PDA

View Full Version : OpenGl problem


punjabidragon
09-25-2003, 12:02 AM
hey everybody im having a minor problem which i hope someone can plz help me with. when i try to play the game it says:

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

It worked for me when i had windows ME but then i installed windows XP and then it gave me thsi error. and i know im prolly like the millionth one to post a error like this im sorry but i really need help.
plz someone help me! thank you

r0bman5
09-25-2003, 12:20 AM
system specs would help... I'd also suggest posting in the tech help forums, you'll get more response there. But I'll still try to help... tell us your:
Processor/Speed
Memory/Amount
VIDEO CARD <- sounds like your problem

I'd say you just need to update your drivers for your video card if you're only having problems w/ it in XP. Check your video card's website for the newest drivers. Upgrading to Direct X 9.0b isn't a bad call, either.

punjabidragon
09-25-2003, 12:22 AM
i have a 256 mb ram
i have a 32mb video card
1 GHz
see the thing is that it was workin with windows ME but when i installed XP i ono it messed up im guessin it did something with OpenGL

t3rr0r
09-25-2003, 12:33 AM
have you tried reinstalling?

r0bman5
09-25-2003, 12:36 AM
sorry i didn't clarify... I meant manufacturer/model of your video card. Again, update the drivers for it... I'd bet that's your problem

punjabidragon
09-25-2003, 12:36 AM
not only did i reinstall it i re downloaded it

punjabidragon
09-25-2003, 12:43 AM
im sorry this is really gonna bug u. How do i do that. do i have to buy a new video card or wat. becuase i have tired to go to the update driver thingy but it says there was nuthin to update

t3rr0r
09-25-2003, 12:43 AM
Originally posted by punjabidragon
not only did i reinstall it i re downloaded it
you're talking about the demo, right?

punjabidragon
09-25-2003, 12:46 AM
yes, i am good computers i can do w/e i want to do with them. i just gotta know how to do it