PDA

View Full Version : New Cutscenes


Darth_Linux
02-08-2007, 07:44 PM
Hi all;

Just to whet your appetite, our 6 level demo now has cutscenes that are rendered in the engine, meaning the characters move their mouths as they speak, and can move around. No more General Mohc talking with his lips closed . . . . we'll get some screenshots up on the site in the next couple of weeks to show you ;-)

Tinny
02-08-2007, 08:30 PM
Nice man, was it a modeling problem that prevented him from speaking?

Darth_Linux
02-08-2007, 08:32 PM
no, it was that we were doing the cutscenes in the ROQ format, which is basically a moving, and the environment the the movies were made in didn't allow the mouths to be moved. The game engine itself knows how to do it, and Salv has figured out how to write the scripting that tells the engine what to do, so now, it works.

Frozen Death
02-09-2007, 08:16 PM
Sounds great! Will you be making the changes to previous cutscenes? If you do make the changes, would they be included in the next demo release? Also any idea when that will be released? Can't wait :D

Darth_Linux
02-09-2007, 08:31 PM
the previous cutscenes are replaced with the new ones, so all the cutscenes are moving now!!

Magic_Al`s DF
02-09-2007, 08:56 PM
Fantastic news! My widescreen-tweaked jaconfig.cfg file and I are really looking forward to this!

Ham Yoyo
02-09-2007, 09:59 PM
Great news! I can't wait to play the next 3 levels. It should be a lot of fun.

Fracman
02-10-2007, 04:13 AM
[off topic ;)]
Fantastic news! My widescreen-tweaked jaconfig.cfg file and I are really looking forward to this!

Which resolution are you using? I have noticed JA has some limits... due to the engine...
[/off topic]

JKLE_Cougar
02-10-2007, 08:47 AM
happy to hear this :D

SlicerDude
02-12-2007, 04:24 PM
Oooh, I can't wait to see 'em...

Magic_Al`s DF
02-13-2007, 08:00 AM
[off topic ;)]Which resolution are you using? I have noticed JA has some limits... due to the engine...[/off topic]
1440x900. I posted details recently in the bugs thread.

Fracman
02-14-2007, 02:39 PM
ok, thanks! :)

On_Your_Six
02-17-2007, 01:11 AM
This mod is going to truly rock my socks... Can't wait... Cheers to the team

Magic_Al`s DF
05-12-2007, 09:17 AM
Regarding the front page news that the text crawl is going to be in a ROQ -- is that really the right way to do it? The "nasty transition" was because the text crawl starfield didn't match the ROQ starfield. Seems like the way to deal with that would be to grab the frame of the ROQ right before the camera tilt begins and use that bitmap (the way it looked before video compression) as the starfield during the text crawl shader. That's the way JA and JO did it and the advantage is the text crawl renders at maximum resolution and it's easy to localize or customize the text crawl. Putting in all in the ROQ seems to be swatting a fly with a sledgehammer.

SlicerDude
05-14-2007, 04:26 PM
Heh, didn't even notice there was news on the site until now. Sounds like it'd be fine either way to me, but then again, what do I know?

On an unrelated note, is the news archive on the site broken or something?