PDA

View Full Version : Compy Trouble


legameboy
03-19-2005, 11:49 AM
Well, my PC is mad at me... jealous of my Mac, probably. :xp:

Dear Swampsters,

For the past few days, any audio output device (speakers, headphones, etc) I plug into my computer won't play any sound. I can be trying to watch the Episode III trailer for the umpteenth time, and I will get no sound no matter how high up I turn the volume on the speakers or computer audio settings. I like my sound.

Thanks in advance for your graceful help,
Leggy

The Seeker
03-19-2005, 12:42 PM
Um, you probably already have, but check your sound settings on the bar beside your date/time. Sometimes mine get's set to mute all, which would cause your problem.

If you have worked in your computer lately, check the sound wires are still attached to their jumpers.

lukeiamyourdad
03-19-2005, 01:15 PM
Did you install new audio drivers?

There might have been some trouble during the installation that results in such a problem.

Now, go to your Start Menu, then to Run and type : "format:/c"

:D

legameboy
03-19-2005, 01:29 PM
I checked my sound settings again, and nothing is muted. I haven't worked on my computer and I haven't installed any new drivers. =\

TiE23
03-19-2005, 01:35 PM
Originally posted by legameboy
I checked my sound settings again, and nothing is muted. I haven't worked on my computer and I haven't installed any new drivers. =\ Well, maybe the speakers are to blame, take the speakers and hook them up to your Mac and see if sound comes out.

TiE

BongoBob
03-19-2005, 10:31 PM
Originally posted by TiE 23
Well, maybe the speakers are to blame, take the speakers and hook them up to your Mac and see if sound comes out.

TiE

Originally posted by legameboy
For the past few days, any audio output device (speakers, headphones, etc)...

:wstupid: :xp:

Maybe your sound card just flat out died. It happened to one of my only computer geek friends at school. It sucks, but it happens sometimes.

KBell
03-19-2005, 11:39 PM
Replace the sound card :)

legameboy
03-20-2005, 12:04 AM
It's about time I got a new PC, screw just getting a sound card.

I donate my PC's speakers to my Mac.

Alegis
03-20-2005, 02:23 AM
You need to plug the speaker/headset in the "green" plug.

:^:

Experienced this problem a couple of times over the years; reinstall (dont just update) your sound drivers. You should have gotten a cd with purchase

Otherwise, something that often did the trick for me, is to install CMEDIA CMI codecs

http://www.cmedia.com.tw/e_download_01.htm


download one of those codecs, for your preferred operating system

Astrotoy7
03-20-2005, 07:32 AM
check your device manager, does it report any probs or conflicts with the sound card.

uninstall you soundcard from the device manager and reinstall. (xp will do it automagically when you restart)

this make a difference ?

yes I blame your mac. macs are evil :p

mtfbwya

RpTheHotrod
03-20-2005, 07:35 AM
Yo, message me on MSN. I'm serious.

Mr Wally
03-27-2005, 05:05 PM
yes I blame your mac. macs are evil

Whats your problem!?!? I say throw out the defective PC and get a G5!


unless you play games, then PCs kick ass