PDA

View Full Version : 3D accel. Xwing95 under WinXP: Solution found


DocMutwill
07-01-2004, 03:36 AM
Hi folks,

I found a solution for playing Xwing95 (The one that came with Xwing Collector's Series) with hardware acceleration.

Just rename the XWING95.EXE to Z_XVT__.EXE. This should do the job. Could not belive it at first but it works!

Credits don't go to myself tho. Look here for the original message
http://forums.lucasarts.com/thread.jspa?forumID=13&threadID=1037&messageID=7949#7949

Maybe this works for Tie95 as well?

Enjoy!
Doc

Wildstar
07-01-2004, 03:59 PM
Nice catch, Doc. I've alerted the Red & Blue CommNet, the gang on MECantina.com, and the X-Wing Legacy folks about this workaround. I've also asked them to try it w/ TIE95 and I'll get back to you about it. :D

Wildstar
07-01-2004, 07:21 PM
Doc

Emperor's Hammer used to have a page where they posted how to get TIE95 to run (with hardware acceleration) in WinXP. It's been taken down, but my squad's XO, Leo, has reposted it on the Red & Blue CommNet (http://crs-morningstar.net/commnet/viewtopic.php?t=646) (look for Leo's second post to the topic). Hope this helps you (and anyone else in your predicament).

^Invader
07-03-2004, 09:14 AM
Tried it with Tie95 no works since i don't have XW at this present time all i did was get crashes but im going to try a few things first.

^Invader
07-03-2004, 10:01 AM
now i have a AMD 2500+ with 1.5 gigs of ram now i find a usual problem with Tie 95, Which im starting to think im way too fast for it :)

Now The only way the intro for Tie doesn't run in what i call Chipmonk mode is if i have another game running which at this time is SWG. And the intro and everything is running fine. Anyone else having these problems?

CortoCG
07-03-2004, 01:13 PM
Let me see If I get it, this applies to XWing and Tie collectors edition too? Becuz I'm getting that freaking Directx problem.

^Invader
07-03-2004, 10:47 PM
I don't think it really applies to Tie Fighter, if you get the compatibility toolkit from microsoft you can run tie but without hardware acceleration :(

Wildstar
07-04-2004, 02:00 PM
Originally posted by ^Invader
I don't think it really applies to Tie Fighter, if you get the compatibility toolkit from microsoft you can run tie but without hardware acceleration :(

I thought you might be able to run TIE95 w/ hardware acceleration if you got the compatibility toolkit. Oh well.

^Invader
07-04-2004, 09:22 PM
yeah i was really disappointed too :( oh well at least it still works hehe