PDA

View Full Version : Crash After Character Creation


HeavyBreather14
04-01-2005, 03:24 PM
Arrgh!! I have an ATI Radeon 7500LE graphics card and my game crashes right after character creation. I'll have a black screen and I'll hear sounds in the background then the game will crash to my desktop.

Here are my specs:
[SWKotOR]
ReportDateTime=4/1/2005 1:41:55 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 1
Service Pack=Service Pack 1
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=192

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=2193
CPUFamily=15
CPUModel=2
CPUStepping=4
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.20GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=384
Status=Warning

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=43.36GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\
Drives=Lite-On LTN486S 48x Max,SAMSUNG DVD-ROM SD-616E

[Video]
Video Card Name=RADEON 7500 SERIES
Video Memory=64
Desktop Resolution=1024x768x32 @ 75Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=1.3.4955 WinXP Release
OpenGL Vendor=ATI Technologies Inc.
OpenGL Renderer=RADEON 7500 DDR x86/SSE2
Vid Card Status=Fail
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Fail
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=SoundMAX Integrated Digital Audio
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
2D3D Bias=0.50
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
Grass=0
Shadows=0
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
AllowSoftShadows=1
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=0
Soft Shadows=0
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=1
Anti Aliasing=0
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=1
BodyVariation=0
AppearanceType=143
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=3
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=1

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=4

stingerhs
04-02-2005, 02:01 AM
best recommendation: get a new graphics card. despite what most people seem to think, TSL is indeed more demanding visual than the first game.

however, if you really want to give it a shot trying to make it work, i'll help you out the best i can.

first off, you will definately not be able to run the game unless you have at least OpenGL 1.4. you're currently running OpenGL 1.3. the latest version should be included with the Catalyst Drivers, so updating your drivers will probably be a big help.

now, if you already have the 5.3 Catalyst drivers, then i hope you saved the installation file because you'll have to re-download it if you deleted it. i'll explain in further detail after you tell me which Catalyst you're using. :)

HeavyBreather14
04-02-2005, 03:55 PM
I am using Catalyst 5.3 but it doesn't work. I've also tried useing the Catalyst 4.3 drivers like some other threads recommended but it also didn't work. I know I probably should get another graphics card but I don't have any money to spare at the moment.

P.S. Thanks for helping!:)

stingerhs
04-02-2005, 10:20 PM
to ensure that you have the correct OpenGL driver, you'll need the installation file for the 5.3 drivers. then, follow the directions that i posted for extracting the OpenGL driver to your kotor2 directory. the info is the optional step in the "ATI Driver Issues" thread.

the only difference is that you're using the 5.3 Catalyst drivers instead of the 4.3 drivers. this should fix the problem. if it doesn't, then i have a funny feeling that OpenGL 1.4 isn't supported on Radeon cards older than the Radeon 8500. if that's the case, then you will have to get a new card.

HeavyBreather14
04-06-2005, 09:29 PM
I tried what you said to do in the ATI Issues thread and it didn't work. Yes I should get a new card, but if you have any other ideas I'll gladly take them!

P.S. Sorry it took me so long to reply.

stingerhs
04-07-2005, 12:25 AM
well, i did a bit of research (as well as contacting an ATI rep) and found out that the Radeon 7500 series does not support OpenGL 1.4. the rep told me that the best thing to do would be to upgrade the video card to at least the Radeon 8500, which supports OpenGL 1.4.

he seemed to be somewhat out to make a sale since he was kinda pushing the 9800 Pro, but i really can't blame him.

anyways, that bit of info does mean that you will have to get a new video card in order to run the game. i would have suggested trying some third-party drivers, but thats kinda useless since OpenGL 1.4 won't be installed.

sorry if that wasn't what you wanted to hear. but, if you want some recommendations for a new card, i'll still be around. ;)

tk102
04-07-2005, 01:38 AM
Originally posted by stingerhs
well, i did a bit of research (as well as contacting an ATI rep)

Wow stingerhs! :Phone1: That's going above and beyond the call of duty. I'm impressed. :)

stingerhs
04-07-2005, 09:04 AM
i gave them an e-mail, and the one guy invited me to a chat session. go figure.

