PDA

View Full Version : Demo converting


Orange Goblin
06-16-2002, 10:03 PM
Does anyone know of a way of converting JK2 demos to avi files to be edited? Oh and also, how can you start a listen server? Going to create server, it just makes a LAN server...

Orange Goblin
06-18-2002, 05:30 PM
No one knows then?

NITEMARE
06-19-2002, 04:03 AM
i know.
but first: how fast is your pc?
i have an athlon 1466 mhz with 768 ddr ram, and still had to do some tricks to get it down.
i'll tell u how to capture the video but it makes no sense if your pc is to slow.
check my video out.
http://www.nitemares.de/philes/viro.zip
gotta have the recent divx 5.2 to play it http://www.divx.com/divx/

just made it for testing and learning. not that the viro guy is my hero or something. but he is one of the hardest opponents tho...

Orange Goblin
06-19-2002, 08:16 PM
I doubt I can do it...I have an 866 with 128mb ram...my friend has a faster PC tho, so maybe he can...can you email me the details? Unfortunatly I'm on 56k so can't dl your video...

Arjay
06-19-2002, 09:40 PM
Hey what's the console command for recording a demo?

Also:
In HL the had a "makemovie" command that recorded a string of bitmaps that could be extracted by an .exe file. You could thed turn the bitmaps into a avi. Maybe JediKnight2 has somethin like that.......

:deathstar

NITEMARE
06-20-2002, 04:45 AM
in jk2 its a jpg capturer but only for single player.
and if u dont have a pc above 1ghz then better forget it. i can imagine to get it to work at 1333 mhz but lower than that? i dont know...
what i did was getting a capture programm and start jk2 in window mode with 640x480 and captured an uncompressed avi on the harddrive. compression did not work for me because it dropped to many frames. i guess it was to slow...

Arjay
06-20-2002, 09:49 AM
Ok, Three things,

#1) again whats the console command for creating a demo in jk2

#2) speaking of movies check out my HL one at http://home.insightbb.com/~arjay-k/TENTACLE.gif (http://) .

#3) Why not try making a script that captures alot of screenshots,

like:

bind x levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot levelshot

or:

bind x +levelshot

:deathii:
:atat:

NITEMARE
06-20-2002, 02:21 PM
// Jk2Bindings
bind . vstr startswitch
bind , vstr stopswitch

set startswitch "g_synchronousClients 1;vstr rec_demo;g_synchronousClients 0"
set stopswitch "stoprecord; vstr nxt_demo; echo Recording Stopped.; echo Current Queue; rec_demo"

// Cycles 1-20
set demo_01 "set rec_demo record demo01; set prv_demo vstr demo_20; set nxt_demo vstr demo_02"
set demo_02 "set rec_demo record demo02; set prv_demo vstr demo_01; set nxt_demo vstr demo_03"
set demo_03 "set rec_demo record demo03; set prv_demo vstr demo_02; set nxt_demo vstr demo_04"
set demo_04 "set rec_demo record demo04; set prv_demo vstr demo_03; set nxt_demo vstr demo_05"
set demo_05 "set rec_demo record demo05; set prv_demo vstr demo_04; set nxt_demo vstr demo_06"
set demo_06 "set rec_demo record demo06; set prv_demo vstr demo_05; set nxt_demo vstr demo_07"
set demo_07 "set rec_demo record demo07; set prv_demo vstr demo_06; set nxt_demo vstr demo_08"
set demo_08 "set rec_demo record demo08; set prv_demo vstr demo_07; set nxt_demo vstr demo_09"
set demo_09 "set rec_demo record demo09; set prv_demo vstr demo_08; set nxt_demo vstr demo_10"
set demo_10 "set rec_demo record demo10; set prv_demo vstr demo_09; set nxt_demo vstr demo_11"
set demo_11 "set rec_demo record demo11; set prv_demo vstr demo_10; set nxt_demo vstr demo_12"
set demo_12 "set rec_demo record demo12; set prv_demo vstr demo_11; set nxt_demo vstr demo_13"
set demo_13 "set rec_demo record demo13; set prv_demo vstr demo_12; set nxt_demo vstr demo_14"
set demo_14 "set rec_demo record demo14; set prv_demo vstr demo_13; set nxt_demo vstr demo_15"
set demo_15 "set rec_demo record demo15; set prv_demo vstr demo_14; set nxt_demo vstr demo_16"
set demo_16 "set rec_demo record demo16; set prv_demo vstr demo_15; set nxt_demo vstr demo_17"
set demo_17 "set rec_demo record demo17; set prv_demo vstr demo_16; set nxt_demo vstr demo_18"
set demo_18 "set rec_demo record demo18; set prv_demo vstr demo_17; set nxt_demo vstr demo_19"
set demo_19 "set rec_demo record demo19; set prv_demo vstr demo_18; set nxt_demo vstr demo_20"
set demo_20 "set rec_demo record demo20; set prv_demo vstr demo_19; set nxt_demo vstr demo_01"

// set Assignments
set rec_demo record demo01
set prv_demo vstr demo_20
set nxt_demo vstr demo_02


// Sprayed bug free by TF_BioHazard
// May the Force be with you!
// www.teamfusion.org

this is the Recordingdemos.cfg i donloaded some time ago. just ad exec Recordingdemos.cfg to your autoexec and start the game.

Arjay
06-20-2002, 10:09 PM
Thanks

If you're intrested in making movies you might want to check out http://www.machinima.com/ .

It's got alot of quake engine movie making stuff.

:deathii:
:atat:

Arjay
06-20-2002, 10:48 PM
Ok, new problem. Either te demo didn't record or my game can't read/play it. Whats the playdemo console command and/or why isn't it working?

:deathii:
:atat:

NITEMARE
06-21-2002, 05:41 AM
OMFG
i cant believe that people allways(i dont know one who ever got it right from the start) ignore the play demo menu option under the join game and create a game menu options....
its in the game!
not a friggin console command.

Orange Goblin
06-21-2002, 02:08 PM
That option only allows the playing of demos, not the recording of or converting to avi of...

Arjay
06-21-2002, 05:55 PM
i know about that menu. the demo isn't working.

Arjay
06-21-2002, 08:00 PM
Ok, i got it to work for MP, but does anyone know how to do it in Sp?
:deathii:
:atat:

NITEMARE
06-22-2002, 07:05 AM
in sp there is only one option, jpgs! lots of them...

bind F7 "set cl_avidemo 80; echo Recording Started"
bind F8 "set cl_avidemo 0; echo Recording Stopped"


that should do it. but beware u need a fast pc and a low resolution. check the screenshot folder for the huge amount of jpgs. i dont kow how to make an avi out of it cuz i didnt try it yet...

bensan
06-22-2002, 11:10 AM
You can make make an avi from the jpegs using Animation Shop3
it usualy comes with Paint Shop Pro 7, no sound can be added
though. Maybe edit it using another video type app?

NITEMARE
06-22-2002, 02:53 PM
http://www.virtualdub.org
thats the app i use to edit avis. but i think its gonna be a pain in the ass to record sound and try to syncronize it...if the thing with jpg recording works out that is...

Arjay
06-22-2002, 10:34 PM
IT WORKED!!!!

Thankz.

I'll post the movie when I m done.

:deathii:
:atat:
It's not my fault!!!