PDA

View Full Version : 800 Droids a marching


darthfergie
08-23-2001, 09:50 PM
Formations are extremely close to the implementation in AOK, darthfergie (8/21). The Trade Federation can have 800 droids at your control in single-player campaign mode. In standard and multiplayer modes, 200 is the limit for all civs. I hope I cleared that up.

NEW INFO!!!!!!!!!! FROM GABER!!!!!!!!

darthfergie
08-23-2001, 09:55 PM
Fortress units can be upgraded to a better unit, Destroyer Droid (8/22). Destroyer Droids get a shield as part of that upgrade. The AT-AT (Assault Mech) costs 200 Food and 250 Nova as of this writing, but all costs are subject to change without notice.

SHIELDS!!!!!

Admiral Odin
08-23-2001, 10:04 PM
sweet, 800 droids now there is an incentive to play as the TF in single player campaings.

darthfergie
08-23-2001, 10:07 PM
Originally posted by Admiral Odin
sweet, 800 droids now there is an incentive to play as the TF in single player campaings.

An incredibly lage one at that:D
WoW I thought those guys were insane when they said that on the site...hmmm...

Darth_Rommel
08-23-2001, 10:10 PM
Where did you get AT-AT cost/droideka info fergie? :confused: I didn't read that... maybe he posted Part 2...

Kvan
08-24-2001, 01:55 AM
*sniff* I wish the TF would have more units in Multiplayer. Maybe not 800 units but more then the rest:(

Gamma732
08-24-2001, 02:07 AM
Originally posted by Kvan
*sniff* I wish the TF would have more units in Multiplayer. Maybe not 800 units but more then the rest:(

Actually that'd be a good idea, instead of the TF having a civ bonous, they get a *slightly* higher pop limit.

Lord JayVizIon
08-24-2001, 02:33 AM
i don't know kvan, but i'm pretty sure in multiplayer there are some bonuses for the TF. i'm sure they thought about this long before coming out with the right decision. nonetheless, if i'm playing against the TF in sp, that's pretty scary...

crazy_dog
08-24-2001, 07:42 AM
I thought the Galactic Empire has a bigger military force than the Trade Fed, as do the Ganguns. I mean Darth Sidios is really Palpatine, so the Empire should get at least as many units. As for the Ganguns, come on, the Trade Fed coudn't have given up all their forces. :rolleyes: Hmmm... :rolleyes: , maybe there is a cheat to get more units.

crazy_dog
08-24-2001, 07:44 AM
Is there an AoK cheat to get over the unit limit.

darthfergie
08-24-2001, 07:51 AM
Originally posted by crazy_dog
Is there an AoK cheat to get over the unit limit.

No I don't think so. AoE:RoR there was a tech where soldiers cost half in the population limit if you remeber...but that was back in the day where 50 was pop.

crazy_dog
08-24-2001, 08:23 AM
*sigh*

Darth_Rommel
08-24-2001, 10:49 AM
Yeah... that sucks, but it just one more reason to upgrade your copy of AOE into *drumroll* GALACTIC BATTLEGROUNDS! :p

Admiral Odin
08-24-2001, 11:58 AM
Originally posted by crazy_dog
Is there an AoK cheat to get over the unit limit.

There is one way to get over the pop limit. It was by having monks convert units to your side.

crazy_dog
08-24-2001, 12:04 PM
You, sir are AMAZING *gasps*!!!!!!


Honestly, I didn't think of that.

Admiral Odin
08-24-2001, 12:19 PM
your welcome. It is a little hard but I managed to get 30 units pass the limit one time.

darthfergie
08-24-2001, 11:04 PM
800 units...that might just be unstopable.
Can you even imagine that many units marching at you???
They must produce incredibly fast for them to make so many.

Tie Guy
08-24-2001, 11:24 PM
Yeah, it would be almost impossible if they had to build houses, good thing they don't.

Gamma732
08-24-2001, 11:27 PM
Just because someone can make 800 units doesn't mean it will necissarially be easy to make that many. Also, how would having that many units moving around at once effect the game's performance?

Mitth'raw'nuruodo
08-25-2001, 12:00 AM
Alright, stop the conveyor belts! The TF gets 800 droids and doesn't have to build houses?! :eek: That seems just a tad unfair to me. They better have one heck of a restraint in resource gathering!!! :mad:

Paragon_Leon
08-25-2001, 01:02 PM
no doubt they will. and imagine what 800 units cost on resources. what if those units are just as easily destroyed ? you'll end up with a bit of a problem if a well-prepared army takes out yours with ease and then marches into your largely unprotected base.

darthfergie
08-25-2001, 01:07 PM
Originally posted by Paragon_Leon
no doubt they will. and imagine what 800 units cost on resources. what if those units are just as easily destroyed ? you'll end up with a bit of a problem if a well-prepared army takes out yours with ease and then marches into your largely unprotected base.

