PDA

View Full Version : LVL 40 Mod Update


Malak369
06-12-2004, 09:33 PM
I cannot get pcgamemods to get this mod, so pm me for it or if one of you is kind enough to host it i would appreciate it

mod desc: This mod simply makes it where you can get to level 40 with all the extra feats/skills/powers/attributes included. I have halfed the values for levels so you can gain all of them without cheating, except for lvl 40 which requires a bit more...you'll see why.

EDIT:This IS the beta, and some problems have been reported tell me of any bugs you find. I'm fixing some as I speak...erm...type...yeah

EDIT 2:You can find it at http://www.pcgamemods.com/5712/

Colma Adawin
06-13-2004, 01:13 AM
Okay my curiosity has got the better of me, i've PM'ed you my E-Mail and now im wondering what you meant by this:

'I have halfed the values for levels so you can gain all of them without cheating, except for lvl 40 which requires a bit more...you'll see why'.

Please tell me!! or to not spoil the fun, could you tell me when you've sent it thanx!! MattCole

Lorden Darkblade
06-13-2004, 01:16 AM
If you want I could put it at pcgamemods for you and of course say that it is your MOD and not my one.
If you want me to do this just send me a PM saying yes that I'll send you my email adress through PM so you can email it to me and I put it up there.

Obex
06-13-2004, 04:27 AM
Did you follow the d20 epic progression, or did you just extend the standard table to level 40?

Malak369
06-13-2004, 10:13 AM
Matt - I will send it right away
Reload - I will send it to you too. You may put it up if you like.
Obex - I extended it. Did you want it?

Colma Adawin
06-13-2004, 10:31 AM
Originally posted by Malak369
Matt - I will send it right away
Reload - I will send it to you too. You may put it up if you like.
Obex - I extended it. Did you want it?

THANX MALAK369!! I'VE BEEN LOOKIN' FOR A MOD LIKE THIS!!!
i was so sick of only being able to reach LVL 20...

...its too low. again THANX MattCole

Malak369
06-13-2004, 10:58 AM
Glad to hear some positive comments... :)

Reload PM me your email if you want it

Ryun
06-13-2004, 12:06 PM
Yes i must have to say thanks alot for sending me the file. Can no longer talk must go try it out :P

Malak369
06-13-2004, 12:37 PM
Ok, I have been informed of a major problem and I am working on it but it seems you have to be dual classed for this to work. I don't know why but I am working on it. I have been 1/39, 2/38, 3/37, 4/36, and 5/35 and I know they work. But MattCole has informed me that you canot be a level 40 character from the start so I am assuming that you cannot be a 0/40 character. Any help would be great.

Colma Adawin
06-13-2004, 01:24 PM
... this is so sad, apparantly i'm the only one with this problem, normally i wouldn't take this long to solve a problem BUT i want and need this mod SOOOO much its unbearable!!! so if anyone can help my dear friend Malak369, HELP HIM TO HELP ME!! we're all buds here, and we should all help eachother!! so please do me the favour of helping me and someday i could help you, if i havent already. MattCole

Drog
06-13-2004, 03:30 PM
Why dont spoil the fun with tk-107's savegame editor and be level 255 :D

Colma Adawin
06-13-2004, 03:37 PM
becoz that would be O.T.T. (OVER THE TOP) LoL

and i've discovered sometime i know how to be a level 20 Jedi...

...wanna know? why should i tell 'YOU'!

well i read somewhere that you cant be a level 20 jedi, but i found out how and it's not even a mod!!! go onto KSE down to classes you will see the non-jedi class and the level below it, type the level as 0 and then change you jedi class level to 20! good hay!

MattCole

Malak369
06-13-2004, 03:43 PM
...or just use kse to delete your starting class once you become a jedi

Lorden Darkblade
06-13-2004, 03:46 PM
I already sended you the PM Malak369.

Colma Adawin
06-13-2004, 03:50 PM
you cant do that as your game would panik and crash (we've tried) BUT NOW I'VE come up with a solution, i think i've sorted your mod the technique i used above is what i did as i knew i could change the level in KSE. MattCole

P.S. as my wikle version of this mod aint working, properly, could you (Malak369) PM me to let me know what happens at level 40, if anyone else knows please dont post it as it will ruin everyones surprise. And yes i'm still interested in your fix version of LvL 40 mod. MattCole

Malak369
06-13-2004, 03:50 PM
its sent

Lorden Darkblade
06-13-2004, 04:04 PM
It is a utility right?

Malak369
06-13-2004, 04:10 PM
MattCole - I will right after this post
Reload - No, its 3 2da files

Lorden Darkblade
06-13-2004, 04:12 PM
ok I meat the SECTION in the pcgame mods
the sections are:
Skins:-
PC
NPC
Misc
Items:-
Implants
Belts
Gauntlets
Armbands
Weapons:-
Lightsabers
Guns
Melee
Misc
Modifications:-
Utilities
Recruitable NPCs
Side Quests

Malak369
06-13-2004, 04:16 PM
it would be a modification

Lorden Darkblade
06-13-2004, 04:18 PM
ok but inside modification there are 3 subsections: utilities, recruitables NPC and Side Quests. pick one.

Malak369
06-13-2004, 04:24 PM
OH! alright its a utility...lol...

Lorden Darkblade
06-13-2004, 04:27 PM
Ok :D :D

Here is the LVL 40 MOD (http://www.pcgamemods.com/5712/)

Malak369
06-13-2004, 04:38 PM
Link added to the top so no more need for emails.
Special Thx goes to MattCole for pointing out a bug I need to fix and Reload for getting it up on PCGM.

Lorden Darkblade
06-13-2004, 04:41 PM
It was the least I could do since you did the MOD all alone and had all the hard work mate.
Congratz. :D :D :D :D

And keep up with the excellent work!

Malak369
06-13-2004, 05:00 PM
Actually, it wasn't as hard as you think. All I did was make extra rows and put in what to give you. It still has bugs, which I need to fix, and any help would be great. I am starting another mod at the moment (Top Secret) and will fix the bugs when I have time

EDIT: W00T!! 7 dl's in like, 3 minutes?!?!

Lorden Darkblade
06-13-2004, 05:07 PM
Dont know if this is a BUG or if it is supposed to happen, I installed the MOD at the Override folder and loaded a game that I was Guardian LVL 15 and Soldier LVL 1, I instantly gained lvl ups to 19 Guardin and 1 Soldier = 20 total.
Is this supposed to happen?

Malak369
06-13-2004, 05:09 PM
Not a bug, because you are supposed to start a new game. You have enough experience to be in the 30's but the game won't recognize this unless you start a new game. Needed to put that in desc...sorry

Lorden Darkblade
06-13-2004, 05:40 PM
I kinda noticed that now that I'm killing and not getting level...
I'll see if I can rewrite the Desc there.
Tho I think it is not possible.

Malak369
06-13-2004, 05:52 PM
Well, I'm almost done with beta v0.7 so it can go in desc for it. I'll try to submit it this time. Maybe I'll have better luck

J'ando
06-14-2004, 03:05 AM
For some odd reason I can't get any character to reach a character level of 21 no matter what I do. I used Malak369's mod, then made my own consisting of 14 different .2da's and everything and no character, even when I start a new game, will reach level 21 or any combination of levels equalling higher than 20. I can be 0/20 thru 19/1 and that's it.

Any thoughts?

[Mods Installed: White Lightsabers (mine), Yoda Gauntlets]

Malak369
06-14-2004, 03:16 AM
hmm...idk what coulda went wrong. I usually start out and get to lvl 5 on taris, become a jedi, then should be around lvl 5/21-23.as i progress i get up to 5/35. it works great. maybe you might need to make your own copy? like pull mine up and make a new one just type in the right stuff? idk im running out of ideas?

