PDA

View Full Version : Game crashes after intro (after cc)


Draphen
08-02-2010, 08:11 PM
So, I'm able to get to the menu, create a character, and watch the intro video, but after that, my game crashes. I've been searching for over a day on how I could possibly fix it, and I've updated my graphics card drivers

I have a Toshiba model Satellite A505 w/ windows 7. 64 bit.
Mobile Intel(R) Series Express Chipset Family graphics card.

SPECS

[SWKotOR]
ReportDateTime=8/2/2010 7:09:13 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.10.427
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=None
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=2194
CPUFamily=6
CPUModel=7
CPUStepping=10
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6600 @ 2.20GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=3968
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=314.11GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\
Drives=HL-DT-ST DVDRAM GT20F,HL-DT-ST DVDRAM GT20F ATA Device

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=1366x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.0 - Build 8.15.10.1883
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speakers (Realtek High Definition Audio)
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
2D3D Bias=0.50
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=1

[Graphics Options]
Grass=1
Shadows=1
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
RefreshRate=60
Width=1024
Height=768
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=1
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=2
Anti Aliasing=0

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=513
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=7

Q
08-02-2010, 09:46 PM
If you didn't the first time you're going to have to reinstall the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=194324). Do everything they say (as it pertains to your particular hardware configuration) and in the order that they tell you to and the game should run fine.

Draphen
08-02-2010, 11:59 PM
The link for mss32.dll does not work at the moment, but I've done all else so far.
I hope this works.

Q
08-03-2010, 08:22 AM
That file is crucial. Here (http://knightsoftheoldrepublic.filefront.com/file/TSL_Windows_Vista_Fix;85439) is the fixed link. You might have to try it a few times because something appears to be wrong with Filefront at the moment.

Draphen
08-03-2010, 07:16 PM
well, it still crashes at the same place as before. Is this mss32.dll file only for vista? I have windows 7.

Here is what I did and the order:

Set compatibility
Installed
Updated
I think I replaced the app with Securom version, not sure. Am I supposed to DL that or do I already have that? Where exactly is that?
Made everything non-read only
Replaced the mss32.dll file
Read step 6 and didnt know what it was talking about
Set compatibility

Q
08-03-2010, 07:48 PM
I think I replaced the app with Securom version, not sure. Am I supposed to DL that or do I already have that? Where exactly is that?
It's an updated version of the game's executable file that's been made compatible with Vista and 7. If you haven't downloaded it then you don't have it.
Read step 6 and didnt know what it was talking about

It's what I just explained above.

What about the other stuff, like updating DirectX, the Dantooine lag fix and configuring your Intel graphics drivers to run the game? You have to do all of this stuff and in the proper order or the game is not going to run correctly, if at all.

Draphen
08-04-2010, 08:51 PM
ok, I downloaded the securom and copied it over swtor2 app, but now it ignores my disk... I cant even start the game now

Q
08-05-2010, 03:08 AM
Did you patch the game first?

Draphen
08-05-2010, 06:24 PM
Did you patch the game first?

Is that the same thing as the updates?

Q
08-05-2010, 06:34 PM
Yes, but to update the game with Vista and 7 you should download the manual patch and run it in Xp SP2 compatibility mode as an admin.

Draphen
08-05-2010, 07:02 PM
what patch is that? Do you have a link?

Q
08-05-2010, 07:45 PM
It's in the second post.