I don't know about "with ease" they probably don't have alot of tech upgrades for the troopers (besides Droidekas)
No matter what 800...oh crap Droidekas ADVANCEING ON YOUR BASE!!!!!:eek:

Compa_Mighty
08-25-2001, 01:17 PM
I think you people didn't understand this. The 800 pop cap, is ONLY IN CAMPAIGN MODE (that is in a scenario) Single player random map is called skirmish, and there, you can build only 200.

Paragon_Leon
08-25-2001, 01:20 PM
...which pretty much solves everything.
thanks, Compa.

i doubt if computer A.I. will be so good that it will really punish you for building such an army without proper defense, but we'll see.

Tie Guy
08-25-2001, 01:57 PM
Yeah, your armies are almost never marching on each other, it's always one attacking the others base/forward base. But they should be smart enough to counter attack........should.

Darth_Rommel
08-25-2001, 03:00 PM
Yeah, but usaully after the attack, you don't have a ton of troops left... and they'd all get slaughtered attacking 'cos they are weak from battle... :(

xwing guy
08-25-2001, 03:02 PM
But if the TF has a resource disadvantage you can fix that by doubling or tripling your workers.

Tie Guy
08-25-2001, 03:05 PM
Yeah, you can have so many workers that you can never run low on anything AND have a huge army.

Also, while you are attacking just keep making alot of troops. Even if you reach your pop limit, they will die soon, and then when you get back you have another army ready, allbeit not as large as the first.

Darth_Rommel
08-25-2001, 03:07 PM
Yeah... the TF is looking better all the time (atleast in campaigns ;)) 200 villagers, 100 mechs, 500 soldiers :freakout:

xwing guy
08-25-2001, 05:01 PM
Or 200 workers, 300 troops, and 200 mechs, and 100 blaster cannons.

Tie Guy
08-25-2001, 05:32 PM
you know how much that would cost?

I think the idea is to have like 150 workers 600 troops and like 50 mechs. They give you all those units so you can have a hoarde of troops, not mech, that would take way to long and be way to expensive.

Darth_Rommel
08-25-2001, 05:48 PM
Well, it doesn't really matter what this army has in it... Even if it was just 800 villagers, it would still do massive damage :D

JEDI_MASTA
08-25-2001, 05:54 PM
hahahahaha i can see my workers right now storming your castles and beating u into the ground :D

Darth_Rommel
08-25-2001, 06:05 PM
You will have to break through my elite force of AT-AT's :atat: :atat: :atat: :atat:

darthfergie
08-25-2001, 06:23 PM
Originally posted by JEDI_MASTA
hahahahaha i can see my workers right now storming your castles and beating u into the ground :D

Remeber Gaber said Villies are very week compired to AoK.:saberr:

Darth_Rommel
08-25-2001, 06:25 PM
Still... 800 villagers thats alot... they would destroy most of your town and army, regardless of how weak they are ;)

Tie Guy
08-25-2001, 06:38 PM
Originally posted by darthfergie


Remeber Gaber said Villies are very week compired to AoK.:saberr:

I can understand that, seeing as they are droids. It would be hard to see a 3po doing any dameage at all. then again, it would be cool to see an astromech shoot a little bolt of lightning. :D

Darth_Rommel
08-25-2001, 06:40 PM
Hehe... Yeah instead of attacking with butterknives, like in AOK they can shock the enemy!:D

Hannibal
08-25-2001, 07:49 PM
Or annoy the enemy. :D

Darth_Rommel
08-25-2001, 08:06 PM
Hannibal, you hail from JK.net, right? :confused:

Admiral Odin
08-25-2001, 09:09 PM
A little off topic but if any one played RA1 a map called the Hills of Eyes. Civs were given weapons and could massacure you. (I bring this up because your talking of going into battle with villies)

Anyways, I love it when somebody gets mostly villagers and I get my army and some monks (I have more villagers plus a good army and my oppenet is screwed) with 800 pop limit

I would grab like 799 droids (of some kind) 1 sith and convert enemy workers.

Hannibal
08-26-2001, 10:43 AM
Yep!:D JK.net my alma mater.:)

Tie Guy
08-26-2001, 12:28 PM
Hey. mine too. Although i don't post there that often.

