PDA

View Full Version : Jedi Academy Runner


TheAphextwin
10-11-2003, 02:03 PM
If you are or have Jedi Runner installed and would be interested in helping me test out Jedi Academy Runner please e-mail me at Aphextwin@Gamerunners.com

http://www.gamerunners.com/images/JAR_Game.jpg
http://www.gamerunners.com/images/JAR_Maps.jpg

Luc Solar
10-11-2003, 04:19 PM
I don't have time for testing, but this app is exactly what I think JA should have been like in the first place: user friendly.

No weird console commands la "\set_g_sabertracesaberfirstvariable_c_123344" but something intuitive that everyone can easily learn how to operate.

This is what I like to see the community doing. Not "Cool flashy 2 triple bladed sabers wielding amidala new roxxoring skin"-mods.

:thumbsup:

Prime
10-11-2003, 04:30 PM
Originally posted by Luc Solar
I don't have time for testing, but this app is exactly what I think JA should have been like in the first place: user friendly.

No weird console commands la "\set_g_sabertracesaberfirstvariable_c_123344" but something intuitive that everyone can easily learn how to operate.

This is what I like to see the community doing. Not "Cool flashy 2 triple bladed sabers wielding amidala new roxxoring skin"-mods.

:thumbsup: Couldn't have said it better. I will definitely be using this when it comes out for my server...

[IB] Joker
10-11-2003, 06:13 PM
Aphex, I def want to tty this out!

I just sent you an email so let me know when you can.

I loved JR for JKII, used it all the time, very nice app!

Peace

Joker

IRON Brigade

Amidala from Chop Shop
10-12-2003, 01:12 AM
Jedi Runner was great for Jedi Outcast, and this will be great for Jedi Academy. Everyone who runs a server from home should use it. Much of what I know about configuring servers I learned from Jedi Runner.

razorace
10-12-2003, 01:44 AM
So is JA Runner like a menu system that just creates/runs a huge command line setup for JKA?

Kurgan
10-12-2003, 01:59 AM
I am fine with using cfg files, but this is definately very helpful!

I hope you put saberlockingprobabilities, warmup time variables (not just on or off, but the amount of warmup time in seconds), saberdamagescale, sabertracesabefirst toggle, etc.

There are probably more console commands than can be put into a program like this, but you seem to have nailed the main ones which will help a lot of people (especially new hosts) configure their settings to their liking!


Great job.... can't wait to try it.

TheAphextwin
10-12-2003, 03:00 AM
Below is a server cfg created with JA Runner. If you see any mistakes or omissions please let me know and I make the applicable changes. The map cycle was created with JA Runner's map wizard.


// JA Server Configuration File
///////////////////////////////////////////////////////////////
// File Created by: Jedi Academy Runner ver: 1.0.0 October 01 2003
// File Created On: Saturday, October 11, 2003 at 11:56:05 PM
// Aphextwin@gamerunners.com
///////////////////////////////////////////////////////////////

// This file is automatically executed by jamp.exe


set gamename "basejk"
sets ".Configured By" "Jedi Academy Runner: 1.0.0 October 01 2003"
sets ".Online Since" "10/11/2003 11:56:05 PM"

