that you can choose to wear in the game. Obviously this would have required extra work to animate it realistically (or end up having it look stiff or cling to your body which wouldn't be that impressive), so they probably just wanted to save time by not including it.

I believe Mike Gummelt posted something about this in another thread (sorry don't remember which one).

Sure, it would be nice to have the option to wear a Jedi robe or cloak that was realistically animated. You'll recall that the participants in the final saber battle in TPM all took off their outer robes before the fight, but Obi-Wan didn't take his off before he fought Jango in AOTC. So I guess that part was personal preference. Mace took his off, but that's just because it was on fire. ; )

The Cheat
09-13-2003, 02:24 PM
i was referring to the tan clothing that most of the jedi wore in the prequels (in anikans case it is darker brown), but i guess it is not a big deal, this game is awesome anyway

Kurgan
09-13-2003, 02:26 PM
One of the human males has exactly such an outfit. Check and see for yourself.

StarTrooper3000
09-13-2003, 02:45 PM
I'm sure there will be a way to add in custom outfits. Experienced modders should be able to find it. I'd say there will be a whole bunch of them a few months after the release of JA.

JEDI OUTCAST
09-13-2003, 02:54 PM
maybe someone might make a mod for jedi academy. that changes and adds some stuff in like tunics.:D

Prime
09-13-2003, 03:14 PM
Originally posted by Kurgan
One of the human males has exactly such an outfit. Check and see for yourself. Yes, it is the first one on the list!

tcx
09-13-2003, 11:13 PM
I started reading the thread thinking about the robe.
The tunic is there and it's cool, but the robe...
the robe is THE outfit.
For jedi and sith.
ob1, maul, palpatine, qui-gon... you name it...
it's definitely the first thing to mod IMO.

The Cheat
09-13-2003, 11:32 PM
yea i saw that one tunic after i posted, i am sure modders will be able to add some that are the correct color though

Prime
09-14-2003, 02:48 AM
I think the ability to do a semi-accurate robe with the JA engine is not really there IIRC. I know those who tried it with JO had loads of problems trying to do it...

Kurgan
09-14-2003, 12:14 PM
ChangKhan (Mike Gummelt) seemed to think it was possible to do in JA. He didn't say easy, but he thought it was certainly feasible in the engine...