Booya2020
08-26-2001, 05:21 PM
Who said anything about making 800 units? Im guessing that its going to be in a mission based on when the Gungans fought the TF. Tour 800 vs a Gungan 200 thats gonna be a sweet mission.

Tie Guy
08-26-2001, 05:51 PM
Gaber did :D He said that you could get up to 800 units for the TF in the campaign, so i'm thinking that he's probably not lying, and you really can get 800 droids.

xwing guy
08-26-2001, 05:56 PM
Yeah but in MP you won't have 800 droids.:(

darthfergie
08-26-2001, 06:16 PM
there would be too much lag...

Darth_Rommel
08-26-2001, 06:31 PM
Originally posted by Tie Guy
Hey. mine too. Although i don't post there that often.

I still do... I respond to most topics- that interest me... but I average like 5 posts a day... hard to believe, seeing how much I post here :D

Admiral Odin
08-26-2001, 09:47 PM
similar to the amount of posting I do per vist.

I just visit a lot :D

Captain Fett
08-28-2001, 04:32 PM
Originally posted by Lord JayVizIon
i don't know kvan, but i'm pretty sure in multiplayer there are some bonuses for the TF. i'm sure they thought about this long before coming out with the right decision. nonetheless, if i'm playing against the TF in sp, that's pretty scary...

Actually, the TF's bonus is to be able to build units w/o needing houses.

rebelkiller
08-28-2001, 05:50 PM
Originally posted by Tie Guy
Yeah, it would be almost impossible if they had to build houses, good thing they don't.

i did not know u didnt have to build houses

Captain Fett
08-28-2001, 08:33 PM
Okay I know it's off the topic but how do you change that little thing under your name that says bantha fodder, jedi master, jawa, etc.? Does it have to do with how many posts you have?

Tie Guy
08-28-2001, 09:45 PM
It changes every 50 posts, and when you get to 1000 you get whatever rank you want. But don't go and spam to get there, it doesn't matter all that much.

Admiral Odin
08-28-2001, 09:46 PM
it changes every 50 posts.

back on subject. It makes sense. Droids don't need to sleep or need a house so why build one for a droid army.

Destroyer Droid
08-29-2001, 04:11 AM
Might as well take some glory :)
I was the one who asked the Destroyer Droid and ATAT question in one of the first replys to this thread.
When i heard that Trade federation Could control 800 Droids in the single player campaigm I immediately pictured a campaign were you control 800 droids ALREADY BUILT in such a battle like On episode 1 as your first campaign mission with no villagers just a big ass army you had to crush the Gungans with. Having to build up an 800 strength army from scratch is pointless it would take so long. I dont think anyone else has thaught of the 800 droid issue in this perspective but this way is more logical to me. And yes TF get a no house bonus like the infamous Huns of AOk but unlike them get a fairly reduced gathering rate of Carbon (wood).

Lord JayVizIon
08-29-2001, 04:21 AM
Originally posted by Admiral Odin

I would grab like 799 droids (of some kind) 1 sith and convert enemy workers.

just remember that unlike starcraft, enemy workers you convert can only build your own buildings and not enemy buildings. that would be a good strategy to hamper your opponent's economy management but in that stage where you have 799 troops, it won't help much more than that...

Admiral Odin
08-29-2001, 10:37 AM
I know I could only build my own. However if you hamper the enemy encomy they can't hurt your own forces.

trade fed fred
08-29-2001, 03:22 PM
Originally posted by darthfergie
Fortress units can be upgraded to a better unit, Destroyer Droid (8/22). Destroyer Droids get a shield as part of that upgrade. The AT-AT (Assault Mech) costs 200 Food and 250 Nova as of this writing, but all costs are subject to change without notice.

SHIELDS!!!!!

Do the sheilds show up or is it just an armor upgrade?

Darth_Rommel
08-29-2001, 03:26 PM
http://www.mrfixitonline.com/attachments/shields2.jpg

Yes they do...

Tie Guy
08-29-2001, 05:01 PM
Thanks Rom,

Or were you talking about actual graphics in the game. I don't think there will be a shield animations, although it would be cool. Otherwise, just look at rommel's pic.

Mitth'raw'nuruodo
08-29-2001, 05:45 PM
There are shield animations only for shield batteries and fambaas. It looks like electricity arching up into an invisible roof. There are also 2 waves of energy particles that circle the perimeter of the shield opposite each other. Watch the movies and you'll see them. :D