PDA

View Full Version : question


Master Shawn
06-25-2002, 09:50 AM
For my saber, which wil soon(hopefully) be done with its UVWMap stage, can I use a shader for my texture or not? If I could it would be nice, could make the saber shiny, if not, crap :(

musashi212
06-25-2002, 10:20 AM
I think you'll have to do that in Photoshop. I know you can add a shader under the renderign engine in 3dstudio max. IF you want shine, try the motion blur and chrome combo. In photoshop that is.

Master Shawn
06-25-2002, 10:28 AM
I was thinking of making the texture, then making a shader, and put a gleam texture(from EF) over it, id place all the stuff in the pk3, it might work, ill have to try...

musashi212
06-25-2002, 10:30 AM
you make it sound so so so simple :( .... Well it probably is once you have done it ocnce or twice.

CheshireKat
06-25-2002, 10:30 AM
Well, i've yet to get into shaders, but once UV'ed, skin it like metal, and you need to make the skin out of a TGA instead of a Jpeg, and do some sort of apha channel stuff (that's the part I've yet to mess with) then create a shiny shader (which also I've not done) and write a shader file to tell the shader to apply itself to the saber.