PDA

View Full Version : Is Vista a problem, it is for me


Gray Judge
03-10-2007, 12:28 PM
Hello,
I've been having a problem getting started with TSL. I was playing the game, on XL pro but then I went and upgraded to Vista Ultimate. I've also upgraded my drivers for my Vid cards and all other perifery. Every thing works well untill I try to start a game, then vista cuts in and stops the program. I've tried starting as Administrator. But still no go. Anyone out there who knows any thing, Please help.

l2ash
03-11-2007, 01:52 PM
only help i can tell u is downgrade back to xp for the next 9-13 months, an by than vista will be fully compatible with TSL, an a bunch of otha games

stingerhs
03-11-2007, 03:23 PM
what exactly is Vista telling you when it stops the game from playing??

Gray Judge
03-11-2007, 06:24 PM
what exactly is Vista telling you when it stops the game from playing??
Well, after I get passed the launcher. I get a window opening that searches for a solution. Then that stops and windows says. "Star Wars: Knights of The Old Republic 11: The Sith Lords has stopped working. A problem has caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a a solution is available.
Then at the bottom, from the task bar, another notice opens. Which says: To protect the computer, Data execution prevention has closed Star wars......
to get more help click the window.
Which I do, that opens a help window and tells me about how to change my "Data Execution Prevention settings". I then follow the instructions; open system, click Advanced System Settings, under performance, click Settings,
Click the Data Execution Prevention tab, then click Turn on DEP for all programs and services except those I select. It then goes on to tell me how to turn on or off the programs...and that's it.
I hope this is helpful?

Gray Judge
03-11-2007, 07:18 PM
Well, after I get passed the launcher. I get a window opening that searches for a solution. Then that stops and windows says. "Star Wars: Knights of The Old Republic 11: The Sith Lords has stopped working. A problem has caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a a solution is available.
Then at the bottom, from the task bar, another notice opens. Which says: To protect the computer, Data execution prevention has closed Star wars......
to get more help click the window.
Which I do, that opens a help window and tells me about how to change my "Data Execution Prevention settings". I then follow the instructions; open system, click Advanced System Settings, under performance, click Settings,
Click the Data Execution Prevention tab, then click Turn on DEP for all programs and services except those I select. It then goes on to tell me how to turn on or off the programs...and that's it.
I hope this is helpful?
Hi I've just found a fix, well it's got the game running:

tjm397
Total Posts: 1
Member Since: 05/00 Date Posted: Mar 09, 2007 09:51 AM
REPLY
EDITED BY tjm397: Mar 09, 2007 09:51 AM
After getting the startup error on Vista I did a bit of hunting and came up with a solution.

The problem is obviously to do with the underlying sound system and the fact that microsoft have ripped out great parts of this for Vista.

Anyway, I was pointed towards replacing the Mss32.dll file in the KOTOR2 program directory with the version that can be found here:

http://files.filefront.com/Mss32dll/;6695046;;/fileinfo.html

I believe it is an updated dll for the Miles sound system which drives the game.

Works great for me and should be an easy fix for lucasarts to sort in a small patch.

Have fun!
And i have.