PDA

View Full Version : Error


Light_Jigi
07-03-2010, 02:48 PM
(Sorry for bad english) The game works when i'm at main, i can create a character. I hit play, the game loads 100% the movie starts and ends but when the prologue begins i hear a few sonds and the game chrashes. That send the error report and dont send error :D maby somebody can give me some advise? PS i installed the patch.


[SWKotOR]
ReportDateTime=7/4/2010 12:20:18 AM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.10.427
GameInstallLocation=C:\Games\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=1524

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=1729
CPUFamily=6
CPUModel=13
CPUStepping=8
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Pentium(R) M processor 1.73GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1016
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=16.09GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\
Drives=MAT****A DVD-RAM UJ-842S

[Video]
Video Card Name=Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
Video Memory=128
Desktop Resolution=1024x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=1.4.0 - Build 7.14.10.4670
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel 915GM
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=SoundMAX Integrated Digital Audio
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=0
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=28
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=32
Number 2D Voices=32
2D3D Bias=1.00
Force Software=0
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0

[Graphics Options]
V-Sync=0
Anisotropy=0
Frame Buffer=0
Anti Aliasing=0
Texture Quality=0
Grass=0
Soft Shadows=0
Shadows=0
Brightness=57
EnableHardwareMouse=0
FullScreen=0
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=0

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=1
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=4

Q
07-05-2010, 08:43 AM
Thanks for posting your specs. :) XP, right? The reason I ask is that the game can't tell the difference between XP and newer versions of Windows running the game in XP compatibility mode.

OK, your laptop has an Intel GMA 900 GPU which is very, very weak and lacks hardware transform and lighting. In short, the game will run, but only at minimum settings and some textures won't show up at all. That said, there's a couple of tweaks that should get it to run. First is the Dantooine lag fix:
First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor(2)\swkotor(2).ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
Scroll down the file until you find the Graphics Options
Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", NOT the last line of "swkotor(2).ini), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
Goto File, then Save.
Second, you'll need to go into your Intel graphics driver control panel, look for "3D Options" and set the flipping policy to "blit". If your laptop still has the generic drivers that it shipped with you may not be able to access the control panel and you'll have to download and install the latest drivers from Intel in order to do so.

Light_Jigi
07-05-2010, 05:42 PM
It's xp. I done what you told exept Quote:
Originally Posted by stingerhs
First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor(2)\swkotor(2).ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
Scroll down the file until you find the Graphics Options
Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", NOT the last line of "swkotor(2).ini), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
Goto File, then Save.

I cant find the Disable Vertex Buffer Objects=1 line :/ Kotor 1 works fine on my laptop.

Q
07-05-2010, 05:53 PM
That's because you're supposed to type the line yourself.

Light_Jigi
07-06-2010, 05:47 AM
oh ja :D the game still dosen't work :/

Q
07-06-2010, 08:34 AM
Did you set the flipping policy to "blit" in your graphics driver control panel?

Set the width and height values under [Display Options] to 800x600. These values should always match the ones under [Graphics Options].

Make sure that Fullscreen=1 under both [Display Options] and [Graphics Options].

You might have to set your desktop resolution to 800x600 in your graphics driver control panel as well.

Light_Jigi
07-06-2010, 04:26 PM
Did everythind you sayed but nothing, this can't be other loptops with same video card can run this game... Even in this page it says that it can http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?pid=382307


[SWKotOR]
ReportDateTime=7/6/2010 10:19:08 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.10.427
GameInstallLocation=C:\Games\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=1524

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=1729
CPUFamily=6
CPUModel=13
CPUStepping=8
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Pentium(R) M processor 1.73GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1016
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=14.26GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\
Drives=MAT****A DVD-RAM UJ-842S

[Video]
Video Card Name=Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
Video Memory=128
Desktop Resolution=1024x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=1.4.0 - Build 7.14.10.4764
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel 915GM
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=SoundMAX Integrated Digital Audio
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=800
Height=600
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=32
Number 2D Voices=32
2D3D Bias=1.00
Force Software=0
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=600
Width=800
V-Sync=0
Anisotropy=0
Frame Buffer=0
Anti Aliasing=0
Texture Quality=0
Grass=0
Soft Shadows=0
Shadows=0
Brightness=57
EnableHardwareMouse=0
FullScreen=1
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=1
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=4

Q
07-06-2010, 09:34 PM
Well, I'm stumped. Sorry. :(

Light_Jigi
07-07-2010, 06:13 AM
Thanks for the help :) I will try to write this problem to intel or lucasarts :)

Kira_Tsukasa
07-07-2010, 07:41 PM
I had this problem too and there was only one thing that I found that fixed it. The first post of this thread (http://forums.obsidian.net/index.php?showtopic=46850) on the Obsidian Entertainment forums has a section about Intel chipsets. I tried it and it cleared up the problem easily.

Q
07-07-2010, 09:55 PM
^This is good to know. My laptop has a GMA X3100 which has hardware transform & lighting (as does the later 4500M), so this fix wasn't necessary for it, and I honestly didn't know anything about it.

Thank you, Kira. :)

Light_Jigi
07-18-2010, 05:50 PM
I had this problem too and there was only one thing that I found that fixed it. The first post of this thread (http://forums.obsidian.net/index.php?showtopic=46850) on the Obsidian Entertainment forums has a section about Intel chipsets. I tried it and it cleared up the problem easily.

Not helping. This can't be...
Can you make me a screen shot or something what options should be on?