PDA

View Full Version : EbonHawk cutscene


DarthStoney
01-11-2008, 08:45 AM
Is it possible to create a cutscene aboard the ebonhawk without the PC being onboard? The problem I am having is I created a new module everything triggers properly loads the module plays the dialog but is in complete darkness. tried with and without placable cameras no success.

stoffe
01-12-2008, 08:37 AM
Is it possible to create a cutscene aboard the ebonhawk without the PC being onboard?

Technically no, but visually yes. :) The main character must be in the loaded module's area, but you can move them to some place in the area that isn't visible from within the cutscene to make it look like they are not there.

DarthStoney
01-12-2008, 12:36 PM
I did get it working I had a global fade out but not a fade in(duh)!

now the question is how do you spawn a party actual party member instead of their template here is the script I made.

// Prototypes

void main() {
object oEntering = GetEnteringObject();
if ((oEntering == GetFirstPC())) {

if (GetLoadFromSaveGame()) {
return;
}
int nGlobal = GetGlobalNumber("011EBO_CUTSCENE");
SetGlobalFadeOut(0.0, 0.0, 0.0, 0.0, 0.0);
SetFadeUntilScript();
switch (nGlobal) {
case 0:
CreateObject(1, "p_kreia", GetLocation(GetObjectByTag("sp_kreia", 0)), 0);
CreateObject(1, "p_atton", GetLocation(GetObjectByTag("sp_atton", 0)), 0);
CreateObject(1, "p_visas", GetLocation(GetObjectByTag("sp_visas", 0)), 0);
AssignCommand(GetObjectByTag("atton", 0), ActionStartConversation(oEntering, "pcdead", 0, 0, 0, "", "", "", "", "", "", 0, 0xFFFFFFFF, 0xFFFFFFFF, 0));
break;
case 1:
{
CreateObject(1, "p_kreia", GetLocation(GetObjectByTag("sp_kreia", 0)), 0);
CreateObject(1, "p_atton", GetLocation(GetObjectByTag("sp_atton", 0)), 0);
CreateObject(1, "p_visas", GetLocation(GetObjectByTag("sp_visas", 0)), 0);
CreateObject(1, "p_disciple", GetLocation(GetObjectByTag("sp_disciple", 0)), 0);
AssignCommand(GetObjectByTag("disciple", 0), ActionStartConversation(oEntering, "pcdead", 0, 0, 0, "", "", "", "", "", "", 0, 0xFFFFFFFF, 0xFFFFFFFF, 0));
}
break;
}
}
}

I can't get SpawnAvailibleNPC to work I'm still trying to learn this scripting stuff. As it is now it works but it is the base template for npc so they go to default appearence. means no equiped items.

DarthJebus05
01-12-2008, 12:42 PM
Don't take my word for it, but I believe you need a new .utc file.

stoffe
01-12-2008, 05:31 PM
now the question is how do you spawn a party actual party member instead of their template here is the script I made.


You'll have to use SpawnAvailableNPC() instead of CreateObject() to spawn then from the party table. For example...

object oKreia = SpawnAvailableNPC(NPC_KREIA, GetLocation(GetObjectByTag("sp_kreia")));

...to spawn Kreia at the object with the tag sp_kreia.

DarthStoney
01-12-2008, 11:17 PM
Worked great thanks stoffe.