PDA

View Full Version : Help with Kotor 2 not starting up with windows 7


MooseVernel
05-16-2011, 09:07 AM
Please help me..!!

I have viewed the thread on how to fix kotor 2 with windows 7 but am having no joy so i was wondering if somebody could help me.

here are my specs

[SWKotOR]
ReportDateTime=16/05/2011 13:02:08
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=None
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=3192
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=3000
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=138.05GB
D: (NTFS), UNICODE=225.90GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\,H:\,K:\
Drives=HL-DT-ST DVDRAM GH60N

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=1366x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.0 - Build 8.15.10.2202
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel(R) HD Graphics
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speakers (Realtek High Definition Audio)
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=32
Number 2D Voices=32
2D3D Bias=1.00
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
Grass=1
Shadows=1
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
RefreshRate=60
Width=1024
Height=768
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=1
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=1
Anti Aliasing=0

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=1
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=4

it just stops working after the words have finished scrolling at the beginning after character creation..

SOMEBODY PLEASE HELP

because kotor 1 was absolutely fine and dandy

Q
05-16-2011, 05:56 PM
GameVersion=v2.00.424
Your game isn't patched. It should be version 2.1-ish.
;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Graphics Options]
Grass=1
Shadows=1
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
RefreshRate=60
Width=1024
Height=768
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=1
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=1
Anti Aliasing=0
In the swkotor2.ini file the Width and Height values should match and Fullscreen should be set to 1 under these two headings. The line "Disable Vertex Buffer Objects=1" (sans quotes) should be added under [Graphics Options].

All of these instructions plus quite a few more are in the SECOND POST of that thread you mentioned. They have to be done in order; so, if you haven't done that, I would suggest reinstalling the game according to that post.

You have an Intel GPU, which is notoriously finicky with this game. You may end up having to download 3D Analyze (http://www.tommti-systems.de/go.html?http://www.tommti-systems.com/main-Dateien/files.html) and using it to emulate hardware transform & lighting and shaders, even though that GPU has these capabilities built-in.

MooseVernel
05-17-2011, 05:46 AM
thankyou for your help

i managed to get it working before you replied the patch wouldnt work for me at first because i got the securom game launcher before patching. Replaced it with the original launcher then patched now it works fine :)

Q
05-17-2011, 08:12 AM
:cool:

Let me know if you have any other problems.