PDA

View Full Version : [TSL] v2.0 works but v2.10 doesn't


Char Ell
05-04-2007, 11:41 PM
OK. The cutmeister is stumped and dejectedly so at that. :( My PC, which I built in Oct. 2005 just so I could play TSL, will no longer run TSL. I've played the game on this very system 4+ times. A couple of weeks ago I decided to pick up where I had left off on my 5th playthrough but lo and behold, to my surprise and chagrin, TSL wouldn't run. Launcher.exe runs fine but when I click on the Game button my system thinks for a moment or two and then, nothing.

So I tried running swkotor2.exe directly instead of through the launcher but still nothing. I ran Windows task manager and saw swkotor2.exe appear on the processes tab but it was only there for a couple of seconds and then it dropped off the list of processes.

I checked the Windows log files and found diddley-squat in the way of any error messages relating to KotOR. The only real error in there was my system apparently has occasional difficulties renewing it's IP address from my router/gateway. Everything else was purely of an informational nature (system shutting down, system starting up, processes/services stopping and starting, etc.)

Next step, uninstall and reinstall, right? I did that with the same results as before. I tried uninstall and reinstall again but this time I tried running TSL before I applied the 1.0b patch. Ding-ding! It worked! I quickly applied the 1.0b patch and tried running TSL again. Imagine my surprise when TSL exhibited the same behavior as before, launcher works but swkotor2.exe won't run for more than a couple of seconds.

I've been able to replicate the behavior of uninstalling, reinstalling, running unpatched TSL just fine, applying the 1.0b patch, and then TSL stops working. I get no error messages and can't find anything else out of place on my system. Anybody have any ideas?

Char Ell
05-04-2007, 11:53 PM
Here are my system specs from swinfo.txt

[SWKotOR]
ReportDateTime=5/4/2007 8:51:06 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.10.427
GameInstallLocation=C:\Program Files\Games\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=2046

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=3615
CPUFamily=15
CPUModel=4
CPUStepping=3
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.60GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=110.18GB
D: (NTFS), UNICODE=133.69GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\,X:\
Drives=PIONEER DVD-RW DVR-110D

[Video]
Video Card Name=NVIDIA GeForce 7800 GTX
Video Memory=256
Desktop Resolution=1024x768x32 @ 75Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.0.3
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce 7800 GTX/PCI/SSE2
NVidia Driver=6.14.10.9371
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Sound Blaster Live! 24-bit
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=61
Number 2D Voices=64
2D3D Bias=1.50
EAX=3
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
Grass=1
Shadows=1
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
RefreshRate=75
Width=1024
Height=768
Emitters=1
Anisotropy=4
Frame Buffer=1
Soft Shadows=0
Brightness=63
V-Sync=0
Texture Quality=2
Anti Aliasing=8

Char Ell
05-05-2007, 12:06 AM
:doh: Let this be a lesson to me to thoroughly follow the troubleshooting steps. :doh: After reviewing the contents of my swinfo.txt I just posted I noticed this section.

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\,X:\
Drives=PIONEER DVD-RW DVR-110D

:bluidea: "Wait a minute. I don't have a CD-ROM drive using E:\. That is my USB drive. My DVD-ROM drive is X:\." I deactivated my USB flash drive in Windows which made E:\ disappear from Windows Explorer and voila, TSL runs now. Strange how the game didn't have a problem in it's unpatched state but did after I applied the 1.0b patch.

After over a week of trying to figure this out, it took me posting my problem to get me over the hump. Thanks for the help everyone! :xp:

GTK + JA = fun
05-05-2007, 12:23 AM
From cutmeister> "After over a week of trying to figure this out, it took me posting my problem to get me over the hump. Thanks for the help everyone! "

yeah it is funny, I had no clue how to fix my TSL problem but then I posted and I figured my issue out on my own lol . . .. I guess if you post then it gives you the the power to fix it lol

glad it is fixed, I know how you feel when you just want it to work and it won't and the major relief you get when the game works finally :)

tk102
05-05-2007, 09:53 AM
This is how it is in real life too when you have to call tech support for something. They make you go through the mundane "what are you specs?" blah blah blah until you end up fixing your own problem. It's the secret truth. :rolleyes:
Oh yeah, you're welcome!
:p

Char Ell
05-05-2007, 11:52 AM
^^^
:rofl: I loved all those Computer Guy SNL sketches with Jimmy Fallon! :)
MOVE!:lol:

Prime
05-20-2007, 09:53 AM
This must be a load off. I hate it when something like this happens! :D