PDA

View Full Version : Help with Adding Bots


skinjob9
05-15-2002, 06:21 PM
Hi folks,

For the life of me, I can't seem to add bots correctly to my dedicated server via the server.cfg file. I can get bots roaming around, as many as i set in min_botplayers, but I can't seem to join. I get the waiting to connect ... message forever.

Here's my server.cfg:

// Server Config
seta sv_hostname "jkii-linux v1.03"
seta g_motd "woot"

seta sv_maxclients 14
seta sv_minclients 1
seta g_inactivity 0
sv_maxRate 10000
set g_allowvote 1
set timelimit 12
set capturelimit 12
set g_autoMapCycle 1
set dedicated 1


// Game Settings

seta g_maxForceRank 7
seta g_forcePowerDisable 10209
seta g_weaponDisable 65531
seta g_saberLock 1
seta g_dismember 100

seta g_quadfactor 4
seta g_knockback 500
seta g_weaponrespawn 0

//bot settings
seta bot_enable 1
set bot_minplayers 4
seta bot_nochat 1
seta bot_challenge 1
seta bot_fastchat 0
seta bot_grapple 0
seta bot_thinktime 100
seta g_spSkill 4


//map ffa_bespin
// mapcycle
set d1 "map ffa_bespin ; set nextmap vstr d2"
set d2 "map ffa_deathstar ; set nextmap vstr d3"
set d3 "map duel_jedi ; set nextmap vstr d4"
set d4 "map duel_pit ; set nextmap vstr d5"
set d5 "map ffa_bespin ; set nextmap vstr d6"
set d6 "map ffa_deathstar ; set nextmap vstr d7"
set d7 "map ffa_imperial ; set nextmap vstr d8"
set d8 "map ffa_ns_hideout ; set nextmap vstr d9"
set d9 "map ffa_ns_streets ; set nextmap vstr d10"
set d10 "map ffa_raven ; set nextmap vstr d11"
set d11 "map ffa_yavin ; set nextmap vstr d1"

// start map
vstr d1

MatrixCPA
05-15-2002, 09:02 PM
Are you getting the message that the server is full? Or is it just not connecting? Have you taken a look at the server console when you try to connect to see how the server is accepting you?

Just as comments on the server.cfg, I noticed that you are using g_saberLock when the cvar is really g_saberLocking. I mentioned to the Raven folks that they had put the former in their default config and they have fixed that for the next patch. I also see you have g_autoMapCycle on yet use a custom rotation? I'd recommend you turn that off if you want to do that.

Along those line, you have have mixed in duel and ffa maps without including a g_gametype setting. Are you trying to run a duel server, an ffa server, or a mixed server? If duel, make sure you set the g_gametype to 3. If ffa, set g_gametype to 0 and remove the duel maps. If mixed, you need to include the g_gametype changes and fraglimit changes (if any) in the rotation.

skinjob9
05-15-2002, 10:18 PM
I figured it out. I should have paid more attention to the server messages as they scrolled by. It was a teeny tiny message that said that port 27080 was in use, and then it opened 27081.

It turns out that I had another jk2ded process running. After a kill -9 without prejudice everything was better.

Thanks for the info on the saberLocking and g_autoMapCycle, MatrixCPA! I cleaned up my server.cfg after your suggestion.

I wish there was more info and gotchas laid out somewhere on all the server.cfg settings. Seems like a hokey religion...

MatrixCPA
05-16-2002, 02:06 AM
Glad it worked out.