PDA

View Full Version : Changing katas with .sab files


Ledhead1232
07-21-2006, 12:00 AM
Is there any way you can change the default kata moves to the kata used by debugmelee with .sab file?

If anybody knows anything about it I would be very thankful if you could help me out.

That way instead of doing a kata NPC's would do the melee throw attacks.

MeleeMaster
07-21-2006, 10:56 PM
I'm sorry but its not possible. If your wondering how the boss kyle can do the melee combos with his saber it's because he has special AI hard coded into the SP AI code which cannot be altered. I don't know why only that npc can use that AI but it's just special AI in the SP Game code, you can't get other NPCs to use it either, the AI entry in the code probably targets the entry in the npc file. The reason the SP Game code cannot be altered is becaused no SP SDK has been released. So even if you open up the .dlls you cannot recompile them so you cannot create a successful SP code modification. But if you know how to make NPCs you'll know that you can alter their AI to an extent. Sorry for a long paragraph.

Ledhead1232
07-23-2006, 10:21 PM
Darn. Thanks for replying though.

MeleeMaster
07-29-2006, 07:27 PM
Actually it might be possible to change katas because I made a new custom staff for myself for use in SP (it has tons of bonuses like parry and lock bonuses) and I don't know how or why but when I kata with it in SP my dude reaches out and stabs, its really cool, he basically does the same thing as he does on a roll stab except without rolling or crouching, I'll give you a screen if you want. Also, when I switched to medium style I could kick but I couldn't throw my saber.

katanamaru
08-06-2006, 06:47 PM
Could you post your .sab file info here? I'd like to take a look at that.

MeleeMaster
08-08-2006, 02:26 PM
I will, I can post a pic too if you want. Right now I'm on my downstairs comp though which isn't my gaming comp. I'll edit my post later with the .sab file later or if there's a new post in the topic I'll make a new post.

EDIT: Here's the .sab file:
dual_6
{
name "Jaden"
saberType SABER_STAFF
saberModel "models/weapons2/saber_dual_5/saber_dual_5.glm"
soundOn "sound/weapons/saber/saberon.wav"
soundLoop "sound/weapons/saber/saberhum4.wav"
soundOff "sound/weapons/saber/saberoff.wav"
saberColor blue
numBlades 2
saberLength 38
saberStyle staff
maxChain -1
lockBonus 5
parryBonus 5
breakParryBonus 5
disarmBonus 6
throwable 0
singleBladeStyle medium
singleBladeThrowable 1
returnDamage 1
brokenSaber1 brokenstaff
brokenSaber2 brokenstaff
twoHanded 1
notInMP 1
}

Strangly whenever I use the dual_5 saber I can't kick but I can throe my saber in staff stance and as it throws the other blade will go off by itself.

katanamaru
09-02-2006, 07:25 PM
Finally got back in, sorry for the delay. Looking at the file I can't see where it might mess up. I'm going to make it and try it myself to see if it does the same thing for me.

MeleeMaster
09-09-2006, 05:53 PM
Well?