PDA

View Full Version : changing IP?


RpTheHotrod
05-15-2005, 06:30 PM
I have a problem and I'm needing to change my ip...but I cannot seem to do it anymore for some reason.

I've shut off my modem and router for 10+ minutes, nothing. I've released and renewed DHCP, nothing.


Help?

Acrylic
05-15-2005, 07:12 PM
Call your service provider.

RpTheHotrod
05-15-2005, 07:45 PM
I'd Hate waiting 12 hours just to get my ip changed :P

coupes.
05-15-2005, 08:05 PM
Waht type of connection do you have ?

Acrylic
05-15-2005, 08:07 PM
Originally posted by RpTheHotrod
I'd Hate waiting 12 hours just to get my ip changed :P

Well, it basically seems like your only option from what I can hear. I'm sure it'll be longer than 12 hours before someone who truly knows how to do it replies, so I say just give em a call.

RpTheHotrod
05-15-2005, 09:38 PM
Cable Modem with router.

coupes.
05-16-2005, 12:42 AM
Well, you could try going into your router settings (usually 192.168.0.1) and change it from there. I don't know what kind of router you have but you should have a section under "status", or somemething like that, where you'll see your current IP adress. You should also be able to "release" and "renew" your ip from there.

If your ISP gives you a static ip, you might end up with the same IP though.

RpTheHotrod
05-16-2005, 02:29 AM
That's the thing. I used to be able to release renew and bam...but now it refuses to change.

Rogue15
05-16-2005, 02:54 AM
he's trying to avoid exile. XD

coupes.
05-16-2005, 04:18 AM
I suppose you also tried rebooting your modem... If so, I don't really know what to tell you, except talk to your ISP. Sorry I couldn't be of any more help.

Acrylic
05-16-2005, 02:16 PM
If you woulda followed my advice, you could have had a new IP by now. ;)

RpTheHotrod
05-16-2005, 08:00 PM
Nah, man, I just want to know how to change it for future reference. Calling the guys would reset it, sure...but I'd like to know how to personally.

Beau
01-08-2014, 06:30 AM
If it is static IP,it will not change even when you reset the modem.You have to contact your Internet Service provider(ISP) for changing static IP.Before or after changing your Ip address,you can check it using http://www.ip-details.com/ .