PDA

View Full Version : screen shot (step by step explanations...)


samus's big bro
10-14-2004, 08:18 AM
hi
im new to this form so how do you take a screen shot


sry if this has already bin talked bout

Lieutenant_kettch
10-14-2004, 09:05 AM
hit the "print screen" button, i think it is next to "scroll lock" but don't quote me, then you can go into your favorite imaging program, and paste it in:D

samus's big bro
10-14-2004, 09:14 AM
nothing happands

Amidala from Chop Shop
10-14-2004, 09:24 AM
You need to bind a key to "screenshot" or "screenshot silent"

"screenshot" writes a screenshot verification and number in the upper lefthand corner, "screenshot silent" doesn't (my preference for a cleaner look).

I use my PageDown key

Open the console (Shift and ~) and enter

/bind PGDN "screenshot silent"

The screenshots will be in a screenshot folder in your base folder or the mod folder if you are using a mod like JA+.

You might also want to bind a key to toggle your HUD (Head Up Display) off and on for an uncluttered screenshot. I use the End key

/bind END "cg_draw2d !"

Pressing the key once turns off your HUD, pressing it again turns it back on.

samus's big bro
10-14-2004, 11:04 AM
i typed in what you sead then that do i press to take the shot

Tinny
10-14-2004, 11:08 AM
according to Amidala's script you'd press Page Down to get the screenshot.

samus's big bro
10-14-2004, 11:18 AM
where is that

samus's big bro
10-14-2004, 11:45 AM
i have prest it but where is the screen shot

Tinny
10-14-2004, 12:12 PM
it should be in your base folder or the mod folder in a sub folder called screenshots.

Amidala from Chop Shop
10-14-2004, 12:14 PM
Originally posted by samus's big bro
i have prest it but where is the screen shot

*cough* *cough*

Originally posted by Amidala from Chop Shop


The screenshots will be in a screenshot folder in your base folder or the mod folder if you are using a mod like JA+.

samus's big bro
10-14-2004, 12:15 PM
where is my base folder or the mod folder i carnt find it in my pics so i dont know where elts to look

Amidala from Chop Shop
10-14-2004, 12:26 PM
:rolleyes:

samus's big bro
10-14-2004, 12:31 PM
?

TK-8252
10-14-2004, 12:37 PM
Originally posted by samus's big bro
?

That's her way of saying you're hopeless. :)

Joetheeskimo
10-14-2004, 12:51 PM
samus, if you're on a Windows 98, go to C:\WINDOWS\Program Files\Lucasarts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\screenshots. Your screenshots will be there. OR, if you're on Windows XP, go to C:\Program Files\Lucasarts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\screenshots.

If you come here and say "i culdnt find them" I'll stab you to death. :xp:

samus's big bro
10-14-2004, 01:09 PM
thank you but 1 more prb how do i get that big thing out the whay of my screen shot
:confused:

samus's big bro
10-14-2004, 01:14 PM
this is the big thing file:///C:/Documents%20and%20Settings/eddie/My%20Documents/My%20Pictures/shot0000.jpg

Lei Hng Wei
10-14-2004, 02:28 PM
Dude, how are we supposed to view an image from your your computer when it's off? Get an ImageShack or PhotoBucket account to host picts online. :rolleyes:

bind ANYKEY "cg_draw2d 0; wait 2; screenshot silent; wait 2; cg_draw2d 1"

iamtrip
10-14-2004, 02:55 PM
Originally posted by samus's big bro
this is the big thing file:///C:/Documents%20and%20Settings/eddie/My%20Documents/My%20Pictures/shot0000.jpg


lololol

Kurgan
10-14-2004, 08:16 PM
Don't be too hard on him, guys. Samus's big bro, you might have to do some work yourself, keep in mind!


I just go into the console and type:

/bind f12 screenshot.

Tap the f12 key and then go into my /base folder and there it is in jpg format.

Since I use a custom install, you can just search your computer for:

shot*.jpg

and you will find the folder where they are.

samus's big bro
10-15-2004, 09:39 AM
thanks thabks:ewok: :ewok: :ewok: :ewok: :ewok: :ewok: :ewok: :ewok: :ewok: :ewok:

samus's big bro
10-15-2004, 09:40 AM
thanks*

Amidala from Chop Shop
10-15-2004, 11:12 AM
Originally posted by samus's big bro
thanks*

See this button?

http://www.lucasforums.com/images/edit.gif

If you make a mistake, use it to Edit your post instead of making another post.

iamtrip
10-15-2004, 12:42 PM
That was a bit naughty Samus's big bro!

Joetheeskimo
10-15-2004, 04:10 PM
this is the big thing file:///C:/Documents%20and%20Settings/eddie/My%20Documents/My%20Pictures/shot0000.jpg

LMFAO!! Oh **** that was hilarious :rofl:

Sorry, I'll shut up now :o

samus's big bro
10-21-2004, 08:22 AM
Originally posted by Amidala from Chop Shop
See this button?

http://www.lucasforums.com/images/edit.gif

If you make a mistake, use it to Edit your post instead of making another post.
what do you mean

Tinny
10-21-2004, 02:32 PM
She was just saying that if you made a mistake in your post or forgot to add something just click on the edit button below your comment and you can make the fix without adding more posts.

XBebop
10-21-2004, 07:07 PM
LMAO! Man, I got JO when I was twelve and knew how to bind a screenshot button on there by myself.

I'm sorry, but this is just hillarious...

Sam Fisher
10-21-2004, 07:43 PM
Is just me, or does this young man need a console?

Nokill
10-21-2004, 08:51 PM
this boy needs dummy books for the PC a LOT!!! of them ;)

Kurgan
10-22-2004, 08:19 PM
Well I hope this was a learning experience for all of us.

Moving on then...

samus's big bro
11-04-2004, 09:30 AM
Originally posted by Sam Fisher
Is just me, or does this young man need a console?
shut the **** up *******

Joetheeskimo
11-04-2004, 02:13 PM
Originally posted by samus's big bro
shut the **** up *******

:lock: (Now all we need is a "ban" smilie too)

teff
11-09-2004, 11:28 PM
Can anybody tell me ,
how to take screenshots of the start screen???????:confused:
It is the screen with
"NEW"
"LOAD"
"CONTROL"
"SETUP"
It is the "STAR WARS JEDI ACADEMY" title on the top.
How to get that screen?????????:rolleyes:

teff
11-14-2004, 04:30 PM
?????????????????????
:confused: :confused: :confused:

Amidala from Chop Shop
11-14-2004, 05:43 PM
To do that I run the game in a window instead of full-screen. Then I hold down Alt and press PrtScn. That takes a screenshot of the active window (Jedi Academy) and holds it in the Windows Clipboard. Then I Paste it into a graphics program (use MS Paint if you don't have anything else) and save it.

teff
11-15-2004, 10:04 PM
Originally posted by Amidala from Chop Shop
To do that I run the game in a window instead of full-screen. Then I hold down Alt and press PrtScn. That takes a screenshot of the active window (Jedi Academy) and holds it in the Windows Clipboard. Then I Paste it into a graphics program (use MS Paint if you don't have anything else) and save it.

Thank you very much!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D
:p

samus's big bro
11-19-2004, 09:36 AM
now that prob salved now we can go **** our mums:amidala: :fett: :fett: :ewok: :ewok: :ewok: :ewok: and all of them will be watching:deathstar :deathstar :biggs:

TK-8252
11-19-2004, 11:21 AM
Originally posted by samus's big bro
now that prob salved now we can go **** our mums:amidala: :fett: :fett: :ewok: :ewok: :ewok: :ewok: and all of them will be watching:deathstar :deathstar :biggs:

You're one strange dude.

Joetheeskimo
11-19-2004, 04:52 PM
Originally posted by TK-8252
You're one strange dude.

I think "strange" is the wrong word to use. I'm not even going to state the adjectives I'd call him, or else I'd get banned. :mad:

teff
11-21-2004, 09:53 PM
Originally posted by Amidala from Chop Shop
To do that I run the game in a window instead of full-screen. Then I hold down Alt and press PrtScn. That takes a screenshot of the active window (Jedi Academy) and holds it in the Windows Clipboard. Then I Paste it into a graphics program (use MS Paint if you don't have anything else) and save it.

Hey everybody!!!!!!!!!!!!:atat:
I has found a good thing to take screenshots for all games!!!!!!!
The programm is called FRAPS!!!!!!!!!!!:rolleyes:
You can actually see what your fps(frames per second) is!!!!!!!!
You can also make screenshots with this software, you have to choose wich button you want to use before though!!!!!!:p
You can also capture video when you playing games!!!!!!!!!!:cool:

You can download here:
http://www.fraps.com/download.htm

Enjoy it!!!!!!!!!!!!!!!
:band: :band: :band: :band: