PDA

View Full Version : recorded demo -> mpeg/avi


LuxX
04-23-2002, 11:02 PM
I was told this was possible but hard to do...I want to try it out but so far haven't been able to find anybody who will send me instructions. A little help here?

Pax.
LuxX

Cmdr. Antilles
04-24-2002, 12:23 AM
There is a console command that will take a series of screenshots (you can set the rate).

You would load up your demo, run it, and engage that command. When you're done, there'll be a bunch of .jps in your 'screenshots' folder. Then, you need to convert those to avi or something similar using another program.

Sorry I don't have specifics.

LuxX
04-24-2002, 03:59 PM
Now just need to find somebody who knows that command....yay. bleah.

Pax.
LuxX

Tigris
04-24-2002, 04:01 PM
If it's the same as in Q3 its cg_avidemo x, where the x specifies the fps...

LuxX
04-26-2002, 10:33 AM
Great! thanks a lot...I appreciate it.

Pax.
LuxX

Tigris
04-26-2002, 11:07 AM
Hey no problem :) I don't exactly know what file-type they are using now, but if you need a converter from Targas or BMP's just mail me and I'll send it over to you.

PurplWulf
04-26-2002, 11:45 AM
cg_avidemo 25 to get 25 jpg's a second
cg_avidemo 0 to turn off jpg export

all the shots go to your "screenshots" folder and are numerically sequenced automatically

one thing though:
if you don't have a high end system, be ready for lots of crashes if you use this command, it's very taxing on your system.

also:

unless you have a good video compression codec, a 30 second avi will be around 200Megs in file size

the purple one

LuxX
04-26-2002, 12:32 PM
Hey Purp! good to see your furry ass around. :D

Pax.
LuxX

LuxX
04-26-2002, 12:59 PM
it seems to be an unkown command...any ideas?

pax.
LuxX

PurplWulf
04-26-2002, 01:12 PM
WHOOPS!

it's cl_avidemo, NOT cg_avidemo

sorry about that
hehehehe

the purple one

LuxX
04-26-2002, 01:59 PM
Great! thanks, man. works well.

pax.
LuxX