PDA

View Full Version : MP Commands?


Hutchca
04-19-2002, 04:56 PM
I'm trying to tweak my config file and bind some commands but I'm having difficulty.

Does alias work in JKII Multiplayer?
I tried and couldn't seem to get an alias to work.

Can you change your Saber Color from the console in MP?
The saberColor command doesn't seem to work for me.
I can issue the command in SP but it does nothing.
I can't even issue the command in MP it says unrecognized command. I want to bind a key to cycle through different sabercolors in Multiplayer.

Is there a way to get SaberRealistic/Dismemberment in Multiplayer?

Thanks

Essobie
04-19-2002, 05:55 PM
Alias hasn't worked since Quake 2. Now it's all a matter of using "set" and "vstr" or variable string.

Quick rundown:

set a variable by using the set command like this:

set myEcho "echo Hello World!"

And then to execute that variable, use the vstr command like this:

vstr myEcho

You can then bind these varables to buttons like this:

bind mouse3 "vstr myEcho"


You can also string lots of commands together in both binds and sets like this:

set myCommands "echo Hello World!; echo I'm going to switch to saber now!; weapon 1"

bind CTRL "vstr myCommands"



For more details on how the Q3A console works, check out the resources page on thebind:arena (http://www.planetquake.com/thebind/)

Hutchca
04-19-2002, 06:09 PM
Thanks Essobi, that's helpful. I was a big Quake2 player but I ver really got into Q3.

Now if I can figure out what I'm doing wrong when trying to change the sabercolor.

Anybody?

Hutchca
04-19-2002, 10:29 PM
OK, I found out elsewhere that to enable Dismemberment.
In multiplayer you have to use the 'g_dismember 100' command on the server and 'cg_dismember 1' command on the client.

I also found out to use a + in front of the taunt command.
So 'bind x +taunt' sould work.
Maybe +victory will work too, I'll give it a try.

Now if I can just find the console command to change saber color I'll be good to go.
I can go to the menu and change my saber color anytime but I'd like to bind a key to cycle colors if I can.

Thanks

Valdarious
04-19-2002, 11:17 PM
The commands for saber colors in MP are
color1 1
color1 2
color1 3
color1 4
etc.

Hutchca
04-27-2002, 04:08 AM
Thanx Valdarious

I added the following to my Multiplayer .cfg file.
This lets me use the C key to cycle through all Saber Colors.

bind c "vstr colorRE"
set colorRE "color1 0;bind c vstr colorOR"
set colorOR "color1 1;bind c vstr colorYE"
set colorYE "color1 2;bind c vstr colorGR"
set colorGR "color1 3;bind c vstr colorBL"
set colorBL "color1 4;bind c vstr colorPU"
set colorPU "color1 5;bind c vstr colorRE"

g_dismember 100
cg_dismember 1