PDA

View Full Version : Slave 1 vehicle


tFighterPilot
11-19-2003, 02:43 PM
I didn't made the model, but got permission from the author via email. I'm at it at the minute.

Will update you for farther progress

Neverhoodian
11-19-2003, 02:53 PM
Sounds good. Slave I is one tough ship, being able to take on a Jedi Starfighter. It'll be cool to fly it.

tFighterPilot
11-19-2003, 04:18 PM
That didn't go too well :(

I think the model has too many surfaces or something.

tFighterPilot
11-19-2003, 06:24 PM
It's a state when everything which can go wrong, has go wrong

Any vehicle maker that messed around with animated vehicles could maybe help me?

ZH@o YuN
11-19-2003, 08:29 PM
I think you've sorta posted this in the wrong forum, this is showcase, not editing requests...

t3rr0r
11-19-2003, 10:42 PM
he isn't requesting it... he's trying to convert it.

Manquesa
11-20-2003, 12:14 AM
which model are you using?

Zappa_0
11-20-2003, 12:54 AM
Slave 1 sounds to be a very hard vehicle to make, but it still would be cool to see done. Think of all the weapons you could possibly use. Lasers, Missles, and Sonic Blasts. Well anyway I hope you can get the models to work so you can add this to the list of your other great vehicles.

tFighterPilot
11-20-2003, 12:32 PM
I made some progress, now you can depart from the ground, which makes the ship turn around, which looks quite nice.

The problem is with the landing, which ultimatly makes the game crash.

Manquesa
11-20-2003, 03:55 PM
isn't there a hoverheight or landing height option you can adjust in the .veh file so it'll begin the landing animation sooner. Not sure exactly what your problem is but maybe that'll help.

tFighterPilot
11-20-2003, 04:00 PM
It gets totally screwd up.

I can send it to you, if you'll tell me your email

It might have something to do with the animation.cfg

Manquesa
11-20-2003, 05:40 PM
sure, i'll check it out


manquesa_2@msn.com

tFighterPilot
11-20-2003, 06:12 PM
Have you checked it out already?

Manquesa
11-20-2003, 07:47 PM
Ok I found your problem. You only had 2 frames of animation for the landing animation. Probably a typo, is my guess. You had it set as

BOTH_WINGS_CLOSE 11 10 -1 -20

I changed the animation.cfg to look like this


//
// Format: targetFrame, frameCount, loopFrame, frameSpeed
//
BOTH_VS_IDLE 1 1 -1 20
BOTH_WINGS_OPEN 1 10 -1 10
BOTH_WINGS_CLOSE 1 10 -1 -10
ROOT 1 1 -1 20


notice I also changed the framespeed to be a bit slower, it seemed to rotate a bit fast to me, but i'll leave that up to you. It still doesn't finish the animation completely though for some reason, you made need to redo the animation in Max again, cause I couldn't figure it out. But the game doesn't crash anymore

Other suggestions:

I changed the height to 186 (cause the ship was sunk into the ground)

And you should mess around with the camera fields in the .veh file as it's hard to see around the ship when flying, maybe pull the camera back and maybe offset it a bit too.

Maybe increase the animation to at least 15 frames if not 20 and try to include the stabilizer fins in the animation, they should be down when landed and positioned how they are when flying.



It's not a bad model, I think you said you didn't make it right, so I don't feel too bad saying that "it'll do until I finish with my slave 1 model"

tFighterPilot
11-20-2003, 08:05 PM
It's a prefeb I found in massassi.net

I'll take of it tomorrow.

Godzilla
11-29-2003, 09:54 PM
www.pcgamemods.com/255
www.pcgamemods.com/289
www.pcgamemods.com/332

For whatever purpose, these might help.:fett:

Godzilla
11-29-2003, 09:55 PM
Whoops. Sorry. :p

RaSiN_HeCk
11-29-2003, 10:32 PM
don't make a whole nother post because you made a double post, atleast edited the last one saying 'Opps, double post' or go the extra mile and delete it = /

they already have a Slave 1 Model though, but thanks for helping. I thought you gave up on this TieFighter?