PDA

View Full Version : "Official" Main Menu (And other menus) Editing Thread


The_One
06-21-2002, 12:27 AM
Right, I've just begun to start editing the menus in JK2 for a MOD I'm working on and I've already encountered several problems:

1. For some reason I can't change what the text says. Well, I can but it just mucks up when in the menu.

2. I have no idea how to change the "fontdat" files so I can put in my own fonts. I have a feeling though that the "fontdat" files are just a string of images that Raven put together with a Photoshop filter or something - which would mean we couldn't edit them without the correct tools.

3. Does anyone know how the text colouring system works?

Well if anyone can help me, thanks!

The good thing about JK2 menus though, is that they are very easy to edit because they all use a script language that's very easy to work with. Almost anyone can do it!

Also I'll try to help other people with their problems too. Let's pool/share our knowledge people!

The One

Tchouky
06-21-2002, 01:10 AM
for the color it s :

forecolor 1 1 1 1

rgn values and alpha :

so forecolor 0.1 0.1 1 1
r = 0.1
g = 0.1
b = 1
alpha = 1

so BLUE and NO transparency

forecolor 1 1 0 0
means YELLOW and completly transparent => won't see anything.


for the text instead of
text @MENUS3_SET_LANGUAGE

change it with
text "Hello World"

i don't know for the fonts thought !

go there : http://www.linux.ucla.edu/~phaethon/q3tamenu/q3tamenu.html

CademiaX
06-21-2002, 01:40 AM
im lost??????

Subject452
06-21-2002, 01:40 AM
It allso helps looking in the UI source code....

The_One
06-21-2002, 04:20 AM
Originally posted by Tchouky
for the color it s :

forecolor 1 1 1 1

rgn values and alpha :

so forecolor 0.1 0.1 1 1
r = 0.1
g = 0.1
b = 1
alpha = 1

so BLUE and NO transparency

forecolor 1 1 0 0
means YELLOW and completly transparent => won't see anything.


for the text instead of
text @MENUS3_SET_LANGUAGE

change it with
text "Hello World"

i don't know for the fonts thought !

go there : http://www.linux.ucla.edu/~phaethon/q3tamenu/q3tamenu.html

Thanks! That worked!

I don't suppose anyone would know how to edit the properties of the cursor? I can change the .TGA and the 2 .jpg's but the TGA is a fixed shape - is there some kind of code file that goes with the cursor? Or am I stuck with it's current proerties ie. fixed saber shape and transparency/glow?

Any help here would be nice...

Tchouky
06-21-2002, 04:48 AM
well define the properties of your item and change :

mouseenter
{
forecolor 1 1 1 0.5;
}

so the transparency would be multiplied per 2 when mouse is on the box.

JangoFett41
06-21-2002, 05:50 AM
Are we a Jet Li fan or a Matrix fan?

The_One
06-22-2002, 08:23 PM
Originally posted by Tchouky
well define the properties of your item and change :

mouseenter
{
forecolor 1 1 1 0.5;
}

so the transparency would be multiplied per 2 when mouse is on the box.

Cheers - now I have a new problem :D

Is there a way to tell JK2 a certain colour of the cursor should be transparent?

Otherwise you just have this big square you're dragging round the screen :confused:

Any help would be nice...

The_One
06-23-2002, 06:41 PM
*BUMP* Some help here wouldn't come amiss :)