PDA

View Full Version : Playing around with HL2


manoman81
06-12-2007, 08:42 PM
So I just picked up Half-Life 2 (yeah I know, I'm late to the party). I was wondering what sp mods or goofy/fun console commands there are. I'm barely 1/4 of the way into the game. Any suggestions?

The Seeker
06-12-2007, 10:12 PM
Two words: Gary's Mod

Makes you God of the HL2 universe. Brilliant mod that makes the whole game customizable, lets you spawn your own levels pause and pose the action, or just lets you dink around.

Take a look here (http://www.hlcomic.com/) It's a hilarious comic done completely with gary's mod.

Have fun

BongoBob
06-12-2007, 11:05 PM
Two words: Gary's Mod

Makes you God of the HL2 universe. Brilliant mod that makes the whole game customizable, lets you spawn your own levels pause and pose the action, or just lets you dink around.

Take a look here (http://www.hlcomic.com/) It's a hilarious comic done completely with gary's mod.

Have fun

Indeed.

Also, if you want fun console commands, wait til IG sees this post. Anyone else remember his first posts in the JKA section?

Good times, good times :D

IG-64
06-13-2007, 11:23 AM
Did someone say HL2 console commands?

http://www.garrysmod.com/wiki/?title=User:IG-64

These are a bit advanced, but they're pretty nifty.

As has been said, get Garry's Mod. It's $10 for the latest version (on Steam), but you can still get version 9 for free. Those console commands should work in either version of Garry's Mod, and it's been awhile since I've tested it, but they should work without Garry's Mod too.

I've messed around with HL2 and Garry's Mod quite a bit, so if you have any questions I'll try and answer them when I can.

manoman81
06-13-2007, 04:32 PM
Just to make sure I have this right, I need to pick up a copy of CS:S then I can get gary's mod?

Thanks IG for the link. Can I use some of those commands in the base HL2?

Fish.Stapler
06-13-2007, 08:05 PM
Be wary of gary's mod. Repeatedly crashed on my machine and on one crash, totally ruined everything. Fried my usb ports, messed with my sound...not cool.

While I had it running though it was definitely cool. Making a plane out of junk and flying it around was awesome.

BongoBob
06-13-2007, 09:37 PM
Just to make sure I have this right, I need to pick up a copy of CS:S then I can get gary's mod?

Thanks IG for the link. Can I use some of those commands in the base HL2?

If you have HL2 then I don't think you need CS:S, although it does add to the weapons and stuff you can spawn, I don't think it's necessary. And those commands should work in base HL2. Try it out :)

Sabretooth
06-13-2007, 11:38 PM
Ooh. I knew I shouldn't have thrown the damn game away for Episode 1.

RoxStar
06-14-2007, 11:41 AM
Fried my usb ports, messed with my sound...not cool.

Are you sure it wasn't a power surge or something? I've never heard of a program physically damaging hardware unless it was a result of overclocking.

Datheus
06-14-2007, 11:49 AM
The game could have been overstressing his video card. Heat or a lack of power would easily fry anything inside of a computer.

IG-64
06-16-2007, 10:57 AM
Thanks IG for the link. Can I use some of those commands in the base HL2?
They should work in base HL2, but remember the autoexec.cfg file goes in the hl2/cfg folder. If you're having trouble finding the folder, it should be "valve/steam/steamapps/<name>/half-life 2/hl2/cfg"

Heavyarms
06-19-2007, 12:14 AM
Other good SP mods... Half Life 2: Substance is the best SP mod available.

The mods for HL2 have been generally weak and haven't made anything like CS or DoD. Closest thing was Dystopia, but it's lost a lot of steam.

MrWally
06-19-2007, 12:31 AM
Other good SP mods... Half Life 2: Substance is the best SP mod available.

The mods for HL2 have been generally weak and haven't made anything like CS or DoD. Closest thing was Dystopia, but it's lost a lot of steam.


hehe. "Steam"

Fish.Stapler
06-24-2007, 05:24 AM
The crash was a total system crash to shut down/restart...same thing as a power surge. My machine easily handles it and HL2 and it seems to be just an isolated occurence with me :(...I wouldn't worry too much about it. It really is a blast.

manoman81
06-24-2007, 10:07 AM
IG, is there a way to toggle a key for the bullet time thing you have listed? I tried looking at the substance mod files and can't seem to figure out the bind.

IG-64
06-24-2007, 11:40 AM
IG, is there a way to toggle a key for the bullet time thing you have listed? I tried looking at the substance mod files and can't seem to figure out the bind.
Well, the way I have it you just hold the key down, which I find works better, but if you want a toggle, I don't know what to tell you. The only way I ever do that is just bind 2 keys right next to each other, one for "on" and one for "off."