PDA

View Full Version : Lagg Issue


Morthon Gyzaall
03-26-2007, 07:36 PM
Kotor laggs with me all the time, while I know I meet all requirements, it laggs in the menu, when I try to play the game, everywhere. I've searched the internet for a solution and all I found is the "edit swkotor.ini file"-solution that solves the dantooine bug, it doesn't work for me. I tried reinstalling the game and the swkotor.ini fix, I made 4gb of extra "thinking-space", but nothing works, nothing that I tried...This also occurs with TSL, but not with any other Star Wars games I have installed.

stingerhs
03-26-2007, 07:39 PM
even if you do think that you pass the requirements, there could be other factors involved with your hardware. because of that, we still need your system specs. ;)

Morthon Gyzaall
03-26-2007, 07:50 PM
These are my system specs, I think...I copied it from the system requirements report.

DirectX

Version 9.0c
d3dx9_30.dll Yes

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Display devices

Device ATI RADEON XPRESS 200 Series
TnL Yes
Pixel shader 2.0
Vertex shader 2.0
Driver ati2dvag.dll
Version 6.14.10.6614
VendorId 4098
DeviceId 23137
Memory 256.0 MB

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sound devices

Device SoundTap Recorder
Driver nchssvad.sys
Version 1.00.0000.0000

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CPU

Device Intel(R) Celeron(R) D CPU 3.20GHz
Total 1
Speed 3197 MHz
MMX Yes
SSE Yes
SSE2 Yes
3DNow No

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RAM

Total 448 MB

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Operating system

Name Windows XP
Version Service Pack 2

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

stingerhs
03-26-2007, 08:19 PM
yeah, the game is going to be very choppy because the devs @ both Bioware and Obsidian didn't do much to optimize performance for integrated graphics. the Radeon XPRESS 200, which is what you have, is actually a very limited integrated chipset at that.

you're best bet is to get a cheap graphics board and be done with it. you likely have a PCI-Express x16 slot on your computer, so your best bet would be an Nvidia GeForce 6200 or better, and the 6200 in particular can be had for under $50. ;)

you could try updating your graphics drivers, but i don't think that it would help much. :(

Morthon Gyzaall
03-27-2007, 02:44 AM
Ok...I'll start looking