PDA

View Full Version : Create items at work bench issues


Darth Cryptic
06-04-2009, 03:44 PM
Just a tiny annoyance; between mods i've loaded, and lines I personal added to createitem.2da I've got something like 275 entries, and despite meeting the requirements for several, they aren't showing up when I use the Create item feature of the bench. I've triple checked the lines, and they all look perfect, so... is there a limit of things you can add to those files, or is something screwy going on with my game?

RedHawke
06-05-2009, 02:03 AM
Do you have Mira in your party?

If so you'll need to add those edits to the itemcreatemira.2da file.

Note: the file itemcreatemira.2da is identical to itemcreate.2da, except this one is used if Mira is in your Party. You have to add your items to this file as well or else if you have Mira in your party you will no longer be able to build your item, other than the 2da files name it has the same contents except it has Mira's Rockets as buildable.
Itemcreate.2da Tutorial (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=144452). ;)

Darth Cryptic
06-05-2009, 05:56 PM
nope, Mira isn't in my party yet, and both the basic create and Create-Mira are identical in every line. Any thing she can create, the PC can create. including the rockets and darts.

I noticed the glitch when I was about to leave the Hidden Academy and went to build sets of the Segwyn armor (spl?) like I usually do at that point.

I'll update this thread with a list of the mods I have installed that effect the createitems files.

RedHawke
06-06-2009, 02:11 AM
Then this leaves the other options, are you the correct alignment? Have the correct skill numbers? Level? Etc.

If the lines are in the files the item is create-able (trusting the utc name is spelled correctly), something is preventing them from showing up, be it skill, alignment, or level.

Darth Cryptic
06-06-2009, 07:09 AM
Yup, correct skill level, rank, alignment. though I suppose spelling may be an issue. wouldn't be the first time it's messed me up.

Edit: Seems the only one I have installed is the Wyhnd armor.

I started from scratch and retyped the lines, making a rank adjustment to several of them. I think my problem may have been I popped the altered 2da into the over ride after it did the rank check or something, and didn't read the new lines. We'll see how it works when i hit another level up.