seta g_motd "Frag the weak, hurdle the dead..."
sets "Config File" "Kyle"
seta sv_hostname "GAMERUNNERS"
sets "Admin" "Aphextwin"
sets "URL" "www.gamerunners.com"
sets "Hours" "Now and Then"
sets "IRC" "#jediknight on irc.gamesnet.net"
//seta net_port "28070"
seta sv_privatePassword ""
seta rconPassword ""
seta g_needpass "0"
seta g_password ""
//seta net_ip "192.168.1.100"
seta sv_maxclients "12"
seta sv_privateClients "0"
seta sv_maxPing "0"
seta g_inactivity "360"
seta com_HunkMegs "32"
seta sv_minclients "0"
seta sv_maxRate "5000"
seta sv_minPing "0"
seta g_forcerespawn "3"
seta sv_fps "50"
seta com_zoneMegs "16"
seta com_SoundMegs "16"
seta sv_reconnectlimit "3"
seta g_warmup "20"
seta sv_zombietime "30"
seta g_maxGameClients "0"
seta g_minGameClients "0"
//Advanced Saber Begin//
seta g_saberboxtracesize "2"
seta g_saberdmgvelocityscale "0"
seta g_saberdmgdelay_idle "350"
seta g_saberdmgdelay_wound "0"
seta g_saberDamageScale "0"
seta g_saberLockFactor "2"
seta g_saberghoul2collision "1"
seta g_sabertracesaberfirst "1"
seta _saberalwaysboxtrace "1"
//Advanced Saber End//
seta g_gravity "800"
seta g_speed "250"
seta g_timeouttospec "70"
seta g_maxForceRank "0"
seta g_ForceRegenTime "200"
seta sv_timeout "300"
seta g_maxHolocronCarry "3"
seta g_weaponrespawn "5"
seta g_redteam "Empire"
seta g_blueteam "Rebellion"
seta g_allowvote "0"
seta sv_allowDownload "0"
seta sv_allowAnonymous "0"
seta g_doWarmup "0"
seta sv_floodProtect "1"
seta g_friendlyfire "0"
seta g_teamForceBalance "0"
seta g_forceBasedTeams "0"
seta sv_pure "1"
seta g_synchronousclients "0"
seta g_teamAutoJoin "0"
seta g_privateDuel "0"
seta g_adaptrespawn "0"
seta g_smoothClients "0"
seta sv_padPackets "0"
seta g_saberLocking "0"
seta g_friendlySaber "0"
seta g_forcePowerDisable "0"
seta g_jediVmerc "0"
seta g_forcebasedteams "0"
seta g_slowmodduelmode "0"
seta g_allowduelsuicide "0"
seta g_locationbasedDamage "1"
seta g_noSpecMove "0"
seta g_debugMelee "0"
seta g_weaponDisable "65531" // Weapons Disabled
seta g_forcePowerDisable "229376" // Force Power Disabled
seta dmflags "16"
// ------------------- Additional Master Server List -------------------
seta sv_master5 ""
seta sv_master4 ""
seta sv_master3 "master0.gamespy.com"
seta sv_master2 "clanservers.net"
seta sv_master1 "masterjk3.ravensoft.com"
// --------------------------------------------------------------------

seta logfile "3"
seta g_log "jagames.log"
seta g_statLog "1"
seta g_statLogFile "stats.log"

seta fraglimit "0"
seta timelimit "20"
seta capturelimit "0"
seta duel_fraglimit "1"

// ZoneMegs = 16
// HunkMegs = 32
// SoundMegs = 16
// IP = 192.168.1.100
// Port = 28070

//----------------
//#### THE FOLLOWING KICKS THE SERVER INTO GEAR ####
//----------------

g_autoMapCycle "0"
exec "jediMaps.cfg"
//
writeconfig jampconfig.cfg
wait
//EOF


Map cycle:

set m1 "set g_gametype 8;map mp/ctf1;set g_gravity 800; exec 1wizard.cfg; set nextmap vstr m2"
set m2 "set g_gametype 8;map mp/ctf2;set g_gravity 800; exec 2wizard.cfg; set nextmap vstr m3"
set m3 "set g_gametype 8; map mp/ctf3;set g_gravity 800; exec 3wizard.cfg; set nextmap vstr m1"

vstr m1
// *** DO NOT DELETE MAP NAME ***
// *** REQ BY JA RUNNER ***
//mp/ctf1

Amidala from Chop Shop
10-12-2003, 05:03 AM
1. I think com_HunkMegs must now be set from the command line. There have been posts in the forums quoting sources from Raven that this has been changed from jk2.

2. Default value for sv_fps is 20 for JA

3. Lots of new sabers and saber dynamics in JA, some g_saber cvars have been changed to d_saber cvars such as:

d_saberBoxTraceSize "0"
d_saberAlwaysBoxTrace "0"
d_saberGhoul2Collision "1"

and they are flagged as cheat-protected. Additional saber cvars:

g_saberWallDamageScale "0.4"
g_saberBladeFaces "1"

4. g_maxForcerank set as 0 (no Force), should be 6 or 7 default (I like 7 Jedi Master)

5. Holocron FFA gametype deleted (unfortunately) so g_maxHolocronCarry superfluous

6. Add g_weaponTeamRespawn cvar to g_weaponRespawn so that weapon respawning during CTF, TFFA, etc. can be varied

7. Additional dueling cvars:
g_powerDuelStartHealth "150"
g_powerDuelEndHealth "90"
g_duelWeaponDisable "1"
g_allowHighPingDuelist "1"
g_showDuelHealths "0"
g_slowmoDuelEnd "0"

8. Raven changed some gametype numbers from JK2, which you probably have but I want to make sure:
g_gametype:
0=Free For All
3=Duel
4=Power Duel
6=Team Free For All
7=Siege
8=Capture the Flag

Server admins, if you have been configuring your servers by editing the .cfg file, you are going to love Jedi Academy Runner.

StormHammer
10-12-2003, 05:46 AM
Very nice, TheAphextwin. It's good to see some useful mods being made that can assist people and improve their experience of the game. :thumbsup:

I probably won't run a server myself, but I can already see how useful this utility will be.

What I would like to see is a client-side server-browser with more detail, so you know exactly what you are getting into when joining a server. I wonder if it's possible to modify the format you have there, and use it from the client's side...