Colma Adawin
06-14-2004, 03:22 AM
Can you manually LvL up from 20 to 35? becoz i can only get to 20 (total) MattCole

Malak369
06-14-2004, 03:23 AM
Sure you can but that defeats the purpose of the mod

Colma Adawin
06-14-2004, 03:27 AM
Originally posted by Malak369
Sure you can but that defeats the purpose of the mod

how would that defeat the purpose of the mod? i thought you created the mod so we could level up to 40?

if i've misunderstood anything its becoz i've got a headache and its too early in the morning for me to start thinking LoL

MattCole

Malak369
06-14-2004, 03:31 AM
yes, it is a fact that i created the mod to get to 40, but u are supposed to be able to get to every level from 1 through 40, not manually editing. I hopefully can fix this, but for an odd reason it works fine on my PC so i cant really see whats going wrong...lol

Colma Adawin
06-14-2004, 03:35 AM
Originally posted by Malak369
u are supposed to be able to get to every level from 1 through 40, not manually editing.

oh sorry i wrote it wrong, i meant what you said, (above) sorry i anit a morning person. LoL

MattCole

Malak369
06-14-2004, 03:36 AM
lol me either but i havent slept so...yeah

tomwaz
06-14-2004, 08:22 AM
I can not get this mod to work.

Iam playing it with the Darth Revan reincarnate 1.1 mod and iam now a level 1/19 soldier/guardian but can not get up from there.
iam also using sith armarda. but no of th4e files overlap.

could u please help.......

Vampiro
06-14-2004, 08:59 AM
Originally posted by tomwaz
I can not get this mod to work.

Iam playing it with the Darth Revan reincarnate 1.1 mod and iam now a level 1/19 soldier/guardian but can not get up from there.
iam also using sith armarda. but no of th4e files overlap.

could u please help....... You need to start a new game...Read the entire thread.

Malak369
06-14-2004, 12:42 PM
...I have also found that you cannot cheat to get up there...you have to EARN it...lol

Colma Adawin
06-14-2004, 01:29 PM
OH NOW HE TELLS US!!!! LoL thanx i'll try that even though i know what happens at lvl 40, and before anyone asks, no i'm afarid your gunna have to find out your self i will not ruin someone elses secret and i hope you (if you find out) wont either until Malak369 has allowed you to or he has done so, GOOD LUCK with that one. LoL

MattCole

Poggle
06-14-2004, 02:26 PM
Great mod been hoping for this sorta thing for a while now must get to level 40 :)

Ajunta Pall
06-14-2004, 02:35 PM
Cool mod. I expecially like ite because some exp points from the Star Forge ended up wasted in my last game :mad:.

tomwaz
06-15-2004, 05:39 AM
i did start a new game and tried level up through cheats.

could you please release a version that lets cheats be used.

Malak369
06-15-2004, 08:26 PM
can't do that as of now cuz im not sure what causes this problem

Break Ya Neck
06-26-2004, 10:45 AM
could you please mail me this mod at cuz i cant download it and i was lookin a long time for this kinda mod.

Edit: please do not post your email in the forum. Use the PM system instead. Thanks.

Marius_Storm
07-16-2004, 02:53 PM
Hmm I cant get any higher then lvl 20......makes me a bit sad.....:evanpiel:

NickR
07-17-2004, 07:30 AM
I couldn't level up past lvl 20 either. I tried both ways, cheating and playing through the whole game. Neither worked. :(

Mongoose87
07-20-2004, 04:43 PM
I too am encounterign a probem with surpassing level 20.

Father Mike
07-20-2004, 11:35 PM
Ditto. I've got a 12 scoundrel/8 consul who can't go any further

Hope you can get this fixed.

-mike

nacho35
07-21-2004, 12:25 AM
I have tried everything and mod still won't work. I started a new game with no cheats. The only mods I have are a couple of lightsaber mods and this one.

Jackel
07-21-2004, 02:37 AM
Obvious question : Did you unzip the file and place the 2da files in to your override fodler ?

Colma Adawin
07-21-2004, 03:38 AM
Originally posted by Jackel
Obvious question : Did you unzip the file and place the 2da files in to your override fodler ?

i did this but it still didn't work FOR ME, but im not fussed becoz i use KSE (KotOR Savegame Editor) to make me soldier 25 / Consulor 75 :p

MattCole

Darth333
07-21-2004, 10:08 AM
Unfortunately, I believe that the level 20 cap cannot be broken by simply editing .2da files. There have been other attempts in the past and they all failed. Some modders tried editing many .2da files and it didn't worked. Check this thread: http://www.lucasforums.com/showthread.php?s=&threadid=126574

nacho35
07-26-2004, 01:01 AM
Has anybody verified if this mod is fully functional? I understand you can't cheat to add exp, but what if you only used KSE to add some feats...would that mess up the mod?

Father Mike
07-26-2004, 03:06 AM
The mod has two functions, one of which works. The edits to the EXPTABLE.2DA which cause you to gain levels twice as fast works just fine.

The part which everyone seems interested in - getting past the L20 cap - does not seem to work. As reported in previously mentioned threads, the button to level up past 20 does not appear when you have enough exp to reach L21. If you accumulate enough exp for L21 and you are below L19 and choose "Auto Level", the game hangs.

There SEEMS to be something in the game's executable that doesn't like char levels past 20. Or there's a 2DA file that no one has found.

Or someone got this mod to work and hasn't bothered to tell anyone else...

-mike

Colma Adawin
07-26-2004, 03:44 AM
Originally posted by Father Mike
There SEEMS to be something in the game's executable that doesn't like char levels past 20.


Well you say that, but i use KSE to have my level at like Soldier 25 / Consolur 75 i dont go above the total 100 becoz thats just over-kill :p hehehe

ever since this mod came out i tried using KSE with the LvL and i've never had a problem with it. so it doesnt care to display the lvl, it just wont lvl higher than the cap, 20 :p

MattCole

PS if you've Misread this, no i havent got the mod to work either

cws123
08-01-2004, 06:13 PM
I can't get the lvl 40 mod to work. I extracted the files into the override directory, restarted my game, and got back up to level 20; but can't seem to go any higher. What am I missing?

jedi_5002
08-02-2004, 06:06 AM
^^^Reading the rest of the thread. :p. I don't think anyone has gotten it to work. I could be wrong and if I am (to the person who got it to work) please post how.


The mod has two functions, one of which works. The edits to the EXPTABLE.2DA which cause you to gain levels twice as fast works just fine.

I changed it, so it takes twice as long to level up. No real reason, I just felt like it.

:fett:

DARK JEDI #672
08-02-2004, 07:14 AM
hey malak369 have u ever thought about a mod that gives u a massive amount of points to spend on feats on powers?
id like to see that but as for youre lv40 mod i gotta start a new game to see if it works for me:o
im curious though is it possible to use this mod on the xbox as all the mods i got i use on my xbox like youre jedi mod that one worked well:)

seawolfe
08-06-2004, 11:25 AM
well. I've tried it twice and I have to concure with everyone saying you can't get past the cap without editing your save file.

The game just doesn't let you level up past 20 using the GUI.

jedi_5002
08-12-2004, 10:44 AM
Originally posted by DARK JEDI #672
hey malak369 have u ever thought about a mod that gives u a massive amount of points to spend on feats on powers?
id like to see that but as for youre lv40 mod i gotta start a new game to see if it works for me:o
im curious though is it possible to use this mod on the xbox as all the mods i got i use on my xbox like youre jedi mod that one worked well:)

I made my own mod to do that (lots of points for feats/powers) I use it with the 'twice as hard to level up' mod I made. They both took a grand total of 5 minutes. It has LOTS of powers/feats (mostly powers, because I am also using the All-Force-Power mod 2.0). PM me what you specifically want, and I'll whip something out and send it to you. If you want me to. You could also do it yourself and start down the road of modding.

:fett:

Malak369
08-31-2004, 05:19 PM
Ok you guys. after a looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooong time away from here, im back. Ihave realized some things
1. the mod only seems to work for me
2. pcgamemods is being spammed by a guy named raven
3. I have been insulted to no end about "this mod doesnt work" and "you suck at modding" and "ur a fraud", and so i am pissed...:swear: :saberr:
4. i have given up on this mod, and probably will never make another kotor mod again.
I mean come on people, isnt this game getting OLD? It has to me and so I quit.
I may come back some day and play/mod this game in the future, but not now.

stingerhs
08-31-2004, 07:09 PM
dude, just because a couple of [explitive] people were upset that your mod didn't work for them doesn't mean you have to quit. i have a pretty strong feeling that this wasn't your fault. with any mod, if you get it to work for you, it usually means that it works overall. in your case however, something may have gone wrong somewhere, or you may have accidentally left something out. i've done that before, and although it makes you feel a little stupid, in the end its all worth it. personally, i think you had a mod that a LOT of people REALLY, REALLY wanted. since they wanted it to work so badly, they forgot about the decency of critiquing a mod and instead chose to insult you. for those that did that, you ought to be EXTREMELY ashamed of yourselves. this community is about modding a game that has no modding support. thus, we are supposed to work TOGETHER to figure out something of this magnitude. insults and personal attacks should NEVER appear anywhere on this forum. why??? because you cause things like this. pesonally, i think that Malak369 tried his/her best to get something done, but it didn't work. oh well. it really wasn't even his/her fault. i hope that from now on people will have the decency to simply provide comments on the mod, and not the person.

Malak369, i hope that you won't quit because of people that don't realize the meaning of community. it would be really good for you to reconsider. oh, btw, i don't know about everyone else, but i play kotor because of all the mods. thats what keeps the game goin for me. anyway, i hope you reconsider, and i wish you the best of luck. :D

StormTrooper789
09-01-2004, 03:41 AM
Originally posted by Malak369
Ok you guys. after a looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooong time away from here, im back. Ihave realized some things
1. the mod only seems to work for me
2. pcgamemods is being spammed by a guy named raven
3. I have been insulted to no end about "this mod doesnt work" and "you suck at modding" and "ur a fraud", and so i am pissed...:swear: :saberr:
4. i have given up on this mod, and probably will never make another kotor mod again.
I mean come on people, isnt this game getting OLD? It has to me and so I quit.
I may come back some day and play/mod this game in the future, but not now.
Besides, some of the same people commented for your mod under different names, so they are trying to convince you to quit which you should not do.

Malak369
09-01-2004, 02:38 PM
well, i havent given up for good, just for right now.

thx for the support guys

Sgt. Strike
09-18-2004, 12:47 PM
I am not sure if I have it working. The only way I would know is if I let my character climb above 20, combined. I may have it working, but then I might. I won't say that it's a bad mod, but I would like to know how you got it to work Malak369. Maybe it's the mods I have already, or it's something else. I'll give it another go soon, and see if it works then. I'm gonna play out this game, and see if I get to 40, combined, or I stay at 20. I'll let you know how it goes. You may want to also check our configurations against yours. It could be something isn't right, on our end, or something. It's a suggestion. But don't give up on us, or the mod, yet.

Davood
12-30-2004, 04:58 AM
Well seeing as not a single person other than the original mod creator himself has reported this actually working. And it was removed from pcgamemods, because of the overwhelming negative feedback....

Im curious if you could list a copy of your override folder with file sizes malak369?

Perhaps if you could list a copy of all your files in your swkotor directory with subdirectories and file sizes.

Also are you using original swkotor or the patch ?

I have my suspicions that this mod never actually worked. But ive seen stranger things.

Darkkender
12-30-2004, 05:13 AM
Originally posted by Davood
Well seeing as not a single person other than the original mod creator himself has reported this actually working. And it was removed from pcgamemods, because of the overwhelming negative feedback....

Im curious if you could list a copy of your override folder with file sizes malak369?

Perhaps if you could list a copy of all your files in your swkotor directory with subdirectories and file sizes.

Also are you using original swkotor or the patch ?

I have my suspicions that this mod never actually worked. But ive seen stranger things.

Obviously this post was meant to BUMP this thread to the top of the boards and to SPAM the boards so if a MODERATOR would be so nice as to :lock: LOCK THIS THREAD :lock: I would think it would be great.

OH and Davood this has been overdiscussed and the subject has become considered a mute point on the boards of the need to try to prove that this mod doesn't work.

Darth333
12-30-2004, 05:48 AM
Removing the level Cap requires much more than editing .2da files and this mod doesn't work, end of line.

Since this issue has been overdiscussed, I am locking this thread before it degenerates.

@ Darkkender, when you have a problem with a thread or a post, could you please simply PM a moderator or use the report post button. Davood is a new member here and although this thread may annoy old timers ;) there is no point in telling him "Obviously this post was meant to BUMP this thread to the top of the boards and to SPAM " .