PDA

View Full Version : Sound problem


Calico_Jack
10-23-2005, 05:00 PM
hi, my sound blaster audigy2ZS works fine on every game and every movie but why the hell do i get stuttering sticking sounds so often when i play SWBF1+ 2beta...

its like this : i play, everything is OK with the sound and suddenly theres a place where the sound stucks from an explosion, or the sound of a vehicle-- but the vehicle isnt there anymore for maybe 2 min.

an explosion makes this : BOOM, ok .... but when the sound stucks it makes BOOM,BO,BO,BO,BO,BO,BO,BO,BO,BO...

i dont know what this is and also dont know how to solve this problem...
i hope u understand what i mean and know how to solve this ****



i have the latest creative drivers,updates..

shortieuk_TAW
10-25-2005, 06:50 AM
I see you have the latest audio drivers, have you also tried updating your Video driver? I know that doesn't make sense, but you never know! Do you have on-board sound? If you do, enable it and see if that works.

Hope this helps!

TAW_Shortie.

Calico_Jack
10-30-2005, 07:13 AM
its a soundblaster, so NO, its not onboard

and i also have the latest driver for my geforce 6600gt

master_skywalke
10-30-2005, 12:29 PM
Did you laready try to play the game with your audio settings on Dolby Surround or 5.1 or 7?

zerted
10-30-2005, 02:16 PM
Same sound card, same problem. This happens randomly with any sound. I haven't started messing with my sound settings yet... Its hard to trouble shoot, because it happens randomly and does not always happen.

Calico_Jack
10-30-2005, 03:44 PM
yup

and yes, i turned settings to 5.1...because i have 5.1 boxes from creative

Rogue74
11-05-2005, 12:45 AM
I've got a brand new Creative X-Fi and my sound is messed up too. I have new drivers for everything and just did a fresh XP install. The problem is mostly with the music skipping and some ambient noise stuttering.

Calico_Jack
11-05-2005, 06:00 AM
why does this happen to creative products only ?

pmacklam
11-05-2005, 08:27 AM
I also have the same problem with my USB Creative Audigy 2 NX external sound device and my Creative I-Trigue 3600 the sound stutters constantly.

While the sound stutters the graphics also freeze up at the same time as well.
This happens on Star Wars Battlefront 2, Black & White 2, Pro Evoluton Soccer 5 etc.
So I'm stuck, I can't play anything at the moment.

daventry
11-10-2005, 04:08 PM
Theres this annoying Alarm Sound that keeps beeping when i play through the Game, even when im on the ground i still hear it. Is there a way to turn it off or is it supposed to beep like that.

zerted
11-10-2005, 07:55 PM
why does this happen to creative products only ?
Must be a driver problem, or LA hates Creative and wrote in code to break on their hardware.

Rogue74
11-10-2005, 08:30 PM
I haven't heard a beeping, but every once in a while there's an ear-piercing burst of static that makes you fling off your headphones. I guess LA thinks you'll fall asleep or something...

ManiacMoFo
11-11-2005, 02:23 PM
same problem here, i had the problem with SWBF1 and now with SWBF 2. using Creatives openAL beta driver atm. had the problem in SWBF 1 with the earlier official driver set.

Rogue74
11-11-2005, 10:24 PM
Now that you mention that, I seem to remember that happening to me with BF1 also. I had an Audigy 2 card before.

Calico_Jack
11-12-2005, 04:01 AM
why cant lucas arts fix that ??
i cant belive that 1 of the best soundcards isnt supported optimal for swbf1+2

Rogue74
11-12-2005, 09:47 PM
I'm just curious, are you guys having sound problems with the DVD or CDROM version? I have the DVD version. I'm just wondering if maybe one or the other has problems or if it's software. I don't know if they run the music off the DVD/CD or the hard drive.

zerted
11-12-2005, 09:55 PM
The music should be running off the hard drive. After you get by the cd check, you can normally take the cd/dvd out of your computer and the game will run fine.

daventry
11-13-2005, 08:34 AM
I haven't heard a beeping, but every once in a while there's an ear-piercing burst of static that makes you fling off your headphones. I guess LA thinks you'll fall asleep or something...

Play Hoth and run away from the Battle, then try not to listen to the Music but only the Sounds :ears1:.

Its like an Alarm Sound and its through the whole Game, its only when im on a Vehicle that its off. its like sweesh, sweesh, sweesh when you are inside a security building and the Alarm goes off.

Is it a Setting or something, because its not my Sound Card.

zerted
11-13-2005, 08:53 AM
...its not my Sound Card.
and you know that becasue?

daventry
11-13-2005, 09:07 AM
Because all my other Games work fine with no problem at all.

Are you hearing the sound aswell, or is it just a setting in the Game.

zerted
11-13-2005, 11:49 AM
Oh, sorry I slightly misread your post... Its not a setting in the game, its a bug in the game. I don't get an alarm sound, but I get a random game sound repeated over and over until it stops randomly.

[EDIT for post below: Yea, I know thats what you meant. No one has found a solution yet...]

Calico_Jack
11-13-2005, 12:23 PM
thats exactly what i ment