PDA

View Full Version : Texture problem


Jedi Luke
11-23-2003, 10:22 AM
Alright, i've just finished my latest jedi outcast map (yes there are leaks to the void in the map, but this is beside the point) and it is compiled and ready to go. All Icarus scripts for cutscenes, musicset, credits and objectives are all correct just to let you know. I've gone to devmap *mymapname* and during the loading progress, it exits the program and the dos screen (the one that comes up when the game starts) displays this error message:
R_CreateImage: textures/isdhanger/hangerwallposttex2 dimensions (328 x 245) not power of 2!

I've used JO textures (although i have modified some of the textures in photoshop to meet purposes of my map). Now i am certain its not the leaks causing this and i cant be bothered thinking about what this means and gone wrond. Anyone have any ideas? Thanks.

wedge2211
11-23-2003, 03:16 PM
It means that the dimensions of the image textures/isdhanger/hangerwallposttex2 are not powers of 2. :)

All textures have to have dimensions that are powers of 2, such as 4, 8, 16, ... 256, 512, 1024.

(PS...never leave leaks in your map. Fix them.)

Jedi Luke
11-23-2003, 10:19 PM
Thanks again Wedge :) . So Q3 engines must use textures of power of 2 resolutions, eg: 256x256 pixels, 512x128 pixels, etc. Thanks again Wedge :) and yeah, sorry for the leaks :D