PDA

View Full Version : Music question


inlacrimas
04-26-2002, 11:16 AM
I'm trying to add music to my map, but I can't get it to work!
I create a target_speaker, make it global and write the path to the mp3-file in the assets0, but when I start the map, it says it can't find it.
Is this the correct way to add music, or how should one do it?
Plz help!

kanehart
04-26-2002, 12:13 PM
I don't know in the map thing but to make sure it works dopn't you put the music in the pk3 file in a folder called music and the map in a map folder all zipped in the pk3 zipped folder???

AKPiggott
04-26-2002, 12:28 PM
Don't place a "target_speaker", place a "target_play_music".

kanehart
04-26-2002, 12:32 PM
ccan you give me a samll list opr big :) on how to add music please!!!!

inlacrimas
04-26-2002, 12:45 PM
There is no thing as a "target_play_music" :)

DaviJade
04-26-2002, 01:37 PM
Okay, here is what I did to get my music to work inside the level that I'm creating:

Step 1: Create a folder inside your base folder and call it "music"
Step 2: Put your music file in here (duh)
Step 3: Inside the editor open your entities with letter "n"
Step 4: Click on "worldspawn"
Step 5: For your "Key" enter the word "music"
Step 6: For your "Value" enter the path "music/songname.mp3"

inlacrimas
04-26-2002, 01:45 PM
Thx, but Iwant to use music already in the game! :)

brigand1138
04-26-2002, 01:51 PM
what you could do is eaxctly what davijade said, but then extract the mp3 file music file you are after from the assets0.pk3 file, and place it in the music folder, I think this should work

Mark T12

inlacrimas
04-26-2002, 01:54 PM
This is the only way? BUt that would make the filze size much bigger :(

Tigris
04-26-2002, 02:03 PM
Ok, I think I found the reason: In MP there is constant music, while in SP there isn't. So if you really want to play music in your map you'll have to copy the music-file to the sound-directory. As far as I have understood it this should make the difference. If there is still a problem you may even need to convert it back into a wav. (The infos about the target_speaker only talk about .wav files, so I don't know for sure...) :(

AKPiggott
04-26-2002, 02:04 PM
Originally posted by inlacrimas
There is no thing as a "target_play_music" :)

Err... yes there is... click right button to bring up the entity menu, go to "target" and in the target menu, should be "target_play_music"...

kanehart
04-26-2002, 02:09 PM
Thanks for your help. I'm starting to ask for steps when i need help. Soo i will save them all and use it on my site :)

Tigris
04-26-2002, 02:09 PM
Pigott: Are you sure you are talking about the MULTIPLAYER of JK2? :D

AKPiggott
04-26-2002, 02:35 PM
Is it different in multiplayer then? I wouldn't know... I don't touch MP level editing....

Tigris
04-26-2002, 02:37 PM
Yes, unfortunately it seems to be disabled... Hopefully it will get on Ravens "to-add-list" for the next release... :(