PDA

View Full Version : Kicked out to windows


Dec Ryan
11-14-2000, 08:33 AM
Hi, I like EFMI, but the constant kicked out to windows is driving me nuts. And the worst is it always shut itself after I got out from the bank vault, after the blank screen, clock ticking and a text "Several hours later ...". Even after I've made a complete installation http://www.escapemi.com/forums/icons/icon8.gif

I have PIII 600, 128 megs SDRAM, NVIDIA RIVA TNT2, DirectX 8 and I don't have any application running in the background.

If you don't know how to solve my problem but you have a savegame just after it, please send me yours to andays@yahoo.com

------------------
http://www.suempresaenlinea.com/drowned/images/iroc-dragster.gif

[This message has been edited by Dec Ryan (edited November 14, 2000).]

Ashling
11-15-2000, 07:36 AM
I just wanted to say I have the same problem but I'm booted out to windows upon start up. As in I can't even get the game to load. I get the loader screen click on the game and it loads to a black screen for a few seconds before resetting to the desktop. I've got a PIII 800, Nividia Vanta TNT 2 and am also running direct X 8...

Hmmm the demo ran fine on my computer before I put direct X 8 on as well...

Blondbeard
11-15-2000, 06:18 PM
is there anyway of changing direct x8 back to 7 or anything.

I have an nvidia riva tnt 2 as well.

I haven't got the game yet and luckly i have direct 7 but just in case is there anyway of changing it back?

brief
11-15-2000, 08:07 PM
Not sure about reverting back to DirectX 7, but the CD came with DirectX 7, so I supposed you could try to install it from that, and see if it works.

I haven't bothered to try installing DirectX 8, since my copy of EMI came with an addendum that says it would not work with 8, and that if I have 8, I should go to the web site to download new drivers. But going through LucasArts' web site right now, I don't see a section for updates to DirectX 8, so I'll have to find that addendum to see where we're supposed to go for that. I'll post the URL for it when I get home.

In the mean time, have you tried switching modes? When I tried to switch from DirectDraw (I think that's what the default is called) to OpenGL, the game wouldn't load, so I had to switch back, and the game works fine, except for the locking problem others have reported about the dart players in SCUMM Bar (luckily, I was still able to access the menu, and since it was relatively early in the game, I restarted it and got past it without problems).

JFYI, I'm using a Voodoo 3 2000 AGP on Windows ME.

------------------
"Show me a man who's gentle and kind, and I'll show you a loser."
-Meet the Parents

brief
11-16-2000, 01:07 AM
I'm sorry, I remebered wrong.. The thing about DirectX 8 was for something else I had gotten on the same day as EMI, in a weird memory-dyslexia state, I thought it was for EMI, but now that I'm back home, and looking through my manuals, I found that the addendum I mentioned was for that, and not EMI.

Sorry to have alarmed you about DirectX 8. Boy, is my face red... http://www.escapemi.com/forums/redface.gif

------------------
"Show me a man who's gentle and kind, and I'll show you a loser."
-Meet the Parents

Ashling
11-17-2000, 11:39 PM
Well that got my hopes up... thanks for trying anyway...

Damn I'm hanging out to play this game...

luzbel
11-19-2000, 01:27 PM
Well, i have the same problem, but it happens with more games after i installed directx 8. The problem is that i cant go back to directx 7.0a. Furthermore i also have a tnt2 so it may be the 3d card what makes game crash.

Stan the man
11-21-2000, 05:04 PM
I get kicked out to windows every single time I try to enter the Groggery on Jumbalaya Island. I tried every video mode and every task porgram was disabled. i hope a patch is made soon!

Ashling
11-22-2000, 12:48 AM
I've just discovered that although I get booted out to Windows every time I try to load the full game the demo version works perfectly. Hmmm...

Just thought I'd mention it.

Dec Ryan
12-01-2000, 09:36 PM
It's not because DirectX 7a, 'cause I still used 7a after I bought the game, I got kicked out to windows often too, then I downloaded DX 8, although it's not too often but it still got me kicked. Then I thought it's because my RIVA TNT2 drivers was outdated, I update my drivers recently and it still the same http://www.escapemi.com/forums/mad.gif

HELP! Because of this I'm still in Lucre Island now, 'cause I have to start again from the latest savegame I made, over and over again, and I have to make LOTS of savegames than I needed it http://www.escapemi.com/forums/mad.gif

------------------
Dec Ryan
TLJ Fans Forum (http://pub34.ezboard.com/bthelongestjourneyfans)

[This message has been edited by Dec Ryan (edited December 01, 2000).]

Clare *B*
12-31-2000, 11:56 AM
hey Dec, i get d exact same problem but slightly further on in2 lucre island, wen i have caught pegnose and nead evidence that he stole from d bank wen i go in2 the bank der iz sum evidence so i pik it up and it kiks me out 2 windows

topgiua
01-06-2001, 04:56 PM
I get kicked out to windows every single time I try to enter the Groggery on Jumbalaya Island. can someone send me a save game at the start of jambalaya island with the micro grog, please?
Thanks
My e-mail is: cricetaro@hotmail.com

shaark
01-10-2001, 05:45 PM
Try downloading the latest detonator 3 drivers for the NVIDA video cards.
Goto http://www.nvidia.com
It may fix the directx problems you are having

Zaphod
01-12-2001, 03:03 AM
Hey - just got the game yesterday, and I'm having the same trouble. I keep getting bumped out at the diving contest on Jambalaya. Does anyone have a save game DURING the diving contest? It's only the first video scene that kicks me out. I'm running an Nvidia, too, although I just updated the Detonator drivers last week. I've got DirectX 8, but I don't think that's the prob. I've tried every screen res, video option, etc. Same place, kicked out to Windows. I'd love to do the diving contest, but I can't watch that first scene. Anyone help with a savegame file?

soupRman
01-13-2001, 01:18 PM
I'm seeing the same problem as the rest of you guys, though i'm using Voodoo3 2000!

Thoug my problem is getting to walk around inside the "Palace of Prostethes" on "Lucre Island"

If you find out anything please post it here....i will!!!