PDA

View Full Version : Please help! (lag and packet loss)


ChazHS
01-07-2004, 03:10 PM
Can someone please help, my server is totally going wrong.

The players lag whilst moving, not ping lag, but packet loss lag. They all report massive yellow spikes on their lagometers.

Now, I have re-uploaded the .pk3 files, and re-installed the library files. So what could be causing this problem?

Please help!

Bilbo Skywalker
01-07-2004, 04:59 PM
can your server.cfg file here for us? :)

ChazHS
01-08-2004, 03:12 PM
Here you go (with passwords changed obviously):

// Server Config
seta sv_hostname "^1Hyper-Stream.com -=- JK3 Server 1"
//seta g_motd "^4Welcome to HS!"
//rconpassword "password"

seta sv_maxclients 20
set timelimit 0
// gametypes
// 0 = FFA
// 3 = DUEL one on one tournament
// 4 = POWER DUEL
// 6 = TEAM DEATHMATCH
// 7 = SIEGE
// 8 = CTF

Thats it, thats all I have in it, is there somthing I need to add?

Bilbo Skywalker
01-08-2004, 06:26 PM
thats the whole thing?!?


are yo urunning this from your home pc?

ChazHS
01-20-2004, 04:49 PM
No, it's running a Redhat Linux 9 Server in Texas, pretty bog-standard piece of kit.

Bilbo Skywalker
01-20-2004, 04:54 PM
that cant be your entire config, please post the rest of it :)

Andy867
01-21-2004, 04:59 AM
basically what bilbo is getting as is that your server should look more like this (certain things changed for security and comical matters)

//start of server.cfg
//my server config
seta g_gametype "6"
seta g_dismember "100"
seta g_filterBan "1"
seta g_banIPs ""
seta g_log "myserverlog.log"
seta g_forcePowerDisable "18208"
seta g_spawnInvulnerability "3000"
seta g_forceRegenTime "100"
seta g_saberDamageScale "1"
seta g_logClientInfo "0"
seta g_autoMapCycle "0"
seta g_weaponDisable "0"
seta capturelimit "8"
seta sv_master1 "masterjk3.ravensoft.com"
seta sv_master2 "clanservers.net"
seta g_warmup "20"
seta sv_floodProtect "1"
seta sv_allowdownload "0"
seta sv_maxPing "1000"
seta sv_minPing "0"
seta sv_maxRate "2000"
seta sv_maxclients "4"
seta sv_privateclients "0"
seta g_password "Gerber Babies RULE!"


seta sv_hostname "JA Server #1"
seta g_motd "Prepare for the Invasion"
seta g_maxForceRank "7"
seta fraglimit "200"
seta timelimit "0"
seta rconpassword "doobie doobie doo"

set m1 "map mp/siege_hoth ; set nextmap vstr m2"
set m2 "map mp/siege_korriban ; set nextmap vstr m1"

vstr m1
//starts the server

//
//end of file

ChazHS
01-21-2004, 06:10 AM
Thats all that was in it, I would then do everything else through SSH root to set it all up.

ChazHS
01-23-2004, 03:13 PM
Bump!

Kurgan
01-23-2004, 07:31 PM
What is your maxrate set to?

Check sv_maxrate (and sv_rate too I think)?

Set too high and you'll get major lag when broadband people with high rates join (since they suck up all the bandwidth).

Get Amidala on the here to quote you the figures! ; )

ChazHS
01-24-2004, 04:55 PM
The SV_Maxrate is 2000.

ChazHS
01-25-2004, 04:49 PM
Bump! (I'm getting tired of this :P)