PDA

View Full Version : Need sky shader help


MasonX
04-20-2002, 12:59 AM
Alright I extracted the shader files from the jk2 pak files, and entered them into shaderlist.txt. Even then, the jk2 sky shaders didn't show. So I put this into skies.shader:


textures/skies/yavin_up
{
qer_editorimage textures/skies/yavin_up.jpg
surfaceparm sky
surfaceparm noimpact
surfaceparm nomarks
surfaceparm metalsteps
notc
q3map_nolightmap
skyParms textures/skies/yavin 512 -
}


After that it showed up in Q3Radiant as a shader. The others show, just not as shaders. So I apply the shader to the roof, then when I compile I get this:

Loading map file C:/QUAKE3/baseq3/maps/tower.map

entering C:/QUAKE3/baseq3/maps/tower.map

************ ERROR ************

LoadTGA: Only type 2 (RGB), 3 (gray), and 10 (RGB) TGA images supported

Q3Map - v1.0r (c) 1999 Id Software Inc.

GtkRadiant - v1.1.1 Oct 3 2001

gamedir: C:/QUAKE3/baseq3/

VFS Init: C:/QUAKE3/baseq3/

---- vis ----

fastvis = true

1 threads

reading C:/QUAKE3/baseq3/maps/tower.bsp

reading C:/QUAKE3/baseq3/maps/tower.prt

************ ERROR ************

LoadPortals: couldn't read C:/QUAKE3/baseq3/maps/tower.prt

completed.
Run time was 0 hours, 0 minutes and 8 seconds


Its only when the shader is applied that I get this error. I'm just totally lost here. This is the first map I've ever made, for any game. The map itself is coming along fine and I know there's no problems with the map, its just the jk2 shaders I can't get working :confused: So what do ya know?

MasonX
04-20-2002, 03:47 AM
^ !! Christ this forum is spammy

RedNight
04-20-2002, 10:24 AM
Well if you've noticed all the files in the shaders are listed as tga though almost all are actually jpg, so in the shader file change yavin_up.jpg to yavin_up.tga.