PDA

View Full Version : battlefront troubleshooting


NightStalker16
09-23-2004, 11:36 AM
i keep getting an fatal dialog box every time i try to start up battle front
my specs
900 mhz process
512 mb of ram
40 gb hard drive
Nvidia vanta video card

derheis
09-23-2004, 02:08 PM
Hey NightStalker16,

Have you tried setting your video settings to 32-bit? the game needs to run at that setting. My BF wouldn't run at first and then I looked it up and change the bit settings. From then on, I'm good to go.

NightStalker16
09-23-2004, 06:21 PM
i got that but now it just does a flick flick and i'm back to the desktop

thunderbyte
09-24-2004, 04:21 AM
yes me too

Fds
09-24-2004, 04:39 AM
Hey NightStalker,

are u sure that SWB can run on a Vanta card?
If i remember good, the minimal spec said minimum a T&L card with 64MB of memory.

Nvidia Vanta cards haven't T&L and (in Europe) there was usually in 2 version: 16 and 32 MB.

If the CPU clock is lower then minimum required is not a problem (I have a Athlon900 and i have seen SWB run on a Duron700. Minimum required is 1GHZ). But if Video card hasn't the required memory, this card cant run SWB... =/

thunderbyte
09-24-2004, 05:58 AM
i have a radeon 9700 and when i want to start the game there is a black screnn for 5 secs and then im back on my desktop

Frankenleigen
09-20-2008, 07:05 AM
I have:
2.4Ghz intel
80GB HD
256MB ATI Radeon 9550
2GB DDR RAM
Windows XP Professional service pack 2

And I'm having exactly the same problem. If anyone can shed some light on this I would appreciate it, I bought it brand new and its a clean install. Its fine in the menu but when I try to start a battle (i've tried Galactic Conquest, Campaign and training) but before it even begins loading the screen goes black for half a second and then crashes back to the desktop.

If anyone has a solution to this it would be VERY handy, I'm eager to play.