PDA

View Full Version : Scenario question.


mkruzel
11-04-2001, 10:06 AM
Can you create a scenario for 1 player and have the computer play opposing civ?

dr_death
11-04-2001, 11:44 AM
of cource!
you can be any civilisation and fight against all or one civilisation, you can even both be the empire or rebels etc

Paragon_Leon
11-04-2001, 07:24 PM
you can, but you'll have to give the computer 'directions' if you want the scenario to play out a certain way.. it's called the 'trigger' system.

dr_death
11-05-2001, 03:02 PM
i think i am missunderstanding this.
either way leon will die:) well tirion first

Stan|SCN Punk
11-28-2001, 02:27 AM
If you are creating custom maps, the trigger system is essential. If you just want to create your own version of a random map, then the trigger system is not always needed. Another aspect that you should look into is AI scripting. AI, beyond triggers, is what the computer player functions on.