PDA

View Full Version : System Specs!


Ron1jed
03-23-2002, 09:23 PM
so you guys think my p1 166 with on board video will run it? IT RAN JK ;)

Joruus
03-23-2002, 09:27 PM
Sorry. Enjoy Jedi Knight.

AMD Athlon XP 1800+
768 Megs of Ram
Geforce 3 4100 Ti
27 Inch Monitor
Soundblaster AWE Gold
Klipsch Promedia Surround Sound Speakers
Microsoft Optical Mouse
n0 FPS Gamepad
7/7 mbps DSL line

I believe in overkill.

SaberPro
03-23-2002, 09:32 PM
Originally posted by Ron1jed
so you guys think my p1 166 with on board video will run it? IT RAN JK ;)

Hey. I used my P2 350Mhz to play JK, max of 18 frames per second (and owned a lot of people)!! Blazing speed!! Then I ran Half-Life, which ran at 8 frames per second!! Blazing speed!! Then I ran CounterStrike, and see a smoke grenade, my computer crashed!! Now try JO...

Shark747
03-23-2002, 09:32 PM
Nope, it might be time to upgrade.

Look on the bright side though........uh there isn't really a bright side, you're basically SOL, sorry man.

SaberPro
03-23-2002, 09:33 PM
Originally posted by Joruus
Sorry. Enjoy Jedi Knight.

AMD Athlon XP 1800+
768 Megs of Ram
Geforce 3 4100 Ti
27 Inch Monitor
Soundblaster AWE Gold
Klipsch Promedia Surround Sound Speakers
Microsoft Optical Mouse
n0 FPS Gamepad
7/7 mbps DSL line

I believe in overkill.

If you want some spare money, sell 256MB of your RAM. There is (almost) no difference between 512MB and 768MB in performance.

With that spare money...get a fricken TV as your monitor! DAMN! 27' inch?!?! That's how big MY TV is...:(

Ron1jed
03-23-2002, 09:34 PM
guys i'm joking.....i still have that system..


memoriesssssss!

Ron1jed
03-23-2002, 09:36 PM
ya man. your probly the biggest dork there is. Can't get laid so ya put your money in your system......

i wish i had cash to blow on a 27 inch montior. but i got bills

digl
03-23-2002, 09:36 PM
Originally posted by SaberPro


Hey. I used my P2 350Mhz to play JK, max of 18 frames per second (and owned a lot of people)!! Blazing speed!! Then I ran Half-Life, which ran at 8 frames per second!! Blazing speed!! Then I ran CounterStrike, and see a smoke grenade, my computer crashed!! Now try JO...
bah!That's nothing!
I played JK on a 486 dx/2 66mhz

CaptainPOE
03-23-2002, 09:39 PM
Right now here are my comp specs:

Athlon T-bird 1.4Ghz
256 Ram
Geforce 3 (original)
17" Monitor
ADSL

It's pretty good and it works, but its a Gateway :( I dislike Gateways after my first one died, then my other one got fried by lightning. Oh well, before I go off to college in 5 months I'll be building my own :)

Joruus
03-23-2002, 09:41 PM
Originally posted by SaberPro


If you want some spare money, sell 256MB of your RAM. There is (almost) no difference between 512MB and 768MB in performance.

With that spare money...get a fricken TV as your monitor! DAMN! 27' inch?!?! That's how big MY TV is...:(

I don't really need any spare money.

And generally no theres no much difference in 512 and 768 as far as performance. My GF3 card has 128 megs of VRAM on it as well.

Needless to say there are some good things about having 768 megs of ram.

Q3A engine performance issues to be exact.

com_hunkmegs is default set to 52, that is the amount of memory allocated to the engine at any one time for cache swapping.

This is set on the understanding of at the release of Q3A, most systems were running 64 megs of RAM standard.

But the more memory availible for swapping, the faster you can access data, the more FPS you get.

With 768 megs of RAM, I can afford to run my com_hunkmegs at 128 megs, my com_zonemegs (this cvar effects caching for map visible surfaces) at 64, and my com_soundmegs (sound caching) at 32. All double to triple the default config settings.

Needless to say...I feel for you and your 8 FPS. I generally run about 120 FPS in rooms and buildings...and about 80 FPS in large outdoor areas. Pretty much in all the games I play.

And I use my monitor as my TV. I've got a Hauppage TV/FM Radio Stereo card which I run my digital cable into. No reason to have more than one tube...in my opinion.

SaberPro
03-23-2002, 09:42 PM
My specs --

Asus A7M266 mobo
Athlon Thunderbird 1Ghz
256 DDR RAM
120GB HD
SB Live! MP3 5.1+
Elsa Gladiac Ultra
ViewSonic GS970
Cambridge Soundwork DTT 2500
Cordless Mouse + Keyboard
MS Sidewinder Joystick
Pioneer DVD ROM
Plextor 12x/10x/32x
Floppy
Cable Modem (3MB / 1MB)
Dual Boot: Win98SE (games) / Win2k (applications)
some 90 games...

Joruus
03-23-2002, 09:43 PM
Originally posted by Ron1jed
ya man. your probly the biggest dork there is. Can't get laid so ya put your money in your system......

i wish i had cash to blow on a 27 inch montior. but i got bills

Nah Ron1jed. I get plenty of play from my female friends.

I've just got the money to spend...so I spend it. I've got bills too, but I generally make alot more than my bills.

Why would you assume that someone with the money to have a top end system would be a big dork that can't get laid? Thats sorta viciously jealous bud.

It is possible to have nice toys....and not be a big dork yanno.

Ulic Quel Droma
03-23-2002, 10:04 PM
i agree, just cause you have alot of money dosnt mean your a dork.

please give me sum :cool:

JaG|Kaiser
03-27-2002, 06:29 PM
Originally posted by Ron1jed
so you guys think my p1 166 with on board video will run it? IT RAN JK ;) :rofl: