PDA

View Full Version : Yet another "help I'm a l4m3r" thread


jon_hill987
02-02-2005, 06:43 AM
I have recently downloaded a MP3 playing/mixing program (freeware so no support), Thing is, it keeps on skipping when playing MP3's.

I know the problem is the buffer length because I had exactly the same problem with winamp, but winamp has a buffer length setting whereas this program does not. Is there any way to change the buffer length from windows? or any other fixes? Or is this program just never going to work on my PC?

Oh and if you want the link to the program: http://decks.50megs.com/

TiE23
02-02-2005, 08:00 AM
What are your computer specs?

TiE

jon_hill987
02-02-2005, 09:01 AM
512 MB RAM
AMD Athlon-XP 2400+ M
64MB Ati radeon m
Whatever sound card is on my motherboard.

TiE23
02-02-2005, 12:06 PM
I don't really think you can change the "buffer leanght." But after editing the music, save it and play it on Winamp to see if it will skip. If it doesn't, you will just have the problem of a editor that skips when playing... meh.

But I don't know much, see if someone with more technical skill could help you.

TiE

Astrotoy7
02-02-2005, 12:11 PM
l$m3r !!! I thought this was gonna be a JA thread :p

anyways, perhaps the problem is your soundcard's settings. Have you checked its properties within wiindows ?? were you able to do this previously ?? If so, it might be worth uninstalling and reinstalling your card, which is easy if you have xp...

mtfbwya

Anthony
02-02-2005, 12:38 PM
May be that your CPU is being eaten up by something else, or by the program itself.

I've noticed on several occasions where my music would skip because I'm doing something CPU intensive.

El Sitherino
02-02-2005, 01:16 PM
You mean you don't sent your media player as top priority? :eek:

EVIL!



I dunno what your problem is jon, so I'm afraid I can't help ya. :\

jon_hill987
02-02-2005, 01:38 PM
Hmm, It seems that recorded mixes play fine in winamp, I've gon through the audio settings cahnging things with little affect. never mind, its just a pain trying to use the program with it skipping,. I might try geting a full program in the future rather than being such a cheapskate!

BongoBob
02-02-2005, 06:33 PM
Freeware MP3 editor? If so get Wavepad. That's what I use for all my MP3 editing needs,. I don't have the link on me os just google it. And if that's not the rpoblem, then you've confused the hell out of me, so congradulations :thumbsup: