PDA

View Full Version : [K1] Droid scope models?


tygaran
07-23-2007, 06:26 PM
I've been working on a recruitment mod in which you can recruit what amounts to be an android from the same era in which the Star Forge was made. I've got most of the appearance stuff worked out; head.2da, portrait.2da, appearance.2da etc; using the female scoundrel body type as a starting point but with a droid's equipment slots. Things were working as I expected...up until I equiped something into the 'scope' slot (targeting computer, motion sensor etc.)

Would you believe an actual model appeared either stuck to or floating above the droid's head? At first I thought, well maybe baseitems.2da has a model for those, even though they don't appear on HK nor on T3. Nope, default model was set to null.

As a short term solution, I found the actual model file names and placed 'empty' versions of those into my Override folder.

What I'm really curious about though, is this..

Are those models actually used anywhere? T3 and HK don't get them, which seems to me to indicate any creature built from a single model file like them would not use them. And I really doubt there are any droids already in game built from a body + head combination like PC models.

Other than my method of replacing them with empty models, is there another way to make them not appear?

DId anyone even know they existed in the game? :confused:

L0rdReV@n88
07-23-2007, 06:33 PM
could you post a screen shot? this sounds interesting

tygaran
07-23-2007, 09:32 PM
could you post a screen shot? this sounds interesting

Sure.

Targeting Computer
http://www.geocities.com/tygaran/DrdScp1.jpg

Motion Sensor
http://www.geocities.com/tygaran/DrdScp2.jpg

L0rdReV@n88
07-23-2007, 09:42 PM
wow thats pretty cool maybe the droids have like a deactivater for the model to show up i didnt even know they had models

LORD SPARTAN
07-24-2007, 01:13 AM
Did you look up in appearence.2da for unlocking equipment (I hope I am not mistaken), there is information about that in .2da editing forum

spyblade
07-24-2007, 08:17 AM
cool looking character

I ran into this issue when I was trying to make a recruit mod for k1. I fixed it the same way (adding empty .mdl files). You could also replace the droid's item models with the human mask types. Like you said, I also don't think that this will be a problem for the other droids.