HeavyBreather14
04-08-2005, 06:33 PM
*sigh*:o Ok I guess I'll have to get a new graphics card. I could definitly use some suggestions on what to get. For instance, what's better a nVidia card or a Radeon card?

P.S. I agree with tk102 that was beyond the call of duty! Thank you!:)

stingerhs
04-09-2005, 01:27 AM
well, it largely depends on your budget.

low-end cards ($50-$150): ATI cards; recommended: ATI Radeon 9200, 9500

mid-range cards ($151- $275): ATI cards; recommended: ATI Radeon 9600 XT, 9800 Pro/XT

high-end cards ($275+): either Nvidia or ATI; recommended: Nvidia GeForce 6800, ATI Radeon X800

of course, if Kotor 1&2 are the only games you're going to be playing, any Nvidia card will run better than a comparable ATI card because the ATI drivers don't work with either one of the games too well.

anyways, i hope that helps. :)

HeavyBreather14
04-11-2005, 03:47 PM
stingerhs: of course, if Kotor 1&2 are the only games you're going to be playing, any Nvidia card will run better than a comparable ATI card because the ATI drivers don't work with either one of the games too well.

I don't intend on playing KOTOR 1&2 all the time (just most of the time;) ) so would it be better to get a Nvidia card or an ATI card?

stingerhs
04-11-2005, 09:27 PM
well, then you can just follow the recomendations i made in the earlier post. those recommendations aren't just for the Kotor series, they're universal recommendations based on comparisons between individual cards of similar designations. (ie, a Radeon 9200 > a GeForce FX5200).

so just line up your budget to a category and go for it. ;)

HeavyBreather14
04-25-2005, 03:06 PM
Yay!!!!! I didn't have to get a new graphics card afterall. I just installed the new patch and PRESTO! it worked just as well as the first game. Go patch:cool:! But I'll still take you advice stingerhs because I'll need a graphics card in the future.

Thanks for all your help!!! ;)

Darth333
04-25-2005, 04:51 PM
Originally posted by tk102
Wow stingerhs! :Phone1: That's going above and beyond the call of duty. I'm impressed. :)
Indeed! You are doing more than an awesome job here, stingerhs! Thanks! :thumbsup:

You earn a cookie! or ... :bluidea: maybe you would prefer this (http://home.wanadoo.nl/candida_martinelli/images/coffee_cappucino.jpg) :p

stingerhs
04-26-2005, 01:20 AM
Originally posted by Darth333
Indeed! You are doing more than an awesome job here, stingerhs! Thanks! :thumbsup:

You earn a cookie! or ... :bluidea: maybe you would prefer this (http://home.wanadoo.nl/candida_martinelli/images/coffee_cappucino.jpg) :p thanx, i really need that for all the studying i'm (supposed to be) doing. :D

but i thought i posted that stuff a long time ago...... oh well, at least i got some 'payment' out of it. :D

feathersea
05-22-2005, 11:46 PM
is it possible that someone make a program that will cheat TSL we are playing it under OPENGL 1.4,like startfaqer or what???
I am using the laptop,there is no way I go to update my video card~~~

:(

stingerhs
05-23-2005, 12:38 AM
as far as i'm aware, their is no way to fool TSL into using a different version of OpenGL than 1.4. specifically, your graphics card has to support OpenGL 1.4 in order for the game to run correctly.

since you are using a laptop, try using the Omega Drivers (www.omegadrivers.net). Omega has his drivers configured so that you can use them on laptops (and also have the latest driver updates as well for your card, since his drivers are usually based on the latest versions of the OEM drivers). just follow the links on his site. ;)