PDA

View Full Version : help a kotor modding n00bw/ his lightsaber


Glimmer Man
07-28-2004, 10:26 AM
here's the deal. I got a sabre and the creation went flawlessly. I want to release it. but three questions

how do I make it upgradable?

how do I edit the new crystals modifying attributes to the sabre?

how do I edit the sabres statistics?

I know they are easily answered I just haven't had any luck finding a post that explains it easily. yes I used the search tool.

Colma Adawin
07-28-2004, 11:26 AM
Originally posted by Glimmer Man
here's the deal. I got a sabre and the creation went flawlessly. I want to release it. but three questions

how do I make it upgradable?

how do I edit the new crystals modifying attributes to the sabre?

how do I edit the sabres statistics?

I know they are easily answered I just haven't had any luck finding a post that explains it easily. yes I used the search tool.

PM Maverick187 and Achillies, they at the moment, becoz others have left is probably the most experienced, im positive once he sees this, he'll gladly help.

MattCole

PS you two better be the first to reply :p

Achilles
07-28-2004, 12:38 PM
Originally posted by Glimmer Man
here's the deal. I got a sabre and the creation went flawlessly. I want to release it. but three questions

how do I make it upgradable?

how do I edit the new crystals modifying attributes to the sabre?

how do I edit the sabres statistics?

I know they are easily answered I just haven't had any luck finding a post that explains it easily. yes I used the search tool.

Try these (compliments of the sticky threads and the search tool):

http://www.lucasforums.com/showthread.php?s=&threadid=128735
http://www.lucasforums.com/showthread.php?s=&threadid=131136
http://www.lucasforums.com/showthread.php?s=&threadid=130491
http://www.lucasforums.com/showthread.php?s=&threadid=132253


PS: The default search range for the search tool is 30 days. Setting Show Threads to larger ranges may help you find helpful material that never made it to the stickies. I hope this helps.

Achilles
07-28-2004, 12:51 PM
Originally posted by MattColejk
PM Maverick187 and Achillies, they at the moment, becoz others have left is probably the most experienced, im positive once he sees this, he'll gladly help.

MattCole

PS you two better be the first to reply :p

Please don't tell me that we're doing the insanely long signature lines again. I thought we settled this months ago:

http://www.lucasforums.com/showthread.php?s=&threadid=130323

Mono_Giganto
07-28-2004, 01:14 PM
PS you two better be the first to reply

How can they when YOU replied first? o.O

Just use KOTOR Tool, and when you assign properties to your saber, make it require a crystal. It will be upgradeable.

RedHawke
07-28-2004, 01:53 PM
Originally posted by Achillies
Please don't tell me that we're doing the insanely long signature lines again. I thought we settled this months ago:

http://www.lucasforums.com/showthread.php?s=&threadid=130323

Yup now Matt's sig is freakin huge, people keep the signatures to a minimum, no one wants to scroll through pages and pages of signatures.

Matt, keep the Jedi code but please kill the text! :D

Mono_Giganto
07-28-2004, 02:02 PM
Yeh you don't need 3 pages for a sig to make everyone think you're a psycho; look at mine, it's 4 words and an exploding monkey head and it gets the 'psycho' point across.

Colma Adawin
07-28-2004, 03:01 PM
right everyone its sorted :cry8:

LoL im kiddin, it doesnt matter i've changed it now :D

hope i've made you lot happy....:cry8::cry8::cry8::cry8:....

:p

MattCole

Mav
07-28-2004, 06:34 PM
Originally posted by Mono_Giganto
Just use KOTOR Tool, and when you assign properties to your saber, make it require a crystal. It will be upgradeable.

That will make it show up on the upgrade table, but to actually be able to upgrade the thing is a little bit more complicated not too much, just read the walkthrough I wrote a long time ago, the link is in one of the stuck threads or Achillies may have linked it above I didn't check, but if you still run into questions just ask.

Achilles
07-28-2004, 07:06 PM
Originally posted by maverick187
That will make it show up on the upgrade table, but to actually be able to upgrade the thing is a little bit more complicated not too much, just read the walkthrough I wrote a long time ago, the link is in one of the stuck threads or Achillies may have linked it above I didn't check, but if you still run into questions just ask.

It's actually the first link in the list, so he should be all set.

Mono_Giganto
07-28-2004, 07:39 PM
Well actually, I have close to 20 upgradeable items in my game, selfmade, using that method. What else do YOU do?

Mav
07-28-2004, 08:46 PM
For lightsabers you need to add your crystal to the upcrystal.2da file.

Mono_Giganto
07-28-2004, 10:01 PM
...
....
Ooops, forgot that, good call Mav. :p

Mav
07-28-2004, 10:34 PM
Yes it gets REALLY annoying when making an upgradeable saber to have to constantly edit the .2da file, thats why upgradeable armor and blasters and swords are so nice and user friendly :):):)