PDA

View Full Version : Tools released at fileplanet!


Rends
12-22-2004, 09:12 AM
Thanks to Dragonum who posted the link at battlefront.de

get the stuff here:
http://www.fileplanet.com/section.aspx?s=100457&v=0

Alegis
12-22-2004, 10:58 AM
goody goody!

Time for the modders to proove themselves ;)

Tyler_Durden
12-22-2004, 12:44 PM
OH........ YESSSSSSSSSS!!!

This is where it all begins, people. Thanks for the link.

By the way, is there any way this can be uploaded to lucasfiles? I don't want to have to register an ID with fileplanet and receive spam emails from them.

TK-8252
12-22-2004, 01:25 PM
:cheers:

Now if this line will ever move...

Raxor
12-22-2004, 01:53 PM
good to see that my fileplanet subscription isnt being wasted

Tyler_Durden
12-22-2004, 02:12 PM
Well i couldn't wait, so i got an ID. The tools themselves seem fairly complex. Looks to be good in terms of customization options. Big download at 410 MB.

Syzerian
12-22-2004, 02:46 PM
Bah, 40 minute est wait time in line :(
Ok, Ive got the tools now. The tutorials only seem to tell you how to use objects from existing levels not how to create your own, plus you control the camera with the keyboard which makes it kind of hard to possition the camera the way you want.
I managed to make some hills but somehow an illegal operation poped up.

TK-8252
12-22-2004, 05:54 PM
Thankfully, it looks like modifying/adding units, weapons, and vehicles looks somewhat easy. If I can figure out how to "munge" ODF files, it looks like we'll see the Imperial Officer back in action (among many other things).

But I didn't find the sound files. Where are they?

Syzerian
12-22-2004, 06:04 PM
Sound file, gamedata/data/_lvl_pc/sound/common.bnk

TK-8252
12-22-2004, 06:09 PM
Heh... uh... how does one open a .bnk file? :p

Syzerian
12-22-2004, 06:14 PM
No idea but I found another file with sounds in it.
bfbuilder/assets/sound config files
Just noticed it comes with an XSI addon, might download XSI now :p

Tyler_Durden
12-22-2004, 07:24 PM
If you hit TAB you can switch to mouse look mode in order to rotate the camera. This tool is very complex, although if someone could tell me how to apply a land base that would be dope. Looks like i was right in that you can edit land height and width although i haven't quite figured it out yet. More later..........

Syzerian
12-22-2004, 08:05 PM
Do the tools crash alot for you guys? They seem to crash alot for me.

Tyler_Durden
12-22-2004, 08:31 PM
hmm not yet. What OS you using?

Syzerian
12-22-2004, 09:03 PM
Windows XP pro.
It seems that if I click too fast or accidently click on the tab that is already active it causes an illegal operation.
EDIT: BTW to use terrain there is a terrain tab under 'advanced' then activate the 'height/raise' tab and then its left click to raise and right to lower but youll have to do it in wireframe or you wont be able to see a thing.
Still trying to figure out how to do lighting.

DarkReborn
12-23-2004, 02:48 AM
what is the tool for editing mission.lvl?

Tyler_Durden
12-23-2004, 09:44 AM
It's actually quite hard to make a new world as i can't even build a land mass. I think we're gonna need an in depth tutorial, Diesel style.

StormTrooper789
12-23-2004, 10:54 AM
Be nice if someone could host mirror for these tools because I HATE fileplanet for many reasons. The waiting in line , the in-ability to use segmented download, and no support for later resume. I guess Im gonna DL 'em(thank goodness I have Satellite!).

A word from the wisemen:
56Kers Beware!

Ezralite
12-23-2004, 06:16 PM
i'd be more than willing to host a mirror at my website if someone can send me the file... I kinda got unlimited bandwidth, so just if someone can send me the file, i'll host it.
my site is www.louiemantia.com
ill put a link to the file when someone sends it to me
you can email it, or talk to me on aim about it and such...
email: louiemantia@gmail.com
aim: ezralite@mac.com

// Lou

TK-8252
12-23-2004, 06:20 PM
Originally posted by Ezralite
i'd be more than willing to host a mirror at my website if someone can send me the file

No need to.

http://starwarsbattlefront.filefront.com/file/Star_Wars_Battlefront_Modding_Tools;34987

Ezralite
12-23-2004, 06:21 PM
Originally posted by TK-8252
No need to.

http://starwarsbattlefront.filefront.com/file/Star_Wars_Battlefront_Modding_Tools;34987
very well then, thanks for the link tk

// Lou

Lionheart Lonesome
12-24-2004, 01:59 AM
ARE the tools and XSI 2 different things? If yes, where to get XSI (NO FILEPLANET)

Rends
12-24-2004, 03:45 AM
Yes they are different things.
You need the mod tools to create levels (maps) and you need XSI to create new 3D Objects like buildings, vehicles characters ect...

you can get XSI4.2 Mod tool version at www.softimage.com.
But you still have to wait for the Battlefront addon you need to export the 3D models into a modtool readable format..
The XSI addon shipped with the modtools works only with the 500$ version of XSI4.2

Rends