Amidala from Chop Shop
10-12-2003, 06:10 AM
Originally posted by StormHammer

What I would like to see is a client-side server-browser with more detail, so you know exactly what you are getting into when joining a server. I wonder if it's possible to modify the format you have there, and use it from the client's side...

It would be great if all server-operators would register their servers at www.jk3servers.com. It lists all registered servers and gives a very nice summary screen if you click on the server's IP address. You can see my servers here:

http://www.jk3servers.com/status.php?ip=66.98.176.193&port=29070&sec=30

and here:

http://www.jk3servers.com/status.php?ip=66.98.177.150&port=29070&sec=30

The All Seeing Eye and Qtracker (after it's been updated to handle JA) are also superior to the ingame browser (and actually list servers! Thanks Raven!)

StormHammer
10-12-2003, 06:47 AM
Originally posted by Amidala from Chop Shop
The All Seeing Eye and Qtracker (after it's been updated to handle JA) are also superior to the ingame browser (and actually list servers! Thanks Raven!)

Yes, I already use All Seeing Eye, and it's been a boon for playing MP until the in-game server browser is fixed (if it ever is).

Anyway, ASE still doesn't have enough information. I'd prefer to see a lot more information, including the rules of the server, the MOTD, NF/FF, SO, Mods, settings for Saber damage, speed, etc. Basically anything that alters the way the game is played on that server, so I can make a more informed choice.

I agree that it would be nice if all servers registered at the end of that link, but it's unlikely to happen. It would also be nice if the dev/publisher had come up with an 'official' site for this kind of server registration, which might appeal to a wider range of people, and encourage a more global representation. Most of the servers registered there are in the US.

I don't know how viable it is to scan servers for the level of details I'm talking about. It would probably be counter-productive, and take too much time to get the server info, especially for a large number of servers.

Still, I can dream... ;)

TheAphextwin
10-12-2003, 12:41 PM
Amidala from Chop Shop,

Thanks for the valuable information, I'll jump on this today. Oh and I still have not forgotten about Jedi Chat, just been real busy with EF2 Runner, Breakthrough Runner and of course JA Runner
:D

FYI, hunkmegs, soundmegs and zonemegs are set on the command line.

TheAphextwin
10-12-2003, 02:23 PM
Here are the some new screenies. I'll try and cut an install for it today so anyone with JA installed can have a play with it.

http://www.gamerunners.com/images/JAR_WeapFlags.jpg

http://www.gamerunners.com/images/JAR_Game.jpg

http://www.gamerunners.com/images/JAR_Sabre.jpg

http://www.gamerunners.com/images/JAR_Seige.jpg

http://www.gamerunners.com/images/JAR_Server.jpg

Igor_Cavkov
10-12-2003, 02:55 PM
so can u dl this jk3 runner? or is it in production? man il skip the ASE for this easy ;)

TheAphextwin
10-12-2003, 05:30 PM
If you would like to help test this program out and offer feedback, suggestions, etc. then Windows Installer (http://files.gamerunners.com/files/JARunner.exe) is now available for download.

Master William
10-12-2003, 06:52 PM
I tried to create a server, but it loaded, and then it chrashed.
What is the problem?

Igor_Cavkov
10-12-2003, 07:01 PM
okok i got this all wrong i thought jk3runner was a program that shows all servers and players and a hosting program but its used for only creating a game...well thats one thing to make better :D would be cool to make a jk3 server listning thats better then ASE

TheAphextwin
10-12-2003, 07:39 PM
Master William,

You'll need to give me some more information to go on. Post or e-mail you server cfg that runner created, the session name is used to create your server cfg.

TheAphextwin
10-12-2003, 07:41 PM
Igor_Cavkov,

Yes it is designed to make setting up a server real simple but also adds a couple features, server messaging for example, that you can't typically create with the game itself.

Darth Rosh
10-13-2003, 08:12 AM
For some reason it won't let me select my jampded.exe. Keeps saying it's "not jamp.exe or jampded.exe".

I DID get it to work with jamp.exe, though...

defalc
10-13-2003, 09:01 AM
In the first screenshot, Siege is spelt wrong. Haven't checked out the full program yet, but I will. :)

*Several of the shots actually.

TheAphextwin
10-13-2003, 11:09 AM
Darth Rosh, I'll look into this tonight.

defalc, I fixed a couple since those shots, I'll double check tonight.

Thanks for the input thus far, keep them comming.

BloodRiot
10-13-2003, 01:08 PM
I'm definetly gonna try this.

I've been meaning to host a small lil duel/power duel server.
This will definetly help me.

I'll DL it tonight and give it a test run.

By the way... is there any documentation that comes with the Runner? Some of those commands i'm not too familiarized with.

Oh and a bit of topic, but what's the sugested max players for a 512/128 cable connection?

Cheers.

Amidala from Chop Shop
10-14-2003, 01:13 AM
Originally posted by BloodRiot


Oh and a bit of topic, but what's the sugested max players for a 512/128 cable connection?

Cheers.

Your upload speed determines how many clients you can serve.
128,000bits/sec upload \8bits/byte = 16,000bytes/sec

If you set sv_maxrate = 4000 so you can host the maximum number of players but still have acceptable gameplay,

16,000 \ 4000 = 4 players over the Internet, plus additional players if they don't connect to your server using your cable connection (i.e. they connect to the server with a LAN)

TheAphextwin
10-14-2003, 02:34 AM
I've made some changes as follows:

Fixed a few typos.
Corrected some duel defaults.
Fixed selection of jampDed.exe on startup.

I'll give it a few more days for more user feedback before releasing an update.

Thanks for your support
:D

BloodRiot
10-14-2003, 08:35 AM
Amidala from Chop Shop: Thx. I hoped I could at least host 6 players without significant loss of gameplay but 4 isn't half bad since i'm talking about a duel server.

TheAphextwin: I noticed the Weapons menu dont include the Fists, although your sample cfg transcript showed the debugmelee. Is it possible to turn on the debugmelee option and allow fists on any server type?

Cheers.

TheAphextwin
10-14-2003, 10:45 AM
BloodRiot

I am not familiar with that option, what is the cvar to turn that on and I'll add it.

Amidala from Chop Shop
10-14-2003, 12:45 PM
The way to get fists (melee) is to have g_debugmelee 1, which is already an option in JA Runner, but then the player has to take away all saber offense points in her force allocation. It isn't purely a server-side creation.

BloodRiot
10-14-2003, 02:24 PM
It has to take the offense points? well i didn't knew anything about that.. i only tryed the debug melee option with fists in SP...never in mp and i dont remember having to give away all saber offense points...

How does that work exactly?

Amidala from Chop Shop
10-14-2003, 03:37 PM
Jedi Academy Runner is designed to configure and launch servers for multiplayer, not single player. The melee option is a multiplayer option that allows you to punch, kick, and shoot lightning with both hands. The player can also use guns, but obviously can't use a lightsaber since no points are assigned to it (you must use the Force to wield a lightsaber). The server must enable it with g_debugmelee 1 and the player must assign no points to Saber Offense in her Force profile to use melee.

TheAphextwin
10-14-2003, 09:37 PM
October 14 2003 version 1.0.9
Fixed some typos and defaults (thx Admin Amidala, defalc)
Fixed selection of jampDed.exe (thx Darth Rosh)
Removed hunk,zone and sound megs cvars (not supported thx jmonroe)
Removed dmflags (not supported thx jmonroe)
Removed g_needpass (automatically set thx jmonroe)
Added new logging cvar (thx jmonroe)

JA Runner 1.0.9 beta (http://files.gamerunners.com/files/JARunner.exe)

Darth Rosh
10-15-2003, 12:44 AM
'nuther thing I found... Can't find a weapondisable setting that uses 524279, which is the number for Saber Only that also gets rid of the ammo pickups.

TheAphextwin
10-15-2003, 01:09 AM
Darth Rosh

Have the weapon flags changed from JK2?

Kurgan
10-15-2003, 03:47 AM
In Jedi Outcast MP, if you took away all points assigned to Saber Attack you lost your lightsaber, meaning you had the Stun Baton instead.

In Jedi Academy the Stun Baton is only usable with cheats, so you have Melee instead.

Melee is nice because you can still do most acrobatic moves while it is in use (unlike the Stun Baton which was just like any other non-saber weapon, meaning you couldn't roll with it for example), although like the saber you're forced to use third person mode only.

Melee also is used by non-Jedi classes in Siege, since they lack Lightsabers of any kind.


Anyway, Melee works in JA, its just that g_debugmelee 1 gives you several more moves to use with it. Without the command you can only punch. With it, you can perform staff style kicks with Secondary fire and do grapples by pressing forward or backward plus both attack buttons. G_debugmelee 1 also grants the ability to stick to walls indefinately (as long as you hold the key).

g_debugmelee 1 is simply a way to make Melee much more useful in multiplayer.

Iblis Reborn
10-16-2003, 08:14 AM
nice!
i dont run servers often but this would really help
some hosts dont seem to know exacly how to do things so this will be the thing to get
good work!

Andy867
10-16-2003, 09:16 PM
Once I registered at JK3servers.com (free registration) I found that clicking my IP will show me stuff that Jedi Live did, like who's in the game, what the settings are, even shows what weapons and force powers are allowed... :) I tried using Jedi Academy Runner, and it would execute JADEDMP.exe but wouldn't even actually start the server. :(