PDA

View Full Version : Starnge background KOTOR 1 Windows 7


Crabapple
08-18-2011, 10:32 AM
I found an earlier thread that wasn't completed that deals with the same problem

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=201808 (Kotor 1 Graphic Glitch)

http://a.imagehost.org/0193/Kotor_graphic_glitch.jpg

I am on a windows 7 gigabyte laptop, specifications following:


GIGABYTE® Q1585N Notebook: Intel® Core™ i5 430M 2.27GHz Processor, 2GB DDR3 1333MHz Memory (1x 2GB - 2 Slots)


500GB 5400RPM 2.5" SATA HDD, 8x DVD Super Multi Writer, 15.6" Glare Type 1366x768 Gloss Widescreen, 1.3 Megapixel Webcam

Intel® HM55 Express Mobile Chipset, nVidia GeForce GT335M 1GB, Integrated Gigabit LAN, Wireless LAN 802.11 b/g/n @ 300Mbps

HDD Storage Security, Intel Wireless Display Technology, Bluetooth, 6 Cell Battery, Microsoft Windows 7 Professional 64-Bit

PORTS
2x USB 2.0, 1x USB/eSATA, 1x Headphone & Mic Jack, 1x D-Sub VGA, 1x PC Card Express slot, 1x RJ-45 Ethernet, 3-In-1 Reader

Any help would be very appreciated :)

Crabapple
08-18-2011, 10:34 AM
PS I had no problems whatsoever with installation

Q
08-18-2011, 10:35 AM
Did you install the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread (http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=194324)?

Crabapple
08-18-2011, 10:37 AM
I installed it normally first, but then uninstalled and reinstalled that way

Q
08-18-2011, 10:40 AM
Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2.
Click on "Configure".
Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
Click "Yes" to continue.
Click "Details" to view your system specs.
Click "Save Report" and save the file to your desktop.
Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.
You can leave out the keymapping and everything after that.

Crabapple
08-18-2011, 10:45 AM
Ok, I'll go get it done. Thanks for the help

Crabapple
08-19-2011, 07:45 AM
Here is the info (this is while on fullscreen, it works on windowed mode too)

[SWKotOR]
ReportDateTime=8/19/2011 1:23:22 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars Knights of the Old Republic\

[OS]
Name=Win9x
Version=Windows 9X v6.1 build 7600
Service Pack=None
Status=Fail

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=2394
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 450 @ 2.40GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2040
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=3.64GB
D: (NTFS), UNICODE=7.51GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=3.1 NVIDIA 188.22
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce GT 335M/PCI/SSE2
NVidia Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speakers (Realtek High Definition Audio)
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=1
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=2
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=16
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=600
Width=800
V-Sync=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=0
Anti Aliasing=8
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0

Q
08-19-2011, 01:05 PM
I see no Dantooine lag fix:
First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor(2)\swkotor(2).ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
Scroll down the file until you find the Graphics Options
Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", NOT the last line of "swkotor(2).ini"), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
Goto File, then Save.

Crabapple
08-23-2011, 05:52 AM
I definitely put it in... I noticed some of my current graphics options weren't correctly reflected too, maybe it's because I also added in the widescreen fixes that were posted on this forum. I'll uninstall and repeat the process without the widescreen and get a new report, I'll post it later. Thanks for the help

Crabapple
08-30-2011, 04:37 PM
I found an extra update for my Graphics Drive, and the game is now working, although I have to start it up in 800:600 resolution or else it crashes. For some weird reason the Dantooine lag fix, among other things, does not show up in the report. I have enabled soft shadows and v-sync, for example, and it hasn't come up.

The game now works without a CD too. I'm not sure what happened, but I'm glad the graphics are working, and I'm providing a report in case it may help someone else with the same problem in the future.

Thank you for all the advice and help, Q!


[SWKotOR]
ReportDateTime=8/30/2011 10:21:45 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars Knights of the Old Republic\

[OS]
Name=Win9x
Version=Windows 9X v6.1 build 7600
Service Pack=None
Status=Fail

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=2394
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 450 @ 2.40GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2040
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=9.08GB
D: (NTFS), UNICODE=58.61GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=3.3.0
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce GT 335M/PCI/SSE2
NVidia Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speakers (Realtek High Definition Audio)
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=1
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=2
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=16
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=600
Width=800
V-Sync=0
Anisotropy=1
Frame Buffer=0
Anti Aliasing=8
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0

Q
08-30-2011, 06:16 PM
Remove the read-only properties from the .ini file, do the fix, save, then try running the launcher.exe in XP SP2 compatibility mode as an administrator.

Crabapple
09-21-2011, 08:23 AM
Remove the read-only properties from the .ini file, do the fix, save, then try running the launcher.exe in XP SP2 compatibility mode as an administrator.

It's all working now, here is the report:

[SWKotOR]
ReportDateTime=9/21/2011 2:21:59 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars Knights of the Old Republic\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
c:\pagefile.sys=3055

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=2394
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 450 @ 2.40GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=9.79GB
D: (NTFS), UNICODE=43.18GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=Optiarc DVD RW AD-7580S,Optiarc DVD RW AD-7580S ATA Device,Slimtype DVD A DS8A4S

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=3.1 NVIDIA 188.22
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce GT 335M/PCI/SSE2
NVidia Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=@wdma_usb.inf,%usb\class_01.devicedesc%;USB Audio Device
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=1
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=1
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=2
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=112
Movie 1=47
Movie 2=0
Movie 3=32
Movie 4=4
Movie 5=0
Movie 6=128
Movie 7=1
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=768
Width=1366
V-Sync=1
Anisotropy=16
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=8
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=1
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0