PDA

View Full Version : Transparent?


akuma7802
08-29-2006, 09:24 PM
how do u make an specific part of an item transparent or not appear int he game with photoshop (revan's hood example or the mask ect.)

Mav
08-29-2006, 10:41 PM
create an alpha channel, and in the alpha channel, paint everything you don't want to be visible black.

akuma7802
08-29-2006, 11:10 PM
is there a tutorial

Inyri
08-29-2006, 11:46 PM
Try the Photoshop help files. They explain how to make and use alpha channels pretty well.

Mav
08-30-2006, 02:20 AM
Also check the skining and general tutorials on the forums tutorial sections.

akuma7802
08-30-2006, 05:44 AM
the tutorial on alpha channels tells you how to make an object shiny i need to know how to make it transparent.

Yoda121
08-30-2006, 09:48 AM
I have got GIMP, but, I don't know if it is miliar with PhotoShop.
Right click on your "tracing" (I don't know how do you tell, it is left of channels)
Click on "Add an alpha Channel"

Select part wich you want turn in transparency, and cute it [CTRL + X] or by Edit=> Cute...

Meeshman
08-30-2006, 10:57 AM
Certain models make an object transparent, others give it a shader eg cm baremetal. You will need to edit the appearance.2da to change it from e.g CMbaremetal to DEFAULT. I think this is right, but I might come back later and elaborate.

Mav
08-30-2006, 11:29 AM
the tutorial on alpha channels tells you how to make an object shiny i need to know how to make it transparent.

Just either replace the .txi envmaptexture CM_baremetal with punchthrough?? not sure on this one I haven't used this method. The easy way though, would be to create an alpha channel, and just not put a .txi file in there, that would make it invisible.

Fjope
08-30-2006, 02:15 PM
You should just be able to erase what you want to be transparent using the normal eraser tool.

I could be wrong (probably am) but isn't the shader information, like CM_Baremetal, stored in the .txi?

Meeshman
08-30-2006, 02:56 PM
Yeah, but the appearance 2da specifies which .txi to use.

akuma7802
08-30-2006, 08:30 PM
thanks everyone i figured it out. u can use microsoft picture it and trace out what u want to make transparent then press the cut button. with the .txi change it to default but use the same name as the item for eample t_mask_99.tga, t_mask_99.txi. same name just change the .txi to default.