PDA

View Full Version : Another ScummVM frontend


00Jerico00
03-11-2004, 06:58 AM
Hi, i'm Jerico

i posted this in the ScummVM Help forum before.
http://sourceforge.net/forum/forum.php?thread_id=1026945&forum_id=115757

I'm also working on a ScummVM Win32 Frontend/Gui and its now in the final stage, but it needs testing.
It's an easy to use graphically launcher with screenshots, box scans and other nice features.
I know there is ScummVM Q+E and this other one, i think StartScumm, but i started this project
before i ever heard of Q+E. I gave it the name "ScummGUI", its not a very creative name i know, but
that's what it is. ScummGUI will come in two versions, one for writable media (i.e hd) and one for
non-writable media (i.e cd/dvd for use as an autostarter).It was mainly made for personal use, but i
think it's good enough to give it to somebody. I could need the help of 3-4 people for general testing
and feedback. If you're interested in helping me. let me know.


Here are some screenshots
http://convvid2daph.com/scummgui/screenshots.htm

You can contact me here
jerico@convvid2daph.com


Thanks.
Jerico

Jake
03-11-2004, 03:55 PM
So much flashier than benny's :D

bgbennyboy
03-11-2004, 05:50 PM
Bloody hell, everyones at it now ::

Skinkie
03-11-2004, 06:27 PM
Ha, your pants... wait... i mean your crown has been stolen.

scabb
03-11-2004, 07:28 PM
.."StartScumm" rolls off the tongue so much easier than "Quick & Easy" too.

bgbennyboy
03-11-2004, 10:10 PM
You're all fired and stuff

Ender
03-12-2004, 03:30 AM
We really have to ask that people who use official LucasArts graphics put a disclaimer on them that they are not endorsed in any way by the ScummVM team.

LEC don't like people using screenshots, one of their main bitches with ScummVM was that we had *gasp* screenshots on our site!

Shoot us! Please! :P

Jake
03-12-2004, 03:56 AM
You should clearly host your entire site on LucasFiles to avoid this sort of thing, Endy :)

00Jerico00
03-12-2004, 04:52 AM
That's really bad. Isn't it enough to put a disclaimer in the readme, or on the title screen of the gui. It looks awful on the screenshots.

Jerico

bgbennyboy
03-12-2004, 08:57 AM
Originally posted by Jake
You should clearly host your entire site on LucasFiles to avoid this sort of thing, Endy :)

Not to mention your entire forums on lucasforums. Who could resist bug reports with smileys like these little monstrosities beauties :violin: :zamn1: :lsduel: :mob: randomly placed in them?

00Jerico00
03-13-2004, 08:19 AM
Ok. i put a disclaimer on the screenshots page and on the title screen of ScummGUI now.
I've updated the "options" screenshot and added a download link to a test version. If you're interested, grab it.

Feel free to give some feedback.

Jerico

CaliMonk
03-13-2004, 09:06 AM
Works pretty nicely, did take me a few mins to figure out where to stick scummvm, but overal its pretty nicely done.

It has a nice interface and decent usability.

00Jerico00
03-13-2004, 09:09 AM
Thanks. You can also use the download button to get ScummVM.

Jerico

CaliMonk
03-13-2004, 09:13 AM
Originally posted by 00Jerico00
Thanks. You can also use the download button to get ScummVM.

Jerico

I did that, it downloaded it and then nothing happend :)

I still had to manually copy scummvm in the right directory.

00Jerico00
03-13-2004, 09:18 AM
Oh, i know. At the moment you cannot use spaces in the app path (only the app path). That must be the problem.

Jerico

00Jerico00
03-13-2004, 09:37 AM
It works now. I forgot two lines of code (i was sure it worked before. changed too many things). Sorry, my fault. It's uploaded now.

Jerico

CaliMonk
03-13-2004, 10:24 AM
Originally posted by 00Jerico00
It works now. I forgot two lines of code (i was sure it worked before. changed too many things). Sorry, my fault. It's uploaded now.

Jerico

I didn't have any spaces in my path. I just click download, it downloads, then i click "start" (at the game) and it says it cant find ScummVM.

Its installed on J: by the way.

Edit:

Ah i see it now, it stops downloading after 2% (Daily snapshot), when i change screen (ie switch to internet explorer) the download dialog disapears.

ThunderPeel2001
03-13-2004, 02:56 PM
"GooeyScumm" or "ScummGooey" would perhaps be more appropriate? :)