PDA

View Full Version : [HELP] How to make a NPC capable of wearing equipments?


Pein_KeS
06-24-2010, 08:51 PM
Well, I've been trying to figure this thingey out for a while, and What I'm wondering is that, How can I make a NPC (A Twi'lek this time )
Wear Equipments which is Visible to him?

________________________

Sorry about my english, But I hope you understand what I mean.

harIII
06-24-2010, 09:20 PM
The trick is to make a few changes in the appearance.2da file. First of all you need to give the NPC an underwear model (modela) and a clothing model (modelb). It can be anything really but that should solve your problem.

Note that some npcs can't change their appearance without some modeling. Make sure that they have a custom head under the (head or heads) column in the 2da file. If they do, then they should be able to change their appearance with clothing and stuff.

Yell at me if you have any problems chief.

Rtas Vadum
06-24-2010, 09:49 PM
The trick is to make a few changes in the appearance.2da file. First of all you need to give the NPC an underwear model (modela) and a clothing model (modelb). It can be anything really but that should solve your problem.

Note that some npcs can't change their appearance without some modeling. Make sure that they have a custom head under the (head or heads) column in the 2da file. If they do, then they should be able to change their appearance with clothing and stuff.

Yell at me if you have any problems chief.

If its a Twi'lek, of either gender, it can wear any armor, clothing or robes in the game. And its likely that he might want the character to wear more than just normal clothing or underwear, so its best just to fill out the rows regarding what the NPC can wear.

Checking the tutorial here will definitely help: http://lucasforums.com/showthread.php?t=148638

And these too(to set up the head): http://lucasforums.com/showthread.php?t=196778
http://lucasforums.com/showthread.php?t=149992

Pein_KeS
06-24-2010, 10:58 PM
Okay, My head turns up invisible what's wrong?

Rtas Vadum
06-24-2010, 11:01 PM
Okay, My head turns up invisible what's wrong?

What did you put in the NPC's line for the "Normalhead" column? It should be the line that refers to your NPC's head, in the "Heads.2da" file.

Pein_KeS
06-24-2010, 11:04 PM
114 as it was written but the head does not pop up :/

Rtas Vadum
06-24-2010, 11:45 PM
114 as it was written but the head does not pop up :/

Did you put the correct name in Heads.2da? You just need the name of the model, not the number, nor the extension. You might get the error where the model appears, but it is either white, or shiny if it has the CM_Baremetal in the "Envmap" column. You'd either need to hex edit the model(you can find a free program to do this on google), or if your working with TSL, putting your texture name into "altexture" column will override the information in the model, and force it onto your model.

Pein_KeS
06-25-2010, 09:17 AM
Could you explain a lil' more detailed? What to name it etc, the mdl and MDX is named PMHT01 and in heads.2da I putted PMHT01 as a name, Hex edit? How to do that?

I'm also on a different comp now which got Vista and I can start Kotor Tool but I can't choose TSL Files nor Model files, Since it cannot open the models folder..

TimBob12
06-25-2010, 03:50 PM
I had this problem for a while. I then realised that I hadn't given the NPC the feats to wear any armour or weild wepons. Try adding the profficiency feats to your character.

Pein_KeS
06-25-2010, 06:24 PM
Oh? And how do I do that? Sorry I'm quite a newbie when it comes to 2da editing.

TimBob12
06-25-2010, 06:50 PM
In the Kotor tool go to

File >> Open GFF Files ... >> Then choose your NPC's .utc file. >> Then click on the feats tab and add the appropriate profficiency feats. eg Armor Profficiency. You may need light Medium and Heavy. to equip 2 weapons you need two hand fighting.

Hope it works. :)

Pein_KeS
06-25-2010, 07:20 PM
Okay, Now I got another problem... Unfortunately my head doesn't show up in appearance tab, This is stupid I can't get a single head to work..

Rtas Vadum
06-25-2010, 07:28 PM
Okay, Now I got another problem... Unfortunately my head doesn't show up in appearance tab, This is stupid I can't get a single head to work..

In Kotor Tool:

1.Go to Tools->Options
2.Click the "Other" tab
3.Check the box that says "Look In Game's Override folder for 2da files"

Pein_KeS
06-25-2010, 07:42 PM
Oh Okay, Thanks mate.

Edit: Okay, I got the head to show up in appearance though it won't be visible in game...