PDA

View Full Version : Simple mod


eltharion
08-15-2009, 05:48 PM
Hi i'm new in this forum...
I have try "Knight of Old Republic II" and now i will try to make some
new "uti files"

I use Kotor Tool for extract the original file and with kgff_131 to
extract tga file for the item icon. Made the mod (ryalite power cell)
i have edit the upgrade.2da file and put all the new file in Override folder...

then with kse_333 i have put a new power cell in inventary....

The game show the item... but it is useless...

And now kgff_131 when open do not show the original kotor2 tree anymore...
and now i can't open other 2da file...

Sorry for my noob question and for my poor english :P

thank's for any help :D

Canderis
08-15-2009, 08:19 PM
You should do the 2da editing and uti editing in kotortool. Kgff sometimes screws up files especially on windows vista. Are you using vista?

eltharion
08-16-2009, 07:55 AM
Thank you for your fast reply...

No...
I'm working with Xp Sp3.

I'll try to use only katortool... but with very little success...
All seams very simple and friendly, but i think i miss something...
any "uti" i'll made... is useless :D

i have downloaded every toturial... (many, many, pages :P )
but i think that my goal is more simple that the expample i have read...
I'm not try to create a costum Light Saber... only a power pack to charge
Blaster pistol & rifle :P

eltharion
08-18-2009, 08:51 AM
I, someone can tell me why my
costum power_cell not work in KOTOR2 ??

this is the path i have followed...

"I have extract original uti object and tga file for the icon.
then i have edit with KotorTools the propriety in UTI file.
Take oringal upgrade.2da and edit adding on line for my new power_cell

finally i have put all the new 3 file in overwrite folder of KOTOR 2."

With kse333 i have add some unit of the my new power_cell
but they are useless... :(

Any hint ???

Thank's ;)

VarsityPuppet
08-18-2009, 04:14 PM
so, does the item show up in-game - icon, description and everything?

Just, none of the bonuses apply... right?

eltharion
08-19-2009, 07:36 AM
so, does the item show up in-game - icon, description and everything?

Just, none of the bonuses apply... right?

Yes.... and no...
The item with in-game icon shows...
but costum description (even with relative flag chacked)
propriety no.

Even the costumization of range weapons not show the new item.

New item is showed only in general inventory with the name give it.
(and only after used kse333 for create one occurrence in saved game)

No possibility to create no one from a work-table.

If you need it i can try to send you a copy of item to try it.

Thank's

VarsityPuppet
08-19-2009, 12:11 PM
That would be good. PM it to me and I'll try to figure out what exactly you did... lol
Your call though.

eltharion
08-19-2009, 04:51 PM
Hi VarsityPuppet...

PM Send ;)

Thank's

eltharion
08-21-2009, 10:05 AM
That would be good. PM it to me and I'll try to figure out what exactly you did... lol
Your call though.

Hi VarsityPuppet...
PM Send ;)
Thank's

VarsityPuppet...maybe i have send you garbage ???

if you need, i can repost you. :halo2:

:syoda::lightning

VarsityPuppet
08-21-2009, 12:56 PM
no no. it's fine. It's just whenever I venture off on a modding excursion, something else always pops up for me to do.

eltharion
08-21-2009, 02:56 PM
no no. it's fine. It's just whenever I venture off on a modding excursion, something else always pops up for me to do.

Ok... :thmbup1:

Take your time :guiness:

eltharion
08-25-2009, 01:43 PM
No one can help me to find the bug in my mod steps ?

VarsityPuppet
08-25-2009, 03:49 PM
Sorry. I've been just too busy to check it lately.

If I don't have it done by thursday, then you might want to ask someone else for help. I feel really bad about agreeing to do it, and then slacking off.

So yeah. If it's not done by thursday, then you might want to find someone else.

eltharion
08-25-2009, 07:21 PM
Sorry. I've been just too busy to check it lately.

If I don't have it done by thursday, then you might want to ask someone else for help. I feel really bad about agreeing to do it, and then slacking off.

So yeah. If it's not done by thursday, then you might want to find someone else.

It's Ok, no problem..
you not need to feel bad if you are too busy.
Every one has a real life outside forums ;)

You can post hints (if you can) when you can...
I will try game un-modded (with light side) then
if i have time (and a few days)
i will try the dark-side :darthx

I have only think that more people in this forum
can post hint about my problem... :p

this made me think.... :detective:

1) maybe this forum has much more reader than writer . :p
2) (or probably) my question is too noob to have a replay :eyes3:

thank you for you replay
and don't fell bad if you can't help