PDA

View Full Version : Game freezes up while loading!


Aayla Offee
08-28-2006, 08:25 PM
Everytime I try to load a game - the loading bar freezes up at about 1/3 of the way, and then I have to do 'control-alt-delete' and end the program. I just downloaded a few mods- but that shouldn't affect it.... it's getting REALLY annoying! Because I can't play anything- :(

Can anybody help me with this? Has this happened to any one else?

Thanks!

Yoda121
08-29-2006, 12:01 PM
You can try disable cutscenes, download the official patch (http://support.lucasarts.com/patches/kotor2.htm) , add Disable Vertex Buffer Objects=1 under [Graphic Options] in swkotor2.ini file.
Download drivers of your graphic chipset ( nVidia (http://www.nvidia.com) , ATI (http://www.ati.com) or VIA (http://www.viaarena.com) websites ).
Look at your CD and check if it is no striped...


:)

Darth InSidious
08-31-2006, 02:13 PM
I'm also having this problem, and my discs are fine...

It just started happening for no apparent reason at all...

You can load Autosaves or start a new game, but that's it.

Aayla Offee
09-01-2006, 06:34 PM
Oh- just one thing- it's happening with Kotor 1....

Darth333
09-01-2006, 09:54 PM
Please post your specs as indicated in this sticky thread: http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=146050

Was the game doing this before you installed the mods? If not, which mods did you installed? (please provide links)

Lomall
09-02-2006, 07:18 PM
Are you using an nVidia video card with the 8x.xx drivers. They have been known to cause some trouble with KotOR 2. Since both games use the same engine it may happen with KotOR 1 as well.

nVidia drivers 9x.xx seem to fix the problem.

Aayla Offee
09-05-2006, 04:50 PM
The problem is gone now- I just had to restart my computer- but I did disengage NERO, and that helped as well!