PDA

View Full Version : Question about Adding Models.


BradMick
09-05-2006, 08:36 AM
Howdy folks,

I recently picked up this and was got to thinking, man...this would be perfect for a Wing Commander mod. So, here is my question: How do I add models to the game? In so far as modeling goes, i've got that handeled, but what i've fallen short of information on is how I get my ships in engine. I've searched high and low and come up short every time.

So, if anyone could point me in the right direction, i'd be much obliged.

BradMick

Arbiter
09-05-2006, 03:21 PM
You need to export it to .alo using the 3ds max plugins.

BradMick
09-05-2006, 05:23 PM
It's as simple as that? What about adding hardpoints, engine flares, etc...etc.

BradMick

Arbiter
09-05-2006, 06:42 PM
The hardpoints require bones. Im not too sure about the engine glows and effects because I dont have the program. Sorry.

BradMick
09-05-2006, 07:58 PM
so, by bones, are they just the joints or actual full length bones? Also, i've got Max 8 is the plugin good for 8 or do I have the wrong version.

BradMick

Arbiter
09-05-2006, 08:31 PM
theres a plugin for max 6, and 8 I think. Im not sure what the bones need to be, sorry. If I find a tutorial about it I'll post a link to it.

BradMick
09-05-2006, 09:48 PM
Awesome, appreciate the help. Now, my only other concern would be with naming conventions. I'm assuming whatever i name the bones in Max need to have the same name in the XML file? Or do the weapons all need to be named according to what's already in place?

BTW, I did find one deal about XML files, the only reason I know about them.